فایل های دانشگاهی -تحقیق – پروژه – ۳-۲- طرح مسئله پژوهش – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۱۳۹۱
ﺷـﺮﻛﺖ ﻫـﺎی ﺑـﺎﻻ ارزش ﮔﺬاری ﺷﺪه در ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺑﺎ ﺷﺮﻛﺖ ﻫﺎی ﺑﺎ ارزش ﮔﺬاری ﭘﺎﻳﻴﻦ، اﻗـﻼم ﺗﻌﻬـﺪی اﺧﺘﻴـﺎری ﺟﺎری ﺑﻴﺶ ﺗﺮی را ﮔﺰارش میﻧﻤﺎﻳﻨﺪ و راﺑﻄﻪ ی ﻣﻌﻜﻮس ﺑﻴﻦ ﺟﺮﻳﺎن وﺟﻮه ﻧﻘـﺪ ﻋﻤﻠﻴـﺎﺗﻲ و اﻗﻼم ﺗﻌﻬﺪی اﺧﺘﻴﺎری در ﺷﺮﻛﺖ ﻫﺎی ﺑﺎﻻ ارزش ﮔـﺬاری ﺷـﺪه ﻧﺴـﺒﺖ ﺑـﻪ ﺷـﺮﻛﺖ ﻫـﺎی با ارزش ﮔﺬاری ﭘﺎﻳﻴﻦ از ﺷﺪت ﺑﻴﺶﺗﺮی ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ؛ اﻣﺎ اﻳﻦ ﺷﺪت اﺧـﺘﻼف درﺳـﻄﺢ ۵% ﻣﻌنی دار ﻧﻴﺴﺖ.
۱۱
بررسی تاثیر ویژگیهای کیفی حسابرسی بر هزینه حقوق صاحبان سهام
خدامی پور و همکاران
۱۳۹۲
بین اندازه مؤسسه حسابرسی و هزینه حقوق صاحبان سهام رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد. همچنین بین دوره تصدی حسابرس و هزینه حقوق صاحبان سهام یک ارتباط منفی وجود دارد. ولی این رابطه از لحاظ آماری معنادار نمی باشد.
فصل سوم: روش تحقیق
۳-۱- مقدمه
ثبات و استمرار وقوع پدیده ها امری منطقی است که علم بر پایه آن بنا شده است. به عبارت دیگر در استفاده از روش علمی برای پیش بینی وقوع پدیده ها در جهان، پیش فرض آن است که این پدیده ها اتفاقی؛ دمدمی و بینظم نبوده و قابل پیش بینی است. زیرا در غیر اینصورت انجام پژوهش علمی غیر ممکن میبود. شکی نیست که پی بردن به قواعد و نظم میان پدیده ها در علوم انسانی به سهولت سایر علوم نیست زیرا بازیگر نقش اصلی در علوم انسانی، انسان است؛ موجودی که صاحب اختیار است. اما این بدان معنی نیست که رفتار انسان در چارچوب هیچ قاعدهای قرار نمیگیرد. باید توجه داشت که رفتار آدمی پیچیده است و عواملی بسیاری در ایجاد آن دخالت دارد که به ظاهر آن را سازمان نیافته و حتی متناقض جلوه می کند؛ اما میتوان با روش مناسب به شناخت آن پرداخت (خاکی، ۱۳۸۶). شاید بتوان گفت دلیل اینکه تاکنون امکان دستیابی به قوانین دقیق برای تبیین رفتار انسان فراهم نشده است؛ استفاده از روشهای نامناسب بوده است. انتخاب روش پژوهش بستگی به اهداف، ماهیت موضوع و امکانات اجرایی آن دارد و تشریح روش انتخاب شده در هر پژوهش علمی از اهمیت خاصی برخوردار است.
تحقیق عبارت است از بررسی نظام یافته، کنترل شده، تجربی و انتقادی در مورد پدیده ها که روابط احتمالی بین این پدیده ها به وسیله نظریه و فرضیه هدایت می شود. در طی فرایند تحقیق با به کار گیری ابزارهای جمع آوری، داده ها به طور عینی و معتبر، مشاهده، بررسی و استخراج می شود و سپس با بهره گرفتن از فنون تجزیه و تحلیل توصیفی و استنباطی به طور کمی و غیرکمی سعی می شود که ادعاها و حدس های علمی اولیه آزمون شده و در نهایت فرضیهها «رد» یا «پذیرفته» می شود و نتیجه گیری نهایی صورت پذیرد (خاکی، ۱۳۸۶).
این پژوهش در نظر دارد تاثیر کیفیت حسابرسی را بر اقلام تعهدی اختیاری در شرکت های بیش ارزش گذاری شده را مورد بررسی قرار دهد. در این فصل روش شناسی تحقیق شامل طرح مسئله پژوهش، روش تحقیق، معرفی جامعه و نمونه آماری، روش جمع آوری اطلاعات، متغیرهای تحقیق و نحوه محاسبه آن ها و روش تجزیه و تحلیل داده ها و چگونگی آزمون فرضیهها، ارائه گردیده است. همچنین در بخش روش های آماری، توصیفاتی در مورد آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده جهت تحلیل داده ها بیان شده است.
