منابع پایان نامه ها | بررسی متون – 2 |
از نظر پژوهشگر پاسخگویی به این سوالات می تواند راه را برای بازگشت بیماران مبتلا به سوختگی به جامعه هموار سازد. لذا، با توجه به اینکه پژوهش کیفی بهترین روش برای توصیف تجربیات زندگی بوده و از آنجا که هدف اصلی پژوهش ارائه گراندد تئوری و بر اساس آن طراحی مدلی با توجه به بستر تئوری میباشد. لذا پژوهشگر مناسب میبیند که در قالب پژوهش گراندد تئوری این مطالعه را هدایت نماید.
بررسی متون
هدف پژوهشگر در این قسمت مروری کلی بر متون مرتبط با پدیده مورد مطالعه در راستای کسب دیدگاهی کلی است. مروری بر متون در دومرحله صورت گرفت.
مرحلۀ اول که قبل از جمع آوری داده ها انجام شد، به منظور پیبردن به این موارد صورت گرفت: فرایند بازگشت بیماران مبتلا به سوختگی به جامعه تا چه حد مورد توجه پژوهشگران بوده است؟ چه ابعادی از این پدیده مورد بررسی قرارگرفته و از چه رویکرد، روش و ابزار هایی جهت بررسی آن استفاده شده است؟ این پدیده تا چه حد مدنظر پژوهشگران کشور ما بوده است؟ در صورت انجام پژوهش در این خصوص در ایران، چه ابعادی از آن بررسی شده و نحوه بررسی چگونه بوده است.
مرحلۀ دوم مروری بر متون بعد از گردآوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آن ها صورت گرفت. در این مرحله مقالات مرتبط با موضوع پژوهش و یافته های حاصله مورد مطالعه قرارگرفتند. هدف علاوه بر بهره گیری از آنان در رشد تئوری، دستیابی به یافته های سایر پژوهشگران و بررسی تشابهات و اختلافات موجود میان یافته های پژوهش حاضر با سایر مطالعات بود .این متون در انتهای این فصل معرفی شده و در فصل پنجم جهت بحث در خصوص چگونگی ارتباط میان یافته های این پژوهش با دیگر پژوهشهای صورت گرفته مورد استفاده قرارگرفت. همچنین از آن جهت توسعه نظریه و ساخت مدل استفاده شد.
متون بررسی شده در مرحله اول
در مطالعۀ صورت گرفته توسط ویلبراند و همکاران تحت عنوان «بررسی الگوی مقابله در بالغین سوخته :آنالیز خوشهای پرسشنامه مقابله با سوختگی[۱] »، به منظور بررسی الگوی مقابله وضعیت سلامتی و ویژگیهای شخصیتی بالغین سوخته در ۱۶۱ بیمار سوخته به وسیلۀ پرسشنامه مقابله با سوختگی، چکیده مقیاس سلامتی خاص سوختگی [۲] و مقیاس شخصیت دانشگاه های سوئد [۳] نشان داد، اغلب افراد از راهبردهایی استفاده میکنند که آن ها را درمیانهی طیف سلامتی و اختلال اضطرابی قرار میدهد. افراد کمی نیز از راهبردهای خوش بینانه یا حل مسئله و حمایت عاطفی استفاده کردند که در مقایسه با گروه قبل، وضعیت سلامتی بهتری داشتند. برخی افراد راهبردهای اجتناب را به کار میبردند که در مقایسه با دو گروه قبل وضعیت سلامتی خوبی نداشته و نمره اختلال اضطرابی بالایی داشتند .به عبارت دیگر وضعیت سلامتی و سازگاری آن ها نامناسب بود. این مطالعه با کمک ابزار کمی سعی در شناسایی راهبردهای مورد استفاده جهت تطابق و ارتباط آن ها با وضعیت سلامتی داشته است که می تواند در شناسایی راهبرد مناسب و استفاده از آن برای حمایت از بیماران به طور مثال از طریق آموزش سودمند باشد (۳۵).
در مطالعۀ دیگری که توسط فونگ تحت عنوان « مطالعه فرآیندهای خود کنترلی مقابله و رفتار در قربانیان سوختگی» به منظور بررسی روشی که در آن قربانیان سوختگی با ظاهر خود مقابله نموده و خود را کنترل میکنند با بهره گرفتن از مقیاس تجدید نظر شده خود کنترلی[۴] و مقیاس تجدید نظر شده راه های مقابله؛ با مشاهده طی هفتههای ۲، ۸ و ۱۶پس از سوختگی صورت گرفت. نتایج نشان داد خودکنترلی در طول زمان تغییر نمیکند و رابطهای بین محل اسکار سوختگی و مواجهه با خود کنترلی وجود ندارد. طی هفته هشتم بعد از سوختگی زنان در مقایسه با مردان تنش بیشتری داشته و از راهبردهای مقابلهی احساس محور بیشتر استفاده میکردند. به بیان دیگر علیرغم اضطراب بیشتر، سازگاری مناسبتری داشتند(۳۶). این مطالعه به بررسی راهبردها و راههای مقابله با سوختگی و ارتباط آن با برخی عوامل غیر روانشناختی همچون جنس، زمان و محل سوختگی پرداخته است که می تواند در شناسایی بیماران در معرض خطر و راهبردهای مناسب مقابله سودمند باشد.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 03:38:00 ب.ظ ]
|