دانلود متن کامل پایان نامه ارشد – قسمت 2 – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
با در نظر گرفتن چنین مفروضاتی در این پژوهش تلاش میشود تا تأثیر متغیرهای مستقل فزونی انباشت وجه نقد و تصمیمات مالی بر متغیر وابسته ارزش شرکت سنجیده شود.
از اینرو میتوان این سوال را مطرح نمود که:
چگونه تصمیمات مالی و فزونی انباشت وجه نقد ارزش شرکتها را تحت تأثیر قرار میدهد؟
۱-۳ ضرورت و اهمیت پژوهش
کلیه محققان و نظریه پردازان بازار سرمایه همواره در تلاش برای افزایش کارایی بازار سرمایه و کمک به سرمایهگذاران، اعتباردهندگان و سایر ذینفعان در تعیین بازده و ارزش شرکتها و شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری مطلوب به منظور کسب حداکثر بازده میباشند. از سوی دیگر افزایش ارزش شرکت موجب جذب سرمایهگذاران گردیده و به عنوان یک امتیاز مدیریتی محسوب میشود.
نقدینگی هزینه های بالقوه ی بالایی دارد چرا که به مدیران اجازه میدهد در طرحهای NPV منفی سرمایهگذاری کنند یا به ناکارآمدیهای سازمانی منجر میشود که ثروت سهامداران را نابود میسازد، از اینرو اثر مهمی بر ارزش شرکت دارد. بنابرین قصد ما تلاش برای به حساب آوردن نقدینگی هنگام تعیین ارزش شرکت است.
از آنجا که ارزش بازار یک شرکت تحت تأثیر عوامل متعددی قرار دارد و همواره سرمایهگذاران، اعتباردهندگان و سایر ذینفعان در تلاشند تا بتوانند ارزش شرکتها را به شیوه ی صحیحی تخمین بزنند، لذا شناسایی و تعیین میزان تأثیر این عوامل در بهبود تصمیم گیری کلیه ذینفعان ضروری به نظر میرسد. از سوی دیگر پژوهش درباره ی نتایج انباشت وجه نقد و تصمیمات مالی بر ارزش شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در کارهای اخیر وجود نداشته است که لزوم انجام این پژوهش را آشکار میکند.
۱-۴ اهداف پژوهش
در برداشت از پژوهشها و موارد ذکر شده میتوان اهداف این پژوهش را در قالب موارد زیر دسته بندی نمود:
۱-۴-۱ اهداف علمی پژوهش
۱- تعیین تأثیر فزونی انباشت وجوه نقد بر ارزش شرکت.
۲- تعیین تأثیر تصمیمات مالی بر ارزش شرکت.
تصمیمات مالی دارای ابعادی به شرح زیر است:
۲-۱) تعیین تأثیر تصمیمات مدیران در مورد سیاست سرمایهگذاری بر ارزش شرکت.
۲-۲) تعیین تأثیر تصمیمات مدیران درباره سیاست توزیع سود سهام بر ارزش شرکت.
۲-۳) تعیین تأثیر تصمیمات مدیران درباره سیاست تامین مالی بر ارزش شرکت.
۱-۴-۲ اهداف کاربردی پژوهش
۱- مدیران شرکتها: نتایج این پژوهش میتواند به طور اخص به مدیران در اتخاذ تصمیمات مالی کارآمدتر و استفاده مطلوب تر از منابع اقتصادی شرکت به منظور افزایش ارزش شرکت و ارائه دیدگاهی مثبت از عملکرد خود به صاحبان شرکتها به منظور دریافت مزایای بیشتر و تثبیت موقعیت خود یاری رساند.
۲- سرمایهگذاران: میتواند راهنمای مناسبی برای سرمایهگذاران در شناسایی و انتخاب شرکتهایی با بازدهی بیشتر به منظور کسب حداکثر سود و ایجاد اطمینان از میزان سودآوری سرمایهگذاری خود و ارزیابی عملکرد مدیران باشد.
۳- بستانکاران و بانکها: میتواند به بستانکاران و بانکها در خصوص ارزیابی میزان توانایی شرکتها در بازپرداخت بدهیها و تعیین میزان اعتبار قابل اعطاء به شرکتها یاری رساند.
۴- همچنین تحلیل گران مالی و اقتصادی، دولت و سایر ذینفعان که به نحوی از انحاء بر گزارشهای مالی شرکتها اتکا میکنند میتوانند از نتایج این پژوهش بهره مند شوند.
