دانلود مقاله-پروژه و پایان نامه – ۱-۳- اهمیت و ارزش پژوهش – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۱-۲- اهداف پژوهش
هدف کلی
تعیین دیدگاه کتابداران کتابخانههای عمومی در مورد تاثیر فناوری اطلاعات بر میزان مشارکت آن ها در فرایند تصمیم گیری در کتابخانههای عمومی استان یزد.
اهداف اختصاصی
-
- تعیین دیدگاه کتابداران کتابخانههای عمومی در مورد تاثیر فناوری اطلاعات بر میزان مشارکت آن ها در حوزه مجموعه سازی؛
-
- تعیین دیدگاه کتابداران کتابخانههای عمومی در مورد تاثیر فناوری اطلاعات بر میزان مشارکت آن ها در حوزه حفاظت و نگهداری؛
-
- تعیین دیدگاه کتابداران کتابخانههای عمومی در مورد تاثیر فناوری اطلاعات بر میزان مشارکت آن ها در حوزه خدمات عمومی؛
-
- تعیین دیدگاه کتابداران کتابخانههای عمومی در مورد تاثیر فناوری اطلاعات بر میزان مشارکت آن ها در حوزه سازماندهی؛
-
- تعیین دیدگاه کتابداران کتابخانههای عمومی در مورد تاثیر فناوری اطلاعات بر میزان مشارکت آن ها در حوزه اداره کتابخانه ها؛
- تعیین تفاوت بین دیدگاههای کتابداران کتابخانههای عمومی در مورد تاثیر فناوری اطلاعات در فرایند تصمیم گیری بر حسب عوامل جمعیت شناختی (جنسیت، رشته تحصیلی، سمت، سطح تحصیلات، و سابقه کار) ؛
۱-۳- اهمیت و ارزش پژوهش
اگر فعالیتهای مختلف مدیریت مورد بررسی قرار گیرد به وضوح مشاهده میشود که جوهر تمامی فعالیتهای مدیریت تصمیم گیری است (الوانی، ۱۳۷۸). از آن جا که تصمیم گیری در هر سازمان، از مهمترین فعالیتهای مدیریت محسوب شده، نقش نظام اطلاعاتی و فناوری اطلاعات در اخذ تصمیمات مؤثر بر کسی پوشیده نیست (مدهوشی، ۱۳۸۱). سازمانهای مدرن و پیچیده امروزی چنان وسیع و پیچیده شده که مدیریت آن ها از عهده یک فرد به تنهایی بر نمی آید و مدیر مجبور است در تصمیم گیری ها و اداره امور سازمان از دیگران کمک گرفته و با توجه به محدودیت عقلایی که هر انسان دچار آن است ، شاید همکاری و تشریک مساعی گروهی تنها راه دستیابی به یک سیستم تصمیم گیری منطقی منظم و جامع باشد ( سعادت، ۱۳۷۳).
بی گمان کتابخانه ها نیز همچون سازمان ها و مؤسسههای دیگر، به منزله نهادی که در عصر انفجار دانش بیشترین بار رسالت سنگین اطلاع رسانی را به دوش میکشند، از دانش مدیریت علمی بی نیاز نخواهند بود؛ و مدیریت علمی نیز بر استفاده از اطلاعات در تصمیم گیری و برنامه ریزی تأکید دارد. در حال حاضر با بهره گرفتن از فناوری اطلاعات میتوان در کوتاه ترین زمان ممکن با اقصی نقاط جهان تماس گرفته و به تبادل اطلاعات پرداخت. با توجه به شرایط موجود و همهگیر شدن فناوری اطلاعات در سطح جهان، استفاده از این ابزار برای بقاء در صحنه رقابت جهانی و ادامه فعالیت کتابخانهها اجباری شده است. به عبارتی کتابخانهها با توجه به شرایط حاضر برای ادامه حیات خود، چاره ای جز روی آوردن به این ابزارها ندارند. از سوی دیگر ورود این ابزارها به کتابخانهها تغییراتی را موجب شده که پیشبینی آن تغییرات راهگشای مدیران خواهد بود تا با دیدی گسترده در مورد به کارگیری این تجهیزات اقدام کنند (بیات، ۱۳۸۱).
با توجه به این نکته که بخش مهمی از وقت و کار مدیران کتابخانه ها صرف حل مشکل و تصمیم گیری میشود، و وظایف اساسی آن ها همانند برنامهریزی، سازماندهی، رهبری و کنترل مستلزم تصمیم گیری است؛ به همین سبب برای ارتقاءکیفیت و بهره وری مطلوب مدیران کتابخانههای عمومی نیاز به استفاده از فناوری اطلاعات برای تسهیل در امر تصمیم گیری مشارکتی دارند؛ لذا در این تحقیق ، به بررسی تأثیر فناوری اطلاعات بر میزان مشارکت کتابداران پرداخته خواهد شد.
۱-۴- کاربرد نتایج پژوهش
نتایج این تحقیق میتواند مورد استفاده مدیران عالی سازمان ها قرار گرفته و در برنامه ریزیهای آتی سازمان مورد استفاده قرار گیرد ؛ با توجه به این که استفاده از فناوری اطلاعات هزینه های سنگینی برای سازمان دارد در برنامه ریزی ها مورد توجه قرار میگیرد . همچنین اگر فناوری اطلاعات مناسب سازمان خریداری شود و تصمیم گیری مشارکتی صورت گیرد افزایش کیفیت کار، پذیرش دگرگونی در افراد، افزایش بهره وری، تقویت روحیه و وفاداری کارکنان، رشد و بالندگی فردی، تقلیل تعارضات، بیان اندیشههای تازه، کاهش میزان نظارت و در نتیجه کاهش هزینه ها، ایجاد همبستگی میان افراد و دلپسند شدن فضای کاری را به همراه خواهد داشت. به کارگیری تصمیم گیری مشارکتی باعث میشود آن هایی که در فرایند تصمیم سازی مشارکت میکنند، تصمیمات نهایی متخذه را بپذیرند. در این حالت مدیریت رده بالا در مرحله اجرای تصمیمات نهایی با مقاومت منفی جدی مواجه نخواهد شد. به عبارت دیگر،گروه عمده ای از مدیران مزایای مشارکت کارکنان درتصمیم گیری را درافزایش روحیه کارکنان و پذیرش بیشتر آنان نسبت به تصمیمات نهایی مدیریت مشاهده خواهند کرد.
موارد زیر از کاربردهای نتایج تحقیق میباشد:
-
- توجه مدیران به مشارکت کتابداران در برنامه های سازمان؛
-
- استفاده بهینه از فناوریهای اطلاعاتی برای تعامل بیشتر مدیران و کتابداران؛
-
- افزایش بازدهی؛
- افزایش روحیه کارکنان و پذیرش و اجرای بهتر تصمیمات اخذ شده.
۱-۵- سؤالهای پژوهش
-
- میزان تأثیر فناوری اطلاعات بر مشارکت کتابداران در فرایند تصمیم گیری در حوزه مجموعه سازی تا چه حد است ؟
-
- میزان تأثیر فناوری اطلاعات بر مشارکت کتابداران در فرایند تصمیم گیری در حوزه حفاظت و نگهداری تا چه حد است ؟
-
- میزان تأثیر فناوری اطلاعات بر مشارکت کتابداران در فرایند تصمیم گیری در حوزه خدمات عمومی تا چه حد است ؟
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 03:35:00 ب.ظ ]
|