۲ : اهمیت و ضرورت تحقیق

روند رو به رشد جرایم کارکنان دادگستری اهمیت موضوع و بحث و بررسی پیرامون قوانین موجود و نحوه اعمال آن را روشن می‌کند .اگر چه شاید این ادعا درست باشد که در اکثر موارد به لحاظ فرار از مقررات قانونی و نهایتاً مجازات ، جرایم کارکنان دادگستری به طور کاملا مخفیانه صورت می‌گیرد و به قولی فایده عملی بر بررسی موضوع پایان نامه متصور نیست هر چند که به نظر محقق مشکل اصلی در بحث نظارت و بازرسی است هر چند قوانین حاکم جزایی نیز در برخی موارد دارای کاستی هایی نیز وجود دارد و فی الجمله به نظر می‌رسد اهمیت این موضوع و بحث پیرامون آن برای آشنایی بیشتر از کم و کیف قضیه و مباحث مطروحه و مبتلا بر کسی پوشیده نباشد و تصویب موضوع توسط اساتید محترم در کمیته تخصصی گروه حقوق دلیلی بر صحت این ادعا باشد .

۳ : سوالات تحقیق

  • سوال اصلی

  1. : جرائم کارکنان دادگستری چگونه جرایمی هستند ؟

  • سوالات فرعی

۱ : صدور رأی‌ سنگین درباره جرایم کارکنان دادگستری چه وضعیتی دارد و بهتر است چه مواردی صورت بگیرد ؟

    1. : به چه دلیل برای رسیدگی به جرایم کارکنان دادگستری باید آسیب شناسی صورت بگیرد ؟

    1. : مناسب ترین نوع پیشگیری از جرایم کارکنان دادگستری چه نوع پیشگیری است ؟

۴ : فرضیات تحقیق

فرضیه اصلی :

۱ : جرائم کارکنان دادگستری جرائمی هستند که از طرف کارمندان به اعتبار شغل و وظیفه آن ها سر می زند .

فرضیات فرعی :

۱ : صدور رأی‌ سنگین ‌در مورد جرایم کارکنان دادگستری بازدارنده نیست و باید اصلاح قانون یا بازنگری در وضعیت معشیتی آنان صورت بگیرد .

۲ : برای شناخت علت تخلفات و جرایم کارکنان دادگستری باید آسیب شناسی صورت بگیرد .

۳ : مناسب ترین نوع پیشگیری از جرایم کارکنان دادگستری ، پیشگیری وضعی است .

۵ : پیشینه تحقیق

در باب سابقه در این موضوع باید گفت در این حیطه سابقه ای یافت نشد و غالب سوابق به کلیات پرداخته از این سوابق موارد زیر قابل ذکر است :

۱ : خالقی ، (۱۳۹۰ ) که در کتاب خود تحت عنوان آئین دادرسی کیفری به بحث و بررسی در باب کارکنان دادگستری می پردازد .

۲ : سوادکوهی (۱۳۷۹)، در مقاله خود به بررسی مصونیت برخی از کارکنان دولت از مسئولیت کیفری و مدنی پرداخته است .

۳ : آشوری (۱۳۷۵ ) وی نیز در کتاب خود تحت عنوان آئین دادرسی کیفری به کلیات مبحث مد نظر ما پرداخته است .

۶ : اهداف تحقیق

اهداف علمی :

تجزیه و تحلیل علمی و تدقیق در مباحث مرتبط با موضوع و پاسخ دهی به سوالات و ابهامات موجود در این زمینه

اهداف کاربردی :

بهره گیری از نتایج حاصل از پژوهش در مجامع علمی , مورد استفاده قرار گرفتن آن در میان اهل تحقیق و ارائه شناختی نسبی از این موضوع و شناسایی و ارزیابی خلاء های موجود در حقوق کشورمان از اهداف فرعی محقق در انجام این تحقیق است.