۳-۲- طرح مسئله پژوهش
بنا به دلایلی نظیر ابقاء در شرکت، دریافت پاداش و …، مدیریت واحد انتفاعی خواسته یا ناخواسته ممکن است با دستکاری سود، وضعیت شرکت را مطلوب جلوه دهد. تحت چنین شرایطی سود واقعی با سود گزارش شده در صورت های مالی مغایرت داشته و رویدادی تحت عنوان مدیریت سود رخ داده است. همچنین هدف حسابرسان حفاظت از منافع سهامداران در مقابل تحریفات و اشتباهات با اهمیت موجود در صورت های مالی است. وقتی مؤسسات سودها را دستکاری میکنند، ممکن است نتیجه مطلوبی را برای سرمایه گذاران نشان دهند، چنین ارائه نادرستی میتواند بر تصمیم گیری داخلی تاثیر گذاشته و منجر به تصمیمات سرمایه گذاری غیر بهینه و ناکارا شود. حسابرس شرکت نیز ممکن است بر محتوای سود تاثیر گذار باشد.
به طور کلی این پژوهش با بررسی تاثیر کیفیت حسابرسی بر میزان اقلام تعهدی اختیاری در شرکت های بیش ارزش گذاری وسایر شرکت ها می پردازد. محقق به دنبال پاسخ به این سوال میباشد که آیا کیفیت حسابرسی شرکت که با سه معیار اندازه حسابرس، تخصص حسابرس و دوره تصدی حسابرس سنجیده می شود، میتواند در شرکت های بیش ارزش گذاری شده منجر به جلوگیری از دستکاری در اقلام تعهدی اختیاری به منظور مدیریت سود شود یا خیر؟
۳-۳- روش تحقیق
یک محقق بعد از انتخاب و تعیین موضوع باید به دنبال تعیین روش تحقیق باشد. انتخاب روش تحقیق بستگی به هدف ها و ماهیت موضوع پژوهش و امکانات اجرایی آن دارد. بنابرین هنگامی میتوان در مورد روش بررسی و انجام یک تحقیق تصمیم گرفت که ماهیت، موضوع تحقیق و هدف های آن مشخص باشد. بعبارتی، روش تحقیق به محقق کمک می نماید تا شیوه و روشی را انتخاب نماید که هر چه سریعتر به پاسخ هایی که برای پرسشهای تحقیق خود در نظر گرفته است، دست یابد. بنابرین متدولوژی تحقیق برگرفته از موضوع تحقیق و فرضیات تحقیق است (احمدپورو همکاران، ۱۳۹۱).
تحقیق حاضر چون از اطلاعات واقعی استفاده کردهاست و می تواند در فرایند استفاده از اطلاعات کاربرد داشته باشد، ازنظر هدف، کاربردی و از نظر اجرا، توصیفی است و می تواند از نتایج آن برای ارتقاء بینش اعضای جامعۀ بورس اوراق بهادار تهران استفاده شود. این تحقیق از نظر کنترل محقق بر متغیرها از نوع همبستگی میباشد و از نظر مکانیزم اجرا درزمرۀ تحقیقات پس رویدادی و اثباتی محسوب می شود. روش پس رویدادی روشی است که درآن، تحقیق با بهره گرفتن از اطلاعات گذشته و مطالعۀ روابط گذشته متغیر وابسته و متغیرهای مستقل به بررسی روابط بین آن ها بپردازد. بعبارت دیگر، روش پس رویدادی روشی است که ازروی اطلاعات گذشته و از روی معلول، به یافتن علت احتمالی می پردازد.
در این پژوهش در ابتدا برای اندازه گیری اقلام تعهدی اختیاری از مدل تعدیل شده جونز استفاده گردیده است. این مدل در سال ۱۹۹۵ توسط دچو، سلوان و سویینی استفاده شده است و از منظر آن ها روش جونز تعدیل شده، آزمون مناسب تر و قویتری برای بررسی مدیریت سود میباشد.
برای تعیین کیفیت حسابرسی از سه متغیر اندازه حسابرس، تخصص حسابرس و دوره تصدی حسابرس استفاده شده است. به منظور اندازه گیری اندازه حسابرس، مؤسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی در زمره مؤسسات حسابرسی کوچک وسازمان حسابرسی به دلیل کارکنان زیاد و قدمدت بیشتر به عنوان مؤسسه حسابرسی بزرگ در نظر گرفته می شود. به منظور اندازه گیری دوره تصدی، باید سالی در دسترس باشد که در آن حسابرس به استخدام واحد تجاری درآمده است. تعیین این تاریخ برای شرکت هایی که طی دوره زمانی تحقیق، حسابرس خود را تغییر دادهاند مشکل نیست. به منظور بررسی این که تا چه اندازه معیار دوره تصدی برروی اقلام تعهدی اختیاری در شرکت هایی که بیش ارزش گذاری خواهند داشت کمک میکند، از مدل رگرسیون لجستیکی توسعه داده شده که در آن علاوه بر متغیر های دخیل در مدل لجستیکی قبل، از یک متغیر ساختگی به همین منظور استفاده گردیده است.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 04:15:00 ب.ظ ]
|