بررسی پایان نامه های انجام شده درباره مطالعه ... |
T-T
Tritium- tritium
ICF
Inertial confinement fusion
H1
Protium
H2
Deuterium
H3
Tritium
RWM
Resistive-Wall Mode
RFP
Reversed field pinch
NTM
Neoclassical Tearing-Mode
MHD
Magnetohydrodynamic
TF
Toroidal Field
مقدمه
مقدمه
یکی از مهمترین اهداف بشر در جهتگیری زمینه های تحقیقاتی و پژوهشی، دستیابی به منابع جدید انرژی میباشد. در این راستا بشر تلاش کرده است تا با ساخت رآکتورهای هستهای، به منبعی از انرژی دست یابد که بتواند مدت زمان بیشتری از آن، نسبت به سوختهای فسیلی استفاده کند. بطور کلی دو شیوه بنیادی، برای آزادسازی انرژی از یک اتم وجود دارد: شکافت هستهای[۱] و همجوشی هستهای[۲].
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
مزیت همجوشی هستهای نسبت به شکافت هستهای، فراوانی بسیار زیاد منابع سوختی آن (سوخت اصلی راکتورهای همجوشی دوتریوم میباشد که در آب دریاها به وفور وجود دارد. تولید انرژی بالاتر نسبت به روش شکافت هستهای به ازای هر نوکلئون از ماده سوخت (به عنوان مثالی از انرژی تولیدی در یک راکتور همجوشی میتوان گفت اگر یک گالن از آب دریا را که دارای مقدار کافی دوترون است در واکنش همجوشی استفاده کنیم معادل ۳۰۰ گالن گازوئیل، انرژی بدون آلودگی تولید میکند) [۱]، عدم وجود معضل پسماندهای هستهای با طول عمر طولانی در روش همجوشی و در نهایت ایمنتر بودن راکتورهای همجوشی در هنگام وقوع حوادث احتمالی است که سبب برتری آن بر شکافت هستهای گردیده است. سوختهای متنوعی در فرایند همجوشی هستهای قابل بکارگیری میباشد. از آن جمله دوتریوم-تریتیوم(D-T) ، دوتریوم-هلیوم ۳ (D-3He)، دوتریوم-دوتریوم (D-D) و تریتیوم-تریتیوم (T-T) میباشد. بیشتر تحقیقات انجام شده در فرایندهای همجوشی بر روی سوخت D-T انجام شده است و علت عمده آن نیز بالا بودن سطح مقطع واکنش پذیری این سوخت نسبت به سایر سوختها در بازهی دمایی عملکردی راکتورها میباشد. این سوخت در کنار مزیت ذکر شده و سایر مزیت ها محدودیتهایی نیز دارد، نظیر پرتوزایی زیاد و گران بودن سوخت تریتیوم که جزو مواد اولیه این واکنشها است. از طرفی دیگر واکنش همجوشی D-3He از میان سایر سوختها، به دلیل بازدهی بالاتر، تبدیل مستقیم انرژی و کاهش خطرات ناشی از تابش، هزینه تعمیر و نگهداری پایینتر و… مورد توجه قرار گرفت[۲-۴]. که این فرایند در راکتورهای متفاوت با شرایط مختلفی قابل انجام است.
لذا با این مقدمه از فرایند همجوشی هستهای، در فصل اول به بیان روشهای مختلف همجوشی هستهای و سوختهای قابل استفاده میپردازیم. در فصل دوم سینتیک فرایند همجوشی دوتریوم و هلیوم ۳ و پارامترهای موثر بر همجوشی تشریح شده و به بررسی پارامترهای موثر بر همجوشی پلاسمای دوتریوم و هلیوم ۳ به روش محصورسازی مغناطیسی پرداخته و فرایند با پارامتر مورد نظر شبیه سازی میگردد. در فصل چهار برخی از روش های کنترل ناپایداری در راکتور بیان شده و در ادامه نتایج حاصل از شبیه سازی به کمک پارامترهای ترمودینامیکی مربوط به سوخت دوتریوم و هلیوم ۳ با نتایج بدست آمده در سایر مطالعات مقایسه میشود.
فصل اول
همجوشی هستهای
فصل اول-همجوشی هستهای
واکنشهای هستهای [۳]
تبدیلات خودبخودی یا مصنوعی بعضی از هستهها به هسته دیگر که سبب تغییر ساختار هسته یا تغییر تعداد نوکلئونها (ذرات هستهای) میگردد، واکنشهای هستهای نام دارند. همجوشی هستهای و شکافت هستهای، دو روش اصلی انجام واکنشهای هستهای میباشد.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 11:52:00 ب.ظ ]
|