۷ : روش تحقیق

با توجه به اینکه در این تحقیق از روش توصیفی و تحلیلی استفاده می شود و روش گرد آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای خواهد بود.ابتدا با جستجو در پایگاه و سایت‌های اینترنتی و بانک‌های اطلاعاتی و استنادی همانند پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات (ایران داک)-نور مگزو و سپس با مراجعه به کتابخانه ها در بین منابع مختلف با توجه به موضوع انتخابی و تحقیقاتی که انجام گرفته است. از طریق فیش برداری به جمع‌ آوری اطلاعات لازم اقدام خواهم نمود.

۷ -۱ : ابزار گردآوری اطلاعات

ابزار گرد آوری اطلاعات در این پژوهش کتب , مقالات , فیش و… خواهد بود و هم چنین محقق از مرورگرهای معتبر نیز در جای خود استفاده شایان نموده است .

۷ -۲ : روش تجزیه و تحلیل اطلاعات

در هر تحقیقی به فراخور موضوع و عنوان تحقیق و همچنین مسائل مطرح در آن روش تحقیق خاصی انتخاب شده و تحقیق بر مبنای آن روش نوشته می شود. در این تحقیق با توجه به موضوع سعی می شود تا با مطالعه کتب و مقالات فارسی مرتبط با موضوع و ملاحظه برخی از منابع خارجی اعم از کتاب مقاله و سایت های اینترنتی و تجزیه و تحلیل مطالب آن ها به جمع بندی قابل قبولی برای مباحث مطرح در پایان نامه دست یابیم و سپس با توجه به اطلاعات جمع‌ آوری شده و مطالعات صورت گرفته، پس از طبقه بندی آن ها، مرحله نگارش را انجام دهیم.

۸ : ساختار تحقیق

محقق پژوهش خود را در چهار فصل به رشته تحریر در آورده است .فصل اول را به تعاریف واژگان اصلی و کلیدی تحقیق پرداخته است و در فصل دوم مصادیق جرایم کارکنان دادگستری را بررسی نموده است و مواردی مانند اختلاس ، رشوه و .. را عنوان نموده است .در فصل سوم علل و عوامل وقوع جرم توسط این افراد و تفاوت جرایم این افراد را با تخلفات اداری عنوان ‌کرده‌است .در فصل چهارم با توجه به اهمیت این جرایم و لزوم پیشگیری ‌به این مقوله پرداخته و نهایتاً با ذکر نتیجه گیری و ارائه پیشنهاداتی پژوهش خود را به پایان رسانده است .

فصل اول :

مفاهیم و مبانی نظری

۱ : تعاریف

در این مباحث به تعریف واژگان تحقیق پرداخته می شود .

۱ -۱ : تعریف جرم

در این قسمت جرم از منظر لغوی و اصطلاحی تعریف می شود .

۱-۱ -۱ : جرم از منظر لغوی

از لحاظ لغوی دو واژه جرم و مجازات در اصل دو روی یک سکه محسوب می­شوند و همانند دو ریل یک قطار به طور موازی در طول تاریخ بشریت در کنار هم قرار ‌گرفته‌اند .معنای لغوی جرم: جرم و جریمه از جرم، به ضم جیم: به معنی قطع کردن است.[۱] . جرم به معنای بریدن ,گناه کردن , گناه جستن وگناه نهادن بر کسی نیز آمده است.[۲]

۱-۱ -۲ : جرم از منظر اصطلاحی

افعال و اقوالی جرم تلقی می‌شوند که مغایر با احکام یا اوامر و نواهی باری تعالی باشند به طوری که در آیه دوازدهم سوره مائده «یجرمنکم» به معنای کارهای زشت و ناپسند وارد شده است و نیز لفظ «مجرمین» در آیه چهل و هشتم از سوره قمر نیز ناظر به اعمال و رفتار زشت کسانی است که در گمراهی به سر می‌برند.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...