راهنمای نگارش پایان نامه در مورد شناسایی و تحلیل ... |
۴٫۹۸
۴۰٫۹۶
۱۴
به علت تحریمهای بانکی بینالمللی و به تبع آن سیاستهای پولی کشور، ممکن توانایی انتقال ارز از داخل به خارج محدود یا قطع گردد.
۶٫۰۹
۹٫۷۷
۷٫۳۱
۴٫۵۷
۴۰٫۹۰
۱۵
به دلیل عدم ثبت مالکیت معنوی پروژهها و همچنین عدم پیگیریهای حقوقی توسط کارفرما، امکان دارد مالکیت نتایج پروژهها توسط پیمانکاران به نام خودشان ثبت گردد.
۵٫۸۳
۶٫۲۹
۸٫۰۲
۷٫۰۹
۴۰٫۴۷
جدول ۴-۲۴- لیست ریسکهای اصلی
۴-۵-۲-۱- ریسک اول
به علت عدم رعایت ملاحظات امنیتی در انتخاب پیمانکاران، ممکن است نشت اطلاعات رخ دهد و بخشی از مدارک محرمانه پروژه به سرقت رفته و به رقبا فروخته شود.
عموماً در بحث تحقیقات حفاظت از اطلاعات از اهمیت ویژه ای برخورد می باشد، به همین خاطر زمانی که سازمان تحقیقات خود را با بهره گرفتن از برونسپاری پیش می برد به لحاظ حفاظت از اطلاعات با چالش های فراوانی مواجه میگردد. لذا در برخورد با تامین کنندگان، این هنر مدیران برونسپاری را میطلبد که چه مقدار اطلاعات بگیرند و چقدر اطلاعات بدهند. بنابراین باید خطوط قرمزی را در نظر داشت که گذر از آنها به هر نحو سازمان را با خطر نشت و افشای اطلاعاتی مواجه کند. این خطوط قرمز عبارتند از:
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
ارائه اطلاعات و داده های مربوط به زیر سیستم هایی که به تنهایی می توانند یک محصول مستقل محسوب شوند و یا اطلاعات کلیدی محصول اصلی را نمایان سازند.
نمایان شدن تحقیقاتی که در بخش دفاع کاربرد دارند.
استفاده غیر مدبرانه از شریانهای اطلاعاتی در فضای سایبر
در اختیار گذاشتن تجهیزاتی به پیمانکاران، که در آن اطلاعات وجود دارد.
برداشت اطلاعات از بسترهای جغرافیایی همچون بستر دریا و …
مواردی که منجر به تجمیع اطلاعات میشوند.
طراحی سیستمهای یکپارچه کننده محصولات و سامانه های دفاعی
اغلب وظایف و اموری که خارج از خطوط قرمز ذکر شده قرار دارند، به طور بالقوه نامزد برونسپاری تلقی شده و قابل بررسی می باشند، اما در این میان مواردی نیز وجود دارند که انجام آنها به شیوه برون سپاری نسبت به انجام و تأمین آنها به روش درونسپاری مورد تأکید و توصیه می باشد. این موارد عمدتاً مربوط به حوزه هایی از تحقیقات می باشند که دارای اهمیت استراتژیک بوده و جلوگیری از نشت اطلاعات آنها برای سازمان مهم می باشد.
به اعتقاد خبرگان، در تحقیقات فضا و نیاز بیشتری برای برون سپاری وجود دارد چرا که ابعاد تحقیقات بسیار گسترده بوده و دامنه و گستره تخصص های آن زیاد است به گونه ای که در برخی حوزه ها اگر از برون سپاری ریز پروژه ها استفاده نشود، چنانچه تمام افراد ذیصلاح داخلی هم بسیج شوند نمی توان از عهده انجام حجم کاری به این اندازه برآمد. ضمن آنکه باید به این حقیقت نیز توجه داشت که عموم محققان تمایلی به جذب در داخل چنین سازمان هایی را ندارند.
۴-۵-۲-۲- ریسک دوم
تحریمها و فشارهای خارجی ممکن است موجب قطع همکاری شرکتهای بینالمللی در تأمین تجهیزات مورد نیاز پروژه و حتی خدمات مشاورهای گردد.
