جدول ۴-۴. نتایج آنالیز خطا برای نتایج بهینه سازی پس از ۳۰ پردازش

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

Error TOPSIS LINMAP Fuzzy
COP E COP E COP E
Max Error % ۴۴/۱ ۹۹/۱ ۵۸/۰ ۳۵/۰ ۴۴/۲ ۹۵/۴
Average Error % ۸۹/۰ ۱۶/۱ ۲۳/۰ ۲۰/۰ ۹۲/۰ ۸۹/۱

۴-۳-سناریو سوّم:
در این سناریو تابع هدفی جدید به سناریو دوم اضافه شده است. برای بهینه سازی این سیستم سناریویی تعریف شده است که در آن توابع هدفی از قبیل ضریب عملکرد(  ) ، معیار زیست محیطی (  ) و معیار ترمواکنومیکی (  ) برای بهینه سازی در نظر گرفته شده است. که به ترتیب از معادلات
(۲-۳۴) ،(۲-۳۵) و (۲-۴۱) استفاده می شود. هم چنین متغیرهای تصمیم درنظر گرفته شده برای این بهینه سازی چند هدف به صورت زیر می باشند:
نسبت دمای سیال عامل در بخش یخچال  ، نسبت سطح انتقال حرارت در بخش یخچال  ، نسبت دمای سیال عامل در بخش پمپ حرارتی  ، نسبت سطح انتقال حرارت در بخش پمپ حرارتی  .
محدوده هر یک از متغیرهای تصمیم نیز به صورت که در معادلات (۴-۴) تا (۴-۷) آمده است
می باشد.
پارامترهای ثابت درنظر گرفته شده برای سیستم بر اساس مقادیر گزارش شده در کارهای گذشته به صورت زیر می باشند:
,  ,  ,  ,  ,  ,  ,  ,  ,  ,  ,  ,  و
در نمودار ۴-۱۰ جبهه بهینه پرتو به دست آمده برای ۳ تابع هدف بیان شده که عبارتند از ضریب عملکرد، معیار زیست محیطی و معیار ترمواکونومیکی نمایش داده شده است. بازه تغییرات هر یک مشخص می باشد. مقادیر معیار زیست محیطی (  ) از ۶/۶۸۲ تا ۱۰۵۷ کیلو وات ، ضریب عملکرد از ۵۴۳/۳ تا ۸۴۸/۴ و هم چنین معیار ترمواکونومیکی از۲۵۴/۲ تا ۰۸۵/۳ تغییر می کنند. هم چنین با بهره گرفتن از ۳ روش مرسوم تصمیم سازی در مورد این جبهه تصمیم گیری شده است که نقاط بهینه تصمیم سازی شده توسط روش های LINMAP,TOPSIS و FUZZY در شکل نشان داده شده است. هم چنین حالات ایده آل و غیر ایده آل نیز مشخص شده است، که دستیابی به این حالت ایده آل ممکن نیست.
شکل ۴-۱۰. جبهه پرتو جواب های بهینه به دست آمده از بهینه سازی چند هدفه
در نمودارهای ۴-۱۱ تا ۴-۱۴ ، پراکندگی مقادیر متغیرهای تصمیم برای جواب های بهینه به دست آمده بر مبنای جمعیت نشان داده شده است. در نمودار ۴-۱۱ پراکندگی متغیر  (نسبت سطح انتقال حرارت در بخش پمپ حرارتی) نشان داده شده است. در نمودار ۴-۱۲ پراکندگی مقادیر متغیر تصمیم  ( نسبت سطح انتقال حرارت در بخش یخچال) نشان داده شده است که همان طور که مشخص است خطی آبی رنگی است که مقداری برابر ۳/۰ را نشان می دهد و نشان دهنده آن است که در  برابر ۳/۰ جواب های بهینه به دست آمده اند. در نمودار ۴-۱۳ پراکندگی متغیر نشان داده شده است که همان طور که معلوم شده است، پراکندگی در برابر ۸۵/۰ می باشد که به صورت خط آبی رنگی پیداست. در شکل ۴-۱۴ نیز پراکندگی متغیر  نشان داده شده است.
شکل۴-۱۱. پراکندگی متغیر نسبت سطح انتقال حرارت در بخش پمپ حرارتی
شکل۴-۱۲. پراکندگی متغیر نسبت سطح انتقال حرارت در بخش یخچال
شکل۴-۱۳. پراکندگی متغیر نسبت دمای سیال عامل در بخش پمپ حرارتی
شکل۴-۱۴. پراکندگی متغیر نسبت دمای سیال عامل در بخش یخچال
در جدول ۴-۵ نتایج توابع هدف بهینه شده و هم چنین تصمیم سازی شده با LINMAP,TOPSIS و FUZZY با متغیرهای تصمیم نظیر آن ها گزارش شده است.
جدول۴-۵. نتایج بهینه انتخاب شده با LINMAP وFUZZY وTOPSIS برای این بهینه سازی

در جدول ۴-۶ آنالیز خطا بر مبنای خطای متوسط و هم چنین ماکزیمم خطا گزارش شده است. در این جدول ، بر اساس ۳۰ پردازش و انجام تصمیم سازی بر روی نتایج هر پردازش، نتایج آنالیز خطا به دست آمده و گزارش شده است.
جدول ۴-۶. نتایج آنالیز خطا برای نتایج بهینه سازی پس از ۳۰ پردازش

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...