دانلود پایان نامه های آماده | مبحث اول: اقبال روز افزون به جراحیهای زیبایی و عواقب آن – 7 |
در انتهای این فصل چند پیشنهاد برای تدوین قوانین در جهت حمایت بیشتر از سلامت عمومی ارائه میشود که امید است مفید واقع شود:
– بهتر است موارد تکرار جرم، و مواردی که تعداد زیان دیدگان زیاد است و یا مواردی که صدمه به زنان باردار وارد میشود از موارد تشدید مجازات باشد.
– هرگاه پزشک از داروهایی استفاده کند که از نظر وزارت بهداشت نامطمئن اعلام شده است و منجر به خسارت شود، مسئول دانسته شود چرا که پزشک میبایست خطرات احتمالی را پیشبینی نموده و به بیمار اطلاعات کافی را ارائه مینموده است.
فصل دوم: جراحیهای زیبایی
تاکنون مطالبی که پیرامون جراحیها ارائه شد بیشتر به اعمال جراحی با انگیزه درمانی صرف، نظر داشت که در صدد رفع مشکلات جسم انسان بود اما در همین قلمرو گاهی با متقاضیان به انجام اعمال جراحی روبرو میشویم که در نگاه افراد جامعه و حتی پزشکان مشکل جسمی ندارند اما مصرانه خواهان انجام اعمال جراحی هستند که این بخش از اعمال جراحی به اعمال جراحی زیبایی معروف شده است. در چند دهه اخیر متقاضیان این اعمال جراحی به طور فزایندهای در حال افزایش هستند اما با وجود این حجم عظیم از اعمال جراحی زیبایی هنوز قلمرو اعمال جراحی زیبایی با اعمال جراحی درمانی کاملاً مشخص نشده است. باید به این نکته توجه نمود که اعمال جراحی زیبایی هم مانند هر پدیده دیگری نکات مثبت و منفی دارند که منجر به ایجاد عقاید مخالف و موافق در این باره شده است و موافقان و مخالفان این گونه اعمال جراحی برای توجیه ادعای خود دلایلی را مطرح میکنند همچنین باید مشخص شود که آیا ممکن است این قبیل اعمال جراحی به حیات و تمامیت جسمانی انسان لطمه وارد کند و خطرات این قبیل اعمال جراحی تا چه حدی است و آیا پزشکان مجازند هر فردی که متقاضی انجام این اعمال است را به تیغ تیز جراحی با تمامی خطراتش بسپارند و اگر که در این حوزه محدودیتهایی وجود دارد، این محدودیتها شامل چه مواردی میشوند؟ و قانون مجازات اسلامی و فقه اسلامی چه موضعی در این رابطه اتخاذ نمودهاند؟ همچنین در این قلمرو گاه با مواردی برخورد میشود که در اثر به کار بردن موادی در بدن انسان صرفاً به منظور زیبایی منجر به بروز صدمات بسیاری به حیات و تمامیت جسمانی افراد شده است و این سؤال مطرح میشود که در صورت بروز صدماتی ناشی از به کار بردن موادی نامطمئن در بدن انسان با هدف زیبایی چه کسی مسئولیت دارد و چگونه باید جبران این صدمات صورت گیرد؟
مبحث اول: اقبال روز افزون به جراحیهای زیبایی و عواقب آن
بهتر است پیش از ورود به مسئله جراحیهای زیبایی، وجوه تمایز این جراحیها با جراحیهای درمانی بررسی شود. شاخه جراحی زیبایی که یکی از شاخه های تخصصی پزشکی است مانند هر جراحی دیگری دارای مخاطراتی است که جزئی از آن به حساب میآید و حتی در صورتی که پزشک تمامی مسائل حرفه ای و فنی را رعایت نماید باز هم احتمال اینکه برای متقاضی این قبیل اعمال جراحی خطراتی پیش بیاید چه در اثر مشکلاتی که بیمار از قبل داشته و به دنبال این جراحی تشدید شده و چه بر اثر نقص دانش پزشکی در زمینهی اعمال جراحی زیبایی، وجود دارد. اما بهتر است بیش از هر چیز به این نکته توجه نمود که این شاخه از اعمال جراحی، دارای یک سری از خصایص و ویژگیهایی است که این اعمال جراحی را از سایر اعمال جراحی درمانی متمایز میسازد که خود بسترساز اختلافات در بحث از تجویز و محدوده انجام این قسم از عملیات پزشکی شده است.
از جمله این خصوصیتها میتوان به این موارد اشاره نمود:
۱- از جراحیهای زیبایی تحت عنوان شیوه های انتخابی نام بردهاند و اصل استقلال و اختیار متقاضی اعمال جراحی زیبایی است که در این قبیل اعمال جراحی بیشتر خودنمایی میکند که منبعث از عدم ضرورت یا مسلم نبودن ضرورت در آنهاست زیرا اگر این قبیل اعمال جراحی را انجام ندهد (برعکس اعمال جراحی درمانی)، هیچ خطری برای وی ایجاد نمیشود.[۵۹]
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 04:25:00 ب.ظ ]
|