max 430

max 610

max 430

وزن مخصوص Kg/m3

شیب بندی کف و بام: دانه های لیکا به دلیل خاصیت عایق حرارتی و صوتی، سبکی و ثبات ساختاری، بهترین مصالح برای پوشش کف و بام است. با استفاده از این دانه ها، الزامات مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان فراهم گردیده و علاوه بر کاهش مصرف سوخت و الکتریسیته، محیط آسوده ای برای ساکنین تأمین خواهد کرددانه های لیکا به دلیل خاصیت خنثی بودن، هیچگونه تاثیری روی لوله ها و تأسیسات کار شده در کف ساختمان، ایجاد نمی کنند.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

دیوار چینیدیوار چینی با بهره گرفتن از بلوک لیکا، سبک ترین نوع دیوار چینی موجود در کشور است.
بلوک های لیکابلوک های بتنی دانه سبک لیکا، از مهمترین فرآورده های لیکا در ایران می باشد. این بلوک ها از مخلوط دانه های سبک لیکا با سیمان و آب به دست می آیند و در شکل های مختلف برای کاربرد در دیوارها و سقف ها تولید می شوند. مهمترین مشخصه بلوک های لیکا، عایق بودن آن در برابر حرارت و صوت است که با بهره گرفتن از محصولات لیکا طبق تأییدیه های مرکز تحقیقات وزارت مسکن و شهرسازی و سازمان بهینه سازی مصرف سوخت الزامات مبحث ۱۸ و ۱۹ مقررات ملی ساختمان فراهم گردیده و می توانند در انواع دیوارهای پوشش خارجی، جداکننده، نما، دوجداره، عایق، ضد آتش، باربر و نیز سقف های سبک بتنی (تیرچه و بلوک) به کار روند. بلوک های لیکا دارای چسبندگی مناسب با انواع ملات و اندودهای متداول می باشند و عملیات برش، میخکوبی، سوراخ کاری و شیار زنی مسیر کابل ها، به راحتی روی آن ها انجام می شود[۲۹].
نمودار میله اول : ضخامت ۲۰ سانتی متر
نمودار میله دوم : ضخامت ۱۰ سانتی متر
شکل(۲-۳). مصالح گوناگون با مقایسه مقاومت حرارتی بلوک های لیکا
عایق حرارتی: دانه و بلوک لیکا از بهترین انواع عایق حرارتی می باشد. بر اساس نتایج تحقیقات با بهره گرفتن از بلوک لیکا الزامات مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان بدون استفاده از هر گونه عایق دیگر تأمین می شود. استفاده از بلوک لیکا به عنوان عایقکاری دیوارهای پیرامونی مورد تأیید سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور نیز قرار گرفته است. مصالح عایق، میزان مصرف سوخت و الکتریسیته و در نتیجه هزینه های استفاده از ساختمان را به شدت کاهش می دهد.
عایق صوتیدانه و بلوک لیکا از بهترین انواع عایق صوتی هستند. براساس نتایج مرکز تحقیقات ساختمان مسکن میزان افت صدا در دیوار ساخته شده از بلوک لیکای ۱۵ سانتیمتری db ۴۵RW= میباشد. با بهره گرفتن از بلوک لیکا الزامات مبحث هجدهم مقررات ملی برآورده خواهد شد. استفاده از بلوک لیکا آرامش را برای ساکنین به همراه می آورد[۲۱].
فساد ناپذیریدانه های لیکا در مقابل ترکیبات اسیدی یا قلیائی مقاوم هستند ودرجه اسیدی آنها نزدیک نرمال حدود ۷ می باشد.
مقاوم در برابر یخ زدگیدانه های لیکا چرخه های متوالی یخبندان را براحتی تحمل می کنند.
کارپذیری فیزیکیبلوکهای لیکا از هر نظر برای انواع عملیات فیزیکی نظیر برش، میخ کوبی، سوراخ کاری، شیار زنی مسیر کابلها و لوله ها و تأسیسات کارپذیر هستند.
لیکا در کشاورزی
دانه های لیکا کاربردهای بسیار گسترده ای در کشاورزی دارند که ازآن جمله می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • دانه بندی ریز لیکا به عنوان مواد نگه دارنده جهت کشت نشاء
  • دانه بندی متوسط لیکا به عنوان مواد نگهدارنده، جهت کشت های هیدروپونیک .(Hydroponic)

(روش هیدروپونیک (Hydroponic) نوعی از کشت بدون خاک می باشد که در آن مواد غذایی مورد نیاز گیاه از طریق مواد محلول در آب تأمین شده و در اختیار ریشه گیاه قرار می گیرد)

  • دانه بندی درشت لیکا به عنوان تزئین روی گلدان و یا زهکش کف گلدان[۲۱]

لیکا در محیط زیست
دانه های لیکا می توانند به عنوان یکی از مواد پر کننده در بیوفیلتر ها مورد استفاده قرار گیرند. بازده این روش فیلتراسیون، از دیگر روش ها بالاتر می باشد[۲۱].
شکل(۲-۴). پروژه های کار شده با بلوک لیکا
۲-۸٫ انواع بتن سبک بر اساس مصالح مصرفی
۲-۸-۱٫ بتن لیکا
بتن لیکا از مخلوط کردن دانه های لیکا با سیمان و آب به دست می آید. دوغاب سیمان عمل به هم چسباندن دانه ها به یکدیگر و ایجاد پیوستگی در دانه های لیکا را انجام می دهد. افزایش ماسه , بافت بتن را پیوسته تر کرده و تخلخل آن را کاهش می دهد. با این عمل حجم هوای بتن کاهش و استحکام ساختار بتن افزایش می یابد. این نوع بتن، بتن نیمه سبک نامیده می شود. مصرف لیکا ضمن کاهش وزن فضایی بتن، هدایت حرارتی را نیز فوق العاده کاهش می دهد. بتن لیکا با وزن فضایی بین ۹۰۰ تا ۱۸۵۰ کیلوگرم بر متر مکعب دارای مقاومت بسیار عالی است. بطور نمونه بتن لیکایی که به صورت مکعب ۱۵ × ۱۵× ۱۵ سانتیمتر با وزن فضایی ۱۵۰۰ کیلو گرم بر متر مکعب (وزن خشک) در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن ایران تحت آزمایش مقاومت فشاری قرار گرفت، مقاومت ۲۸ روزه به ۲۰۸ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع بالغ گردید[۴۰].
۲-۸-۲٫ بتن سبک گازى
این بتن از طریق اختلاط و پخت مواد اولیه ای چون ماسه سیلیسی، آهک، سیