۱۸۱۱۴۴

نامناسب

۹۸/۹

۲۰۰۸۸

مناسب

یافته­های تحقیق
نقشه ۴-۸: بررسی وضعیت تناسب خاک منطقه برای مکان­ یابی توسعه شهری

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

یافته­های تحقیق
۴-۲-۹) وضعیت تناسب پوشش گیاهی و کاربری اراضی منطقه
پوشش گیاهی طبیعی را شاید بتوان یکی از محسوس­ترین نشانه اوضاع کلیما اکولوژیکی حتی در مقیاس کوچک آن دانست( اهلرز، ۱۳۶۵: ۱۶۶). قرار گیری کاربری­ها در پوشش گیاهی مناسب از دو نقطه نظر اهمیت دارد. اول پوشش گیاهی موجود می ­تواند راهنمایی برای ایجاد فضای سبز در آینده باشد چه قابلیت و استعداد سرزمین را برای کشت گونه­ های مختلف به منصه ظهور می­رساند. دوم خود پوشش گیاهی موجود می ­تواند در نما سازی شهرها به منظور ایجاد فضای سبز و تهویه هوا به کار گرفته شود( مخدوم ، ۱۳۶۸: ۷۷). نکته مهم در مطالعات کاربری زمین وفضا این است که نتیجه­ مطالعات مختلف جمعیتی، اقتصادی و اجتماعی و محیطی-طبیعی و غیره در کاربری زمین منعکس می­گردد. نتایج مطالعات کاربری زمین به ویژه محدودیت­ها و امکانات آن در نحوه­ تصمیم گیری و ارائه­ راه حل­های کالبدی-فضایی شهر نقش بنیادی دارد. به طوری که برنامه­ ریزی کاربری زمین به عنوان بنیان سیاست­گذاری در طرح­های شهری محسوب می گردد. تحقیقات مربوط به ساخت شهر در سالهای اخیر نشان می­دهد که بدون برنامه­ ریزی کاربری زمین نمی توان به الگوی زیست در شهرها دست یافت ( زیاری، ۱۵:۱۳۸۱).
هسته علمی و اصلی برنامه­ ریزی شهری، برنامه­ ریزی کاربری زمین است،که نه تنها به طور مناسبی در طبقه­ی برنامه­ ریزی عملکردی جای می­گیرد، بلکه راهنمایی برای جهت دادن به توسعه شهری است(kooment et al, 2009:2 .(یکی از چالش­های مدیریت منابع زمین، توسعه شهرها در زمین­های کشاورزی است. این باعث دستیابی به الگوی توسعه متراکم می­ شود که موجب کاهش منابع طبیعی نمی­گردد(Batisani and Y arnal,2008:2 ). از اقدامات حفاظتی که در ایران برای حفاظت از اراضی کشاورزی انجام گرفته، استفاده از ابزارهای قانونی است. از جمله ی این قوانین، قانون حفظ اراضی زراعی و باغات مصوب ۱۳۷۴ شورای عالی شهرسازی است. ” طبق ماده ۲ این قانون، وزارت مسکن و شهرسازی مکلف است مسیر توسعه شهرها و شهرک­ها( منفصل یا متصل) را حتی المقدور در خارج از اراضی زراعی و باغ­های موجود داخل محدوده قانونی شهرها را به حداقل برساند"( پورمحمدی، ۳۰:۱۳۸۲). با توجه به این نکته، در توسعه فیزیکی شهر نورآباد باید به کاربری اراضی توجه شود و بالاخص از توسعه شهر به طرف زمین­های کشاورزی جلوگیری شود. طبق مطالعات انجام شده، در این تحقیق، وضعیت پوشش گیاهی و کاربری منطقه نشان می­دهد که ۹۶/۹۳ درصد از سطح منطقه مناسب و ۰۴/۶ درصد نامناسب می­باشد. محدوده­ای که شهر در آن قرار گرفته است نامناسب است.
جدول ۴-۹: وضعیت تناسب پوشش و کاربری اراضی منطقه

مساحت(درصد)

مساحت(هکتار)

پوشش و کاربری

۱۰۰%

۵۶/۲۰۱۲۲۷

کل

۰۴/۶

۱۲۱۴۰

نامناسب

۹۶/۹۳

۱۸۹۰۸۷

مناسب

یافته­های تحقیق
نقشه ۴-۹: بررسی وضعیت تناسب پوشش و کاربری منطقه برای مکان­ یابی توسعه شهری
یافته­های تحقیق
۴-۲-۱۰) وضعیت تناسب فاصله تا محدوده شهر
این متغیر برخلاف سایر متغیر­های اکولوژیکی، یک متغیر موقعیتی است. فاصله ۵۰۰۰ متری تا شهر به منظور جلوگیری از توسعه فضایی پراکنده برای توسعه آتی شهر نورآباد در نظر گرفته شده است. جدول۴-۱۰ نشان می دهد که ۳۴/۹۱ درصد از سطح منطقه در بیش از ۵۰۰۰ متری قرار داشته و فقط ۶۶/۸ درصد دارای فاصله مناسب از شهر می­باشند.
جدول ۴-۱۰: وضعیت تناسب فاصله از شهر

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...