۱-۵ فرضیههای پژوهش
فرضیههای این پژوهش به دو دسته فرضیههای اصلی و فرعی تفکیک شده است.
فرضیههای اصلی:
۱ – فزونی انباشت وجه نقد بر ارزش شرکت تأثیر دارد.
۲ – تصمیمات مالی بر ارزش شرکت تأثیر دارد.
فرضیههای فرعی:
فرضیههای فرعی مربوط به تصمیمات مالی به شرح زیر بیان میگردند:
۲-۱) تصمیمات مدیران در مورد سیاست سرمایهگذاری بر ارزش شرکت تأثیر دارد.
۲-۲) تصمیمات مدیران درباره سیاست توزیع سود سهام بر ارزش شرکت تأثیر دارد.
۲-۳) تصمیمات مدیران درباره سیاست تامین مالی بر ارزش شرکت تأثیر دارد.
۱-۶ روششناسی پژوهش
این پژوهش از لحاظ موضوع در زمره ی پژوهشهای بازار سرمایه قرار دارد، از لحاظ روش توصیفی- همبستگی و از نوع علی پس از وقوع میباشد و از حیث هدف کاربردی است.
برای انجام پژوهش فهرستی از شرکتهای سهامی عام پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران به تفکیک پنج نوع صنعت: غذایی، دارویی، سیمان، شیمیایی و قطعات خودرو برای سالهای ۱۳۸۲ لغایت ۱۳۸۹ تهیه میشود. پس از تعیین جامعه آماری و انتخاب نمونه در مرحله اول یک مدل آماری به منظور تعیین سطح انباشت وجه نقد توسط یک شرکت برای هر سال مورد استفاده قرار میگیرد و با در نظر گرفتن عامل فرصتهای سرمایهگذاری شرکتهایی با فزونی انباشت نقد تعیین میگردند. در مرحله دوم از یک مدل آماری که در آن تصمیمات مالی (سرمایهگذاری، تامین مالی و توزیع سود سهام) ، سطح انباشت وجه نقد و تأثیر آن ها بر ارزش شرکت تحلیل میشود، مورد استفاده قرار میگیرد.
۱-۶-۱ جامعه آماری و روش نمونه گیری
جامعه آماری پژوهش حاضر، شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مربوط به صنایع غذایی، دارویی، سیمان، شیمیایی و قطعات خودرو میباشند که طی سالهای ۱۳۸۲ لغایت ۱۳۸۹ در فهرست شرکتهای بورس قرار گرفته اند .
با به کارگیری روش حذف سیستماتیک و اعمال محدودیتهای زیر شرکتهای مورد نظر انتخاب میگردند:
۱- شرکتهای مورد نظر از ابتدی سال ۱۳۸۲ تا انتهای سال ۱۳۸۹ در عضویت بورس اوراق بهادار تهران باشند؛
۲- پایان سال مالی آن ها ۲۹ اسفند ماه باشد؛
۳- در دوره مورد بررسی توقف عملیات یا تغییر در دوره مالی نداشته باشند؛
۴- در سال مورد بررسی معاملات سهام آن ها بیش از چهار ماه توقف نداشته باشد؛
۵- صورتهای مالی آن ها طی سالهای مورد بررسی توسط سازمان بورس اوراق بهادار تهران منتشر شده باشد؛
۶- صورتهای مالی دو سال پیش از بررسی آن ها در دسترس باشد؛
۷- شرکتهای مورد نظر در سال مورد بررسی سود ده باشند؛
۱-۶-۲ روش گردآوری داده ها
با توجه به اینکه که روش انجام پژوهش به صورت میدانی- اسنادی بوده و با داده های واقعی مربوط به صورتهای مالی شرکتها سر و کار دارد، به منظور فراهم نمودن اطلاعات مربوط به متغیرهای پژوهش از صورتهای مالی شرکتها ی پذیرفته شده در سازمان بورس اوراق بهادار تهران، از منابع مختلفی از جمله لوحهای فشرده سازمان بورس اوراق بهادار تهران، نرم افزار تدبیر پرداز و ره آورد نوین، تابلو اعلانات و سایت اطلاع رسانی سازمان بورس اوراق بهادار تهران استفاده میشود.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 02:41:00 ب.ظ ]
|