تحریمها به دلیل انزوایی که ایجاد می کنند دستیابی به فناوری های نوین و تکنولوژی روز را با بحران مواجه ساخته و تولید را غیر اقتصادی و گران تر می کند و امکان تخصیص بهینه منابع را به دلیل امتناع مبادله سلب کرده و در نتیجه مطلوبیت کل را کاهش میدهد.
پروژه های تحقیق و توسعه به علت ماهیت وجودی خود نیازمند اخذ مشاوره و دریافت تجربیات به دست آمده توسط شرکتها و سازمانهای علمی معتبر خارج از کشور میباشد. ولیکن پیمانکاران خارجی دارای تکنولوژی سطح بالا (high- tech) با سازمان های ایرانی به سختی وارد مذاکره میشوند و در شرایط موجود و با تحمیل تحریم های شدید بین المللی علیه ایران این ارتباط به مراتب دشوارتر گردیده است. چرا که با وجود این تحریم ها چنین شرکت هایی در صورت همکاری با ایران از سایر بازارهای موجود در سراسر جهان محروم خواهند شد.
۴-۵-۲-۳- ریسک سوم
به دلیل سیاستگذای های جدید، ممکن است الزامات وارده از سوی مدیریت کلان در راستای اتمام پروژه زودتر از موعد مقرر در دستور کار قرار گیرد.
زمان از عوامل ارزیابی میزان پیشرفت یک پروژه بوده و مدیریت بر مبنای اصول زمان بندی، کلید هدایت هر پروژهای می باشد. عدم پیشرفت پروژه ها بر اساس جدول زمانبندی از مشکلاتی است که در اکثر پروژه ها گریبانگیر سازمانهای دولتی ایران بوده و فشار مضاعفی را از این حیث متوجه نظام اقتصادی کشور می کند.
زمان یکی از سه فاکتور اساسی مدیریت و برنامهریزی بوده و در کنار هزینه و کیفیت دو ضلع دیگر این مثلث را در پروژه ها تشکیل می دهند. متاسفانه در اکثر پروژه ها، شاخص زمانی و اینکه پروژه باید به عنوان یک الزام در زمان معینی اتمام پذیرد، یا به دست فراموشی سپرده یا از کنترل خارج می شود.
یکی از ضعف های موجود در ساختارهای دولتی عدم توجه به شاخص زمان است. این شاخص زمان در پروژه های تحقیق و توسعه به علت ماهیت تحقیقات از عدم قطعیت بسیار بالایی برخوردار می باشد که البته با پیشرفت پروژه از این عدم قطعیت کاسته شده و پیش بینی زمان نتیجه گیری شفاف تر می شود.
برخی از پروژه های تحقیق و توسعه که از نظر حصول نتیجه برای سازمان های بالاسری از اهمیت ویژه تبلیغاتی و کارکردی برخوردار است، معمولا از این نظر دچار آسیب های فراوانی می شوند.
چرا که علیرغم پیش بینی زمان توسط تیم پروژه، به علت ضرب الاجل های سازمان های بالاسری و الزامات وارده از سوی مدیریت کلان کشور، لزوم اتمام پروژه زودتر از موعد پیش بینی شده در دستور کار قرار می گیرد. از نظر آنها اتمام پروژه نیازمند همکاری بیشتر دستگاههای مربوطه است و عقیده دارند که میتوان با افزایش تعامل بین این دستگاهها هرچه زودتر شاهد پایان یافتن پروژه بود. متاسفانه چنین دیگاهی صدمات جبران ناپذیری را به پرژه وارد کرده و چه بسا منابع صرف شده تا این زمان را نیز قربانی منافع کوتاه مدت تبلیغاتی نماید.
۴-۵-۲-۴- ریسک چهارم
با توجه به الزامات قانونی در برگزاری مناقصه، امکان دارد پیمانکاران درجه ۲ و حتی ضعیفتر برنده مناقصه شوند.
مدیران پروژه های تحقیق و توسعه به جای استفاده از توانمندی های موجود در زیرمجموعه های سازمان، با هدف ارزان تر تمام کردن کار، پرهیز از چالش های احتمالی در تعامل و ارتباط با مدیران بخشهای سازمان، استقلال کامل در اخذ تصمیم در رابطه با پروژه و سهل الوصول بودن و کاهش ریسک تصمیم به برون سپاری تحقیق و توسعه می گیرند.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 08:39:00 ب.ظ ]
|