راهنمای نگارش مقاله در رابطه با شبیهسازی و کنترل ... |
بلی
تا حدی
تا حدی
اتصال کوتاه
خیر
خیر
کمک میکند
کمک میکند
توان اتصال کوتاه
۱۰میلی تا ۱۰ ثانیه
۱۰۰-۱۰ میلی ثانیه
۲۰۰ میلی تا ۲ ثانیه
۱۰۰-۱۰ میلی ثانیه
ثابت زمانی کنترل
بلی
بلی
خیر
بلی
حالت آماده به کار
خیر
خیر
بلی
خیر
نیاز به راه انداز
++
++
+
++
هزینههای سرمایهگذاری
++
++
+
++
هزینه تعمیرات
۲-۶- سیستمهای قدرت بادی مجهز بهDFIG
به علت معایبی که برای توربینهای بادی سرعت ثابت در فصل اول بیان کردیم که از جمله آنهامیتوان به موارد زیر اشاره کرد:توان راکتیو و از این رو ولتاژ شبکه را نمیتوان کنترل کرد تغییرات در چرخش پرهها سبب تغییرات در توان خروجی میشود و باعث ایجاد تغییرات در ولتاژ میشود باعث شده تا بیشتر از توربینهای بادی سرعت متغیر به علت مزایایی که دارند استفاده کنیم که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:کنترل سرعت، بهبود کیفیت توان، کاهش فشارهای مکانیکی روی محور توربین، کنترل مجازی توان اکتیو و راکتیو و تولید توان بیشتر نسبت به توربین سرعت ثابت.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
اکثر توربینهای بادی با ظرفیت بیشتر ۲ مگاوات از نوعDFIG میباشند. چون همانطور که در بخش پیش نشان داده شد دارای معایب کمتر ومزایای بیشتری نسبت به انواع دیگر است.
برخلاف نیروگاههای مرسوم سنتی مزارع بادی قادر نیستند ولتاژ و فرکانس سیستم را هنگامی که یک خطا در سیستم رخ میدهد تامین کنند.برای توربینهای بادی کوچک کنترل اساسی در حین خطای شبکه توقف توربین و جدا نمودن آن از شبکه میباشد.ده تا پانزده دقیقه بعد از این که خطا رفع شد توربین بادی دوباره به شبکه متصل میشود و به عملکرد عادی خود باز میگردد.
اما برای مزارع بادی بزرگ به خصوص آنهایی که مقادیرتوان بالایی دارند قطع آنها در هنگام خطا در سیستم قدرت روی پایداری سیستم قدرت تاثیر جدی میگذارد.
مرجع[۵] یک گزارش کاملی از تولباکس نرم افزار MATLAB را در ابتدا ارائه داده و سپس روابط ریاضی مربوط به توربین بادی و شبیهسازی این روابط در سیمولینک را ارائه داده است این مرجع بیشتر دید کلی به سیستم داشته و به جزئیات تک تک اجزاء نپرداخته در حالی که در مرجع[۱۲] یک توضیح کاملی اصول ماشینهای الکتریکی ارائه داده و به شرح یک جزء مهم از توربین بادی که ماشین الکتریکی میباشد پرداخته است دراین مرجع همچنین مدلهایی از ماشینهای الکتریکی به وسیله شبیهسازی در نرمافزار MATLAB ارائه داده که میتوان در شبیهسازیها مورد استفاده قرار داد. مرجع[۱۴] در ابتدا به مدلسازی کامل توربین بادی پرداخته سپس یک ساختار کنترلی جدید برای استخراج ماکزیمم توان از سیستم توربین بادی که مجهز به ژنراتور القایی دو سو تغذیه میباشد ارائه داده است الگوریتم پیشنهادی در این مرجع با روش کنترل غیرخطی پسرو مقایسه شد. نتایج شبیهسازی عملکرد خوب سیستم را در ردیابی مقادیر مرجع و پایداری سیستم را در برابر تغییر پارامترها را نشان داد. مرجع[۱۵] به بررسی سیستم عملکرد توربین بادی، طراحی تفصیلی سیستم کنترل در حالت دور ثابت پرداخته است. هدف از سیستم کنترلی که ارائه شد، کاهش بارهای مکانیکی بر روی محور روتور، پرهها و همچنین سیستم انتقال قدرت بوده است. این مرجع مدل تنظیم زاویه گام پره به وسیله کنترلر PI را در شبیهسازی خود استفاده کرده است که به علت سادگی و ارزانی بطور وسیع در توربینهای بادی مورد استفاده قرار میگیرد در حالیکه در مرجع[۱۶] از کنترلر منطق فازی به عنوان طرح کنترل پیشنهادی برای کنترل زاویه گام پره استفاده کرده است. مرجع[۱۹] به ارائه مدلی برای کانور تر پشت به پشت پرداخته است. این مرجع ابتدا یک سیستم نمونه که شامل شبکه سه فاز،مبدل ac/dc،خازن و بار میباشد مورد تحلیل قرارداده و سپس با معرفی روش کنترلی سیستم را کنترل نموده است. در مرجع[۲۰] به تحلیل دینامیکی توربین بادی مجهز به DFIG پرداخته است. هدف این مرجع توسعه مدل دینامیکی ژنراتور القایی دو سو تغذیه متصل به توربین بادی برای داشتن عملکرد خوب در شرایط مختلف است که به ارائه مدل برای توربین بادی مجهز به DFIG و مبدل dc/ac پرداخته است. مرجع[۷] طرح جامعی از کنترلبرداری کانورتر سمت شبکه و کانورتر سمت روتور ارائه داده و نتایج شبیهسازی را با مدل عملی مقایسه نموده است. در مدل عملی یک سیستم کامپیوتری وظیفه تولید جریان و ولتاژهای مرجع و سرعت باد را بر عهده دارد. جریان و ولتاژهای مرجع به هریک از کانورترها اعمال میشود و سرعت باد تولیدی نیز به شبیه ساز توربین اعمال میگردد و شبیهساز شروع به تولید سیگنالهای فرمان کرده و به کانورتر موتور DC اعمال میگردد. موتور DC که کوپل با DFIG است وظیفه تولید گشتاور را بر عهده دارد. مرجع[۲۱] شبیهسازی کنترلبرداری DFIG برای کانورتر سمت روتور را انجام داده است که به وسیله گرفتن سرعت مکانیکی مرجع اقدام به تولید ماکزیمم توان مکانیکی نموده و از این توان برای تولید جریان مرجع iqr استفاده شده است اما هیچ طرح کنترلی برای کنترل کانورتر سمت شبکه در این مرجع ارائه نشده است.در مرجع[۲۲] تنظیم توان اکتیو و راکتیو سیستم توربین بادی مجهز به ژنراتور القایی دو سو تغذیه صورت گرفته است. در این مرجع از روش کنترلبرداری به روش جهتدهی بردار شار استاتور برای کنترل کانورتر پشت به پشت استفاده شده است. از کنترل دکوپل ولتاژ لینک DC و توان راکتیو شبکه برای جهتدهی ولتاژ کنترلی (VOC[8]) برای کانورتر سمت شبکه استفاده شده است.
مرجع[۲۴] مدل مشروح ژنراتور القایی دوسو تغذیه را ارائه داده است و با شبیهسازی تجهیزات الکترونیک قدرت و توربین بادی رفتار نیروگاه را تحت شرایط مختلف باد مورد بررسی قرار میدهد.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 08:22:00 ب.ظ ]
|