متفاوت

خوب

دارد

سیارپیشا

پوشش بسیار مناسب و عدم تعیین تعداد مسیریاب­ها

دارد

دارد

ثابت

یکسان

خیلی خوب

دارد

مدل نیروی مجازی

Con (Connrctivity) : نشان دهنده وجود اتصال در شبکه.
RT (Router-Type) : یکسان یا متفاوت بودن نوع مسیریاب را نشان می­دهد.
Cov (Coverage) : میزان پوشش شبکه.
Num (Number of routers) : تعیین یا عدم تعیین تعداد مسیریاب­ها.
EC (Enviroment Constraint) : نشان­ دهنده درنظر گرفتن محدودیت محیطی.
: TC (Traffic Constraint) نشان­ دهنده درنظر گرفتن محدودیت ترافیکی.
Specification: نشان دهنده ویژگی­های هر روش.
فصل سوم:معرفی الگوریتم پیشنهادی بر مبنای الگوریتم ژنتیک
مقدمه
در این فصل ابتدا به معرفی پیش­نیازهای لازم برای تعریف الگوریتم پیشنهادی پرداخته می­ شود و سپس، الگوریتم ژنتیک پیشنهادی با جزئیات شرح داده خواهد شد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

معرفی Packing problem
مسائل برش و جادادن [۸۵] یک کلاس از مسائل بهینه­سازی است که شامل جادادن[۸۶] یک مجموعه از آیتم­ها با ابعاد معلوم تا جایی که امکان­ پذیر است، به درون یک یا چند شی بزرگتر، با هدف مینیمم کردن قسمت­ های بلا استفاده یا هدر رفته شی بزرگتر می­باشد. در مسائل C&P دو نوع شی وجود دارد: Container و goods.Container شیئی است که اشیاء کوچکتر درون آن قرار می­گیرند و goods اشیایی هستند که باید درون Container قرار بگیرند. مسائل C&P جز مسائل چالش برنگیز علمی با محدوده وسیعی از کاربردها و جز مسائل جالب ترکیبی بهینه­سازی NP-Hard می­باشند. در طیف وسیعی از کابردهای دنیای واقعی شامل تولید و جادادن برای اتومبیل، هوافضا و صنایع غذایی، مورد استفاده قرار می­گیرند. اشیا و آیتم­ها می­توانند مستطیلی، مربعی، دایره­ای یا نامنظم باشند یعنی مسئله­هایی مانند جادادن تعدادی مستطیل در یک مستطیل بزرگتر، دایره در مستطیل از این دسته مسائل هستند. یکی از این نمونه­ها، مسئله جادادن مجموعه ­ای از آیتم­های دایره­ای درون کوچک­ترین دایره ممکن می­باشد. از نمونه کاربردهای این مسئله، در ساختمان سیم­­کشی­ اتومبیل است، که سنسورهای اتومبیل را به برد نمایش متصل می­ کنند. سیم­ها بایستی از طریق یک حفره که در بدنه اتومبیل ایجاد شده، عبور داده شوند. حفره بایستی به اندازه کافی برای عبور همه سیم­ها بزرگ باشد و در عین حال، تا حد امکان کوچک باشد تا از ایجاد فضای غیرضروری در بدنه جلوگیری شود. نمونه دیگر، تمایل شرکت­های ارتباطی الکتریکی است که بایستی مجموعه ­ای از کابل­ها با انواع متفاوت را از طریق قالب­های استوانه­ای شکل، در سرتاسر هزاران کیلومتر عبور دهند؛ قطر کوچکتر قالب استوانه­ای، موجب کم­تر شدن هزینه می­ شود [۲۶ و ۲۷ و ۲۸].
مسئله Circle packing
CPP[87] شامل جادادن یک مجموعه از دایره­های با شعاع برابر یا نابرابر بدون همپوشانی، به درون کوچکترین دایره Container ممکن، C است. شعاع هریک از با مشخص می­ شود. هدف، یافتن بهترین الگو جادادن[۸۸] همه دایره­ها به درون C است طوری که با بهترین الگوی جادادن، فضای هرز تا حد ممکن مینیمم شود.
