۱۲

 

۱۳۸۹

 

فتاحی و همکاران

 

با هدف ارزیابی عملکرد زنجیره فرآورده های گوشتی،برای زنجیره تأمین صنایع گوشت ایران،هفت حلقه شامل تهیه کننده خوراک دام، دام داری و پرورش دام، کشتارگاه ، سردخانه، کارخانه، سوپرمارکت، مشتریان نهایی در نظر گرفتند.شاخص های تعریف شده به کمک روش TOPSIS رتبه بندی گردید.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

 
 

۱۳

 

۱۳۹۰

 

امیرهاشمی و دهقانیان

 

به ارزیابی و انتخاب تأمین کنندگان در محیط توسعه پایدار به کمک تکنیک فرایند تحلیل شبکه ای(ANP) همراه با در نظر گرفتن شاخص های توسعه پایدار در کنار شاخص های سنتی انتخاب تأمین کننده پرداختند.

 
 

۱۴

 

۱۳۹۰

 

اشرفی و چهارسوقی

 

در مقاله ای به منظور تعیین معیارهای انتخاب تأمین کننده در زنجیره تأمین پایدار،ابتدا با بررسی تعاریف مطرح، محورهای اصلی پایداری(عملکرد اقتصادی، عملکرد اجتماعی،عملکرد زیست محیطی) را استخراج و با مرور ادبیاتف حوزه های مربوط به محورهای اصلی را به عنوان عوامل پشتیبان در پایداری شناسایی نموده اند.

 

۴-۲- خلاصه فصل دوم
در این فصل ادبیّات موضوع در سه بخش مورد بررسی قرار گرفت. در بخش اوّل به تشریح مفاهیم زنجیره تأمین پایدار، ارزیابی عملکرد پایداری زنجیره تأمین و زنجیره تأمین مواد غذایی پرداخته شد. بعد از آن مدل های نظری زنجیره تأمین پایدار ارائه گردید. در نهایت چارچوب ارزیابی پایداری سیستم مواد غذایی و کشاورزی فائو به همراه ابعاد، معیارها و زیرمعیارهای آن به عنوان چارچوب انتخابی برای پژوهش، تشریح شد.
فصل سوم
روش شناسی تحقیق
۱-۳- مقدمه
یکی از مهم ترین جنبه های تحقیق علمی، متدولوژی آن است. بدون متدولوژی تحقیق، نتایج بررسی و تحلیل های مربوطه، معتبر و قابل تعمیم نخواهد بود. از این رو متدولوژی تحقیق از جمله معیارهای رایج جهت ارزیابی تحقیقات علمی، تلقی می گردد. همچنین، پژوهش فرآیندی است که از طریق آن می توان درباره ی ناشناخته ها به جستجو پرداخت و نسبت به آن شناخت لازم را کسب کرد. در این فرایند از چگونگی گردآوردی شواهد و تبدیل آنها به یافته ها تحت عنوان ((روش شناسی)) یاد می شود. روش علمی یا روش پژوهش علمی فرایند جستجوی منظم برای مشخص کردن یک موقعیت نامعین است(مقیمی،۱۳۸۰).
در فصل حاضر ، ۳ مرحله برای پژوهش معرفی شده و به توصیف روش انجام پژوهش در هر مرحله پرداخته خواهد شد. بدین صورت که اطلاعاتی در مورد نوع تحقیق و روش آن، جامعه آماری، ابزار و مقیاس اندازه گیری داده ها، روش جمع آوری داده ها و تجزیه و تحلیل آن ارائه خواهد شد. همچنین نرم افزار های مورد استفاده در هر مرحله از پژوهش معرفی خواهد شد.
۲-۳- قلمرو تحقیق :
۱-۲-۳- قلمرو موضوعی :
این پژوهش به لحاظ موضوعی در حوزه تحقیقات مدیرتی، با تمرکز بر ((ارزیابی عملکرد زنجیره های تأمین )) با بکار گیری ((معیارهای پایداری)) جای دارد.
۲-۲-۳- قلمرو مکانی :
زمینه این تحقیق ((صنعت مواد غذایی ایران)) می باشد که بطور مشخص ((زنجیره تأمین فرآورده های لبنی استان مازندران)) مورد مطالعه و بررسی قرار خواهند گرفت.
۳-۲-۳- قلمرو زمانی :
قلمرو زمانی پژوهش حاضر از خرداد سال ۱۳۹۳ تا آذر ۱۳۹۳ بوده است.
۳-۳- روش شناسی تحقیق
اعتبار و ارزش قوانین هر علمی مبتنی بر روش شناختی است که در آن علم به کار می رود. روش علمی یا روش پژوهش علمی فرایند جستجوی منظم برای مشخص کردن یک موقعیت نامعین است. در هر پژوهشی ، متناسب با اهداف تحقیق، می بایست شیوه تحقیق را از بین شیوه های ممکن بررسی و انتخاب نمود. (بازرگان،۱۳۸۴).
تحقیق حاضر از حیث هدف تحقیق، تحقیق کاربردی است. چراکه، به توسعه دانش کاربردی در یک زمینه می پردازد. روش تحقیق نیز از نظر جمع آوری اطلاعات، پیمایشی و از نظر تحلیل اطلاعات توصیفی- تبیینی می باشد.
۴-۳- مراحل تحقیق
در این تحقیق به منظور ارزیابی پایداری، ۳ مرحله طی شده است. در هر مرحله اقدامات صورت گرفته به شرح زیر می باشد:
۱-۴-۳- مرحله اول: بومی سازی مدل مفهومی و حذف برخی از معیارها و زیرمعیارهای مدل با توجه به زنجیره تأمین تولید فرآورده های لبنی استان مازندران
جامعه آماری در این مرحله شامل خبرگان دانشگاهی فعال در حوزه توسعه پایدار و خبرگانی از صنعت مواد غذایی و تولید فرآورده های لبنی می باشد.
ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه می باشد.در این مرحله، چارچوب اصلی پرسشنامهء طراحی شده، براساس همان مدل فائو ۲۰۱۲ ( شامل ۴ بعد، ۲۰ معیار و ۶۳ زیرمعیار) تهیه شده است و صرفاً زیرمعیارها با نظر خبرگان بومی سازی شده است(این چارچوب فصل دوم کاملاً تشریح شد). ذکر این نکته ضروری است که منظور از بومی سازی در این مرحله صرفاً غربال سازی و تعیین میزان مرتبط بودن عوامل موجود در چارچوب مذکور با توجه به محیط، شرایط کشور و صنعت مربوطه است.
شکل ۱-۳- چارچوب ارزیابی پایداری سازمان خواروبار کشاورزی (فائو ۲۰۱۲)
منظور از خبره در این مرحله، خبرگان دانشگاهی فعال در حوزه توسعه پایدار و خبرگانی از صنعت مواد غذایی و فرآورده های لبنی می باشند که حداقل دارای مدرک کارشناسی بوده و از سابقه کاری حداقل ۵ ساله در زمینه زنجیره تأمین و یا توسعه پایدار برخوردار باشند.
نمونه گیری در این مرحله قضاوتی و انتخابی، و بر اساس شاخص خبرگی می باشد. یعنی در این نوع نمونه گیری، افرادی برای نمونه انتخاب می­شوند که برای ارائه اطلاعات مورد نیاز در بهترین موقعیت قرار دارند و به این دلیل از این نوع نمونه گیری استفاده شده است که طبقۀ محدودی از افراد دارای اطلاعات­اند که محقق در جستجوی آنهاست.
در تحقیق حاضر، مرحله بومی سازی با بهره گرفتن از مصاحبه های ساختمند حضوری با ۱۵ نفر از خبرگان انجام شده است. چون در این نوع پرسشنامه سوالات کاملاً مشخص بوده و با همان نظم و ترتیب از خبرگان مذکور پرسیده می شود(رجوع شود به پیوست شماره ۲ برای رویت چارچوب پرسشنامه).مشخصات این پاسخ دهندگان در جدول ۱-۳ آمده است: جدول ۱-۳- مشخصات پاسخ دهندگان

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...