دانلود پایان نامه و مقاله – فصل چهارم:تجزیه و تحلیل اطلاعات – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۳- آزمون چاو(پایداری ضرایب)
آزمون چاو یا پایداری ضرایب برای تخمین زده ضرایب مدل درمقاطع و ادوار مختلف استفاده می شود. بنابرین، با بهره گرفتن از این آزمون می توان استنباط نمود که مدل رگرسیونی پژوهش به روش ترکیبی )در داده های ترکیبی، متغیرها را هم در میان جامعه آماری )شرکت ( و هم در طول زمان(سال( اندازه گیری میکنیم( برآورد شود و یا به صورت استفاده از مدل اثرات ثابت نسبت به مدل ترکیبی ارجحیتی ندارد. با توجه به اینکه آماره آزمون چاو(F) در سطح معناداری قرار نگرفت و روش ترکیبی استفاده گردید، دیگری نیازی به بررسی آزمون هاسمن برای انتخاب بین مدل اثرات ثابت و مدل اثرات تصادفی نیست.
۴- آزمون ریشه واحد
یک فرایند تصادفی زمانی پایا می شود که میانگین و واریانس در طول زمان ثابت باشدمقدار کواریانس بین دو دوره زمانی تنها به فاصله یا وقفه بین دو دوره بستگی داشته و ارتباطی به زمان واقعی محاسبه نداشته باشد. یکی از آزمون های ریشه واحد، روش فیلیپس برون است
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل اطلاعات
فصل چهارم:تجزیه و تحلیل اطلاعات
۴-۱ مقدمه
روش تجزیه و تحلیل داده ها مبتنی بر مفهوم همبسستگی و رگرسیون چند متغیره میباشد. داده های مورد نظر پس از جمع آوری از طریق نرم افزار Excel دسته بندی و تلخیص شده سپس به منظور بررسی فرضیه های تحقیق با رگرسیون چند متغیره که هدف آن اندازه گیری رابطه متغیرهاست و همچنین پیش فرض های رگرسیون از نرم افزار EVIEWS استفاده شد.
۴-۲آمار توصیفی:
در جدول شماره ۴-۱ تعداد مشاهدات متغیرهای تحقیق از ۸۰ شرکت پذیرفته شده در سال های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰ نشان داده شده است . ابتدا مشخص گردید که هیچ کدام از داده های تحقیق از توزیع نرمال پیروی نمی کنند به منظور حل این موضوع و نرمال کردن داده های آماری از روش لگاریتم استفاده شد.بنابرین از تمام داده ها ln گرفته شد. همان طور که مشاهده می شود در جدول زیر تعداد، دامنه ، کمترین و بیشترین مقدار ، میانگین ، انحراف معیار ، واریانس متغیرها، مقدار چولگی مقدار کشیدگی متغیرها نشان داده شده است که چولگی و کشیدگی نزدیک به صفر و بازه بین (۲-و۲) حاکی از نرمال بودن توزیع دارد.(کشیدگی و چولگی توزیع نرمال صفر است).
جدول شماره ۴-۱ آمارتوصیفی متغیر های تحقیق
متغیرها
تعداد
دامنه
کمترین
بیشترین
میانگین
انحراف معیار
واریانس
چولگی
کشیدگی
LEVit
۴۰۰
۱٫۵۵
.۸۵
۱٫۴۰
.۶۱۵۹
.۶۸۵۸۱
.۴۷۰
-۱٫۳۰۵
۱٫۱۶۷
Log uit
۴۰۰
۴۵۰٫۰۰
-۸٫۰۰
۴۴۲٫۰۰
۴٫۲۳۱۶
.۶۹۵۷۳
.۴۸۴
۱٫۲۸۸
۱٫۶۶۰
INVOPPit
۴۰۰
۱٫۱۰
.۰۰
۱٫۱۰
.۴۷۰۲
.۲۷۸۷۹
.۰۷۸
-.۱۶۹
-۱٫۳۷۷
TASSET it
۴۰۰
۱٫۷۹
.۰۱
.۸۹
.۰۲۹۵
.۴۷۴۰۸
.۲۲۵
-.۸۶۳
.۰۸۰
PROF it
۴۰۰
.۹۹
.۰۲
.۹۹
.۶۹۲۹
.۲۰۱۲۰
.۰۴۰
-۱٫۱۴۷
.۶۳۱
LIQD it
۴۰۰
۲٫۹۷
.۰۰
۲٫۹۷
.۶۰۰۹
.۳۱۴۲۵
.۰۹۹
۱٫۸۹۲
.۳۳۸
لازم به ذکر است که اعداد بعضی از شرکت ها در قسمت اهرم مالی بالاتر از یک بوده که بیانگر این موضوع است که شرکت های مورد نظر د رآن بازه زمانی بدهی شان بالاتر از دارایی هایشان بوده است.به عبارت دیگر این شرکت ها در آن بازه زمانی نه تنها سود نمی کردند بلکه از لحاظ مالی متضرر نیز شدند. این شرکت ها در جدول زیر مشخص شده است:
جدول۴-۲ اسامی شرکت ها
ردیف
نام شرکت
سال مالی
بدهی مالی
۱
ایران پوپلین
۱۳۸۹
۱٫۴۰
۲
آرد تجارت
۱۳۸۶
۱٫۰۸
۳
ریسندگی و بافندگی کاشان
۱۳۸۶
۱٫۰۱
۴
سخت آژند
۱۳۸۸
۱٫۱۰
۵
کاشی پارس
۱۳۸۷
۱٫۰۵
۶
پلاستیران
۱۳۸۷
۱٫۱۶
۴-۳ آمار استنباطی:
۴-۳-۱پیش فرض های رگرسیون
۱- آزمون کولموگراف-اسمیرنوف( بررسی نرمال بودن متغیرها)
به منظور اینکه از آزمون های پارامتریک و یا نا پارامتریک در آمار استنباطی استفاده کنیم ابتدا باید آزمون کنیم که آیا متغیرها از توزیع نرمال پیروی میکنند .اگر متغیرهااز توزیع نرمال پیروی کردند از آزمون های پارامتریک و اگر از توزیع نرمال پیروی نکردند از آزمون های ناپارامتریک استفاده میکنیم.بدین منظور از آزمون کولوموگراف اسمیرنوف استفاده نمودیم.نتایج آزمون کولوموگراف اسمیرنوف برای هر متغیر به شرح زیر است
جدول ۴-۳ نتایج آزمون کولموگراف-اسمیرنوف[۱]
ردیف
متغیر های تحقیق
شرح
سطح معنی داری
۱
LEVit
تامین مالی از طریق بدهی
.۶۸۸*
۲
Log uit
کارایی مدیریتی
.۱۷۹*
۳
INVOPPit
فرصت های سرمایه گذاری شرکت
.۵۳۸*
۴
TASSET it
دارایی های مشهود
.۲۵۷*
۵
PROF it
رشد سوددهی
.۱۹۹*
۶
LIQD it
نقدینگی
.۴۹۹*
۷
SIZE it
اندازه شرکت
.۴۷۱*
در سطح خطا ۰٫۰۵ معنی دار میباشد و دارای توزیع نرمال است= *
همان طور که در جدول ۴-۲ مشاهده می شود در سطح خطای ۰۵/۰ متغیر های تحقیق از ۰۵/۰ میباشد که نشان دهنده این موضوع است از توزیع نرمال پیروی میکند. (سطح معنی داری>0.05). بنابرین می توان از آزمون های پارامتریک و رگرسیون برای آماراستنباطی استفاده کرد.
۲- آزمون رامسی رست (فرض خطی بودن مدل رگرسیونی)
جدول ۴-۴ نتایج آزمون رامسی رست
مقدار
درجه آزادی
سطح معنی داری
Tآماره
۲٫۱۳۴۸۰۳
۳۷۲
۰٫۰۳۳۴
Fآماره
۴٫۵۵۷۳۸۶
(۱, ۳۷۲)
۰٫۰۳۳۴
نسبت درست نمایی
۴٫۵۶۶۲۲۵
۱
۰٫۰۳۲۶
به منظور بررسی فرض خطی بودن رگرسیون از آزمون رامسی رست استفاده شد. همان طور که مشاهده می شود سطح معنی داری کمتر از ۰۵/۰ است. بنابرین فرض خطی بودن رگرسیون پذیرفته می شود.
۳- آزمون چاو(پایداری ضرایب)
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 03:40:00 ب.ظ ]
|