CPP به منزله تعیین مختصات ، مرکز هر دایره ، شعاع دایره Container، r و مختصات مرکز دایره Container، C است طوری که هیچ یک از دایره­ها دو­به­دو با یکدیگر همپوشانی نداشته باشند.
تعریف رسمی مسئله : مسئله می ­تواند به صورت یافتن سطح بهینه برای متغیرهای r و و باشد.
Minimize r
(‏۳‑۱) (CPP)
(‏۳‑۲) , j<I
اولین مجموعه از محدودیت­ها بیان می­ کند که هر یک از ها باید درون C قرار بگیرند. بنابراین تعداد n محدودیت، یکی برای هر وجود دارد. مجموعه دوم، عدم وجود همپوشانی بین هر دو جفت از دایره­های متمایز را بیان می­ کند؛ یعنی فاصله اقلیدسی مرکزهای و بایستی بزرگتر یا مساوی مقدار باشد. تعداد محدودیت­ همپوشانی وجود دارد و در مجموع محدودیت باید ارضا شوند [۲۹ و ۳۰ و ۳۱]. یک نمونه از خروجی مسئله CP در شکل ۳-۱ نشان داده شده است.
شکل ‏۳‑۱ یک نمونه از CP
شکل ‏۳‑۱- یک نمونه از CP
مدل شبکه[۸۹]
مسئله تعیین مکان مسیریاب­ها[۹۰] در شبکه مش بی­سیم، می ­تواند به صورت روشی برای تعیین موقعیت مکانی برای تعدادی MR در محیط شبکه، ضمن ارضای محدودیت­های ترافیکی و محیطی توصیف شود. ناحیه­ای که باید توسط ستون فقرات WMN[91] پوشش داده شود، به صورت دیسک دوبعدی با شعاع R در صفحه مختصات دو بعدی مدل می­ شود. مرکز دیسک در مبدا، یعنی واقع شده است. در ابتدا مجموعه از مسیریاب­ها با نام تعریف می­کنیم، که هر عنصر آن نشان­دهنده یک مسیریاب است. هر یک از مسیریاب­ها، از آنجایی که دارای یک برد دایره­ای شکل هستند، به صورت یک دایره در نظر گرفته می­شوند. برای اینکه که بتوان از این مدل استفاده کرد، از وجود موانع در محیط شبکه که ممکن است موجب شود شکل واقعی برد، از حالت دایره­ای شکل خارج شود، صرف نظر شده است. برد انتقال هر یک از مسیریاب­ها به­عنوان شعاع دایره مربوطه در نظر گرفته شده است. مجموعه برد انتقال مسیریاب­ها به صورت تعریف می­ شود. مجموعه ­ای با عنوان تعریف می­ شود که محدودیت­های جغرافیایی را در نظر می­گیرد؛ به این صورت که هر یک از اعضای مجموعه، یک محیط دایره­ای را نشان می­دهد که مرکز آن است و هیچ یک از MRها نمی ­توانند درون این ناحیه­ها قرار بگیرند. برای هر یک از MRها، نشان دهنده جایی است  که MR در آن قرار گرفته است، که همان مرکز دایره مربوطه می­باشد. در این مدل، یک دروازه اینترنت IGW، در نظر گرفته شده که در مرکز دیسک قرار دارد.
محودیت جغرافیایی گره MR گره IGW
شکل ‏۳‑۲ مدل شبکه
در شکل ۳-۲، مدل شبکه نشان داده شده است. دو گره مش به یکدیگر متصلند اگر فاصله اقلیدسی میان آن­ها، بزرگتر از مجموع برد انتقال آن­ها نباشد، به عبارت دیگر در صورتی که دو مسیریاب با هم همپوشانی داشته باشند، به یکدیگر متصل هستند، یعنی .
در مدل مورد استفاده، مسیریاب­ها می­توانند دارای برد رادیویی (برد انتقال) متفاوتی باشند و مسیریاب­هایی با برد رادیویی بیشتر (برد انتقال بیشتر)، قویتر در نظر گرفته شده است. به عبارت دیگر با توجه به مدل مورد استفاده، از دایره­هایی با شعاع بزرگتر برای نشان دادن مسیریاب­های قوی­تر استفاده شده است.
Rj
dij

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...