دانلود منابع پایان نامه ها | نتایج تجزیه و تحلیل داده ها – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
الف – آماره F
برای آزمون معنا دار بودن معادله خط رگرسیون، از آماره F استفاده می شود. در معادله رگرسیون چند متغیره، چنانچه رابطه ای میان متغیر وابسته و متغیر مستقل وجود نداشته باشد، باید تمام ضرایب متغیر های مستقل در معادله، مساوی صفر باشند[۱۲].
k = ۰ β۲ = …= β ۱=βH0 :
(حداقل یکی از آن ها غیر صفر است) H1 : βi ≠ ۰ i = 1,2, …,m
اگر در سطح اطمینان ۹۰/۰ ، آماره F محاسبه شده از معادله رگرسیون، بزرگتر از مقدار F به دست آمده از جدول باشد، فرض H0 رد مــی شود و در غیــر این صـورت فرض H0 پذیرفته می شود.
ب – آماره T
از آماره t برای آزمون فرضیه در باره هر یک از ضرایب جزیی رگرسیون به کار برده می شود، فرضیه های آزمون به صورت زیر بیان میگردد[۱۲]:
ضریب جامعه صفر است ۰ =H0 : βi
ضریب جامعه مخالف صفر است ۰ ≠ H1 : βi
برای آزمون این فرض، از آماره با سطح اطمینان ۹۰% استفاده می شود. اگر مقدار t محاسبه شده از مقدار بحرانی t در یک سطح معنی دار تجاوز کند، فر ضیه صفر رد می شود، و در غیر این صورت آن را نمی توان رد کرد. تأیید فرض صفر به مفهوم بی معنا بودن ضریب مـــورد نظر، ورد فرض صفر به مفهوم معنادار بودن ضریب مورد نظر است. به عبارت دیگر از آماره t برای آزمون وجود یا عدم وجود رابطه معنی دار بین متغیرهای مستقل (تکانه های جریان وجوه نقد) و متغیر وابسته (ساختار دارایی و سرمایه) استفاده می شود.
ج – آماره دوربین – واتسون
برای آزمون همبستگی پیاپی در جملات خطا از آزمون دوربین – واتسون استفاده می شود. به عبارت دیگر، برای آزمون خود همبستگی خطای رگرسیون از آماره دوربین واتسون ( DW) استفاده می شود، در صورتی که فرضیه استقلال خطاها رد شود و خطاها با یکدیگر همبستگی داشته باشند، امکان استفاده از رگرسیون وجود ندارد، در غیر این صورت می توان از معادله خط رگرسیون مورد نظر استفاده کرد. برای آزمون دوربین واتسون فرضیه به صورت زیراست[۱۱]:
۰ =H0 :ρ
۰ ≠ H1 : ρ
اگر همبستگی بین خطاها با ρ نشان داده شود، در این صورت آماره دوربین واتسون به کمک رابطه زیر به دست میآید.
DW=2(1-ρ)
مقدار آماره این آزمون در دامنه ۰ و ۴+ قرار دارد، در این مدل وقتی که ρ مثبت باشد خود همبستگی مثبت و وقتی که منفی باشد، خود همبستگی منفی وجود دارد، و در صورتی که ۰=ρ باشد، خود همبستگی وجود ندارد[۱۱].
مقدارآماره های T ، F و DW برای هر مدل و هر دوره به شرح جدول زیر توسط نرم افزار spss محاسبه می شود.
جدول (۳-۱) محاسبه نوع آزمون و آماره مورد استفاده در تحقیق
نوع آماره مورد استفاده
نوع آزمون مورد استفاده
آماره F
آزمون معنادار بودن معادله رگرسیون
آماره T
آزمون معنادار بودن ضرایب رگرسیون
آماره DW
آزمون خود همبستگی خطای رگرسیون
۳-۱۰ – خلاصه فصل
موضوعاتی که در این تحقیق به آن توجه شده است، مربوط به تاثیر تکــانه های جریان وجوه نقد بر ساختار دارایی و سرمایه شرکت های تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهــادار تهــــران میباشد. فرضیه های مطروحه به صورت زیر میباشد.
۱- بین تکانه های جریان وجوه نقد ( تغییرات وجوه نقد عملیاتی ) با ساختار دارایی و سرمایه شرکت های تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معنی داری وجود ندارد.
۲- بین تکانه های جریان وجوه نقد ( تغییرات وجوه نقد عملیاتی ) با ساختار دارایی و سرمایه شرکت های تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معنی داری وجود دارد.
جامعه آماری شامل شرکت های تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از سال ۳۸۴ تا پایان سال ۱۳۸۶ میباشد. نمونه تحقیق شامل ۱۰۲ شرکت از شرکتهای فعال تولیدی بورس اوراق بهادار تهران طی دوره مورد تحقیق میباشد. در این تحقیق از روش نمونه گیری حذفی استفاده گردید، و روش تحقیق توصیفی کاربردی مبتنی بر تحقیقات تجربی میباشد.
روش تجزیه و تحلیل داده ها استفاده ازمدل های رگرسیونی، متناسب با معادلات جریان وجوه نقد طبق بیانیه دو استاندارد حسابداری مالی ایران و بیانیه ۹۵ (FASB)، میباشد.
سرانجام، جهت آزمون فرضیه های تحقیق از آماره های F و T و آزمون دوربین واتسون (DW) استفاده شده است.
فصل چهارم
نتایج تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱- مقدمه
درتحقیقات علمی، به خصوص تحقیقات تجربی و میدانی، تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از جامعه مورد بررسی، یکی از مهمترین بخش های پژوهشی محسوب میشود.
اگر چه فرایند های تجزیه وتحلیل با توجه به نوع تحقیق، مسئله تحقیق، ماهیت فرضیهها، نوع نظریه سازی، ابزار به کار رفته برای جمع آوری اطلاعات متفاوت هستند. اما این بخش از پژوهش اصلی ترین فعالیت تحقیقی پژوهشگر و جزء لاینفک هر پژوهشی است.
در فرایند تجزیه وتحلیل، داده ها هم از لحاظ مفـــهومی و هم از جنبه تجـــربی پالایش میشوند و تکنیکهای گوناگون آماری نقش بسزایی در استنتاج ها و تعمیم ها به عهده دارند. در واقع در این بخش از پژوهش است، که محقق با بهره گرفتن از آزمون های آماری به بررسی فرضیات خود می پردازد و در نهایت به فرضیات اولیه خود پاسخ میدهد.
در این پژوهش برای آزمون فرضیات، ابتدا تمام داده های صورت جریان وجوه نقد بر مبنای مدل جریان وجوه نقد مرتب شده اند، سپس از مدل های رگرسیون چند متغیره ها استفاده شده است.
۴-۲- آزمون فرضیه های تحقیق
داده هایی که مطابق با معادلات جریان وجوه نقد از طریق نرم افزار Excel جمع آوری گردیده بود، به کمک نرم افزار Spss مورد آزمون قرار گرفت. به منظور انسجام اطلاعات و انتقال راحت تر مطالب، هر یک از مدل های رگرسیون را بر اساس معادلات جریان وجوه نقد ایران وFASB، در قالب جداولی به طور جداگانه و تفکیک یافته و به صورت دوره های زمانی کوتاه مدت و بلند مدت طی سال های (۸۶-۸۴) و در سطح اطمینان ۹۰% (۱۰%=) مورد آزمون و تجزیه و تحلیل قرار گرفت، در این جداول اطلاعات ذیل نیزگنجانیده شده است.
۱- مقدار β محاسبه شده در دوره زمانی t و t-1 و t-2نشان دهنده ضریب حساسیت یا همان شیب خط مدل است. در مدل های رگرسیونی، ازحاصلضرب ضریب حساسیت در مقدار عددی متغیر(های) مستقل، میزان تاثیر متغیر های مستقل بر روی متغیر( های) وابسته به دست میآید.
۲- مقدار P-Valueیا همان Sig که در واقع میزان خطایی است که در رد فرضیه صفر به وجود میآید، که هر چه مقدار Sigکمتر باشد، رد فرضیه صفر ساده تر می شود. در این پژوهش که (۱۰%=) است، درصورتیکه ۱۰%> Sig باشد فرض رد می شود و فرض مقابل یعنی پذیرفته می شود، و بالعکس، که این مقدار توسط نرم افزار Spss محاسبه شده است.
۳- پذیرش(Accept) فرض یا مطابق با اطلاعات بند دو
۴- مقدار محاسبه شده در ستون Lt-term( تاثیر تکانه های جریان وجوه نقد بر ساختار دارایی و سرمایه در دوره بلند مدت )، که شامل حاصل جمع ستون های t و t-1 و t-2 در سطح معنی دار میباشد. به عبارت دیگر، اثرات انباشته حساسیت جریان وجوه نقد در کوتاه مدت است.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 03:10:00 ب.ظ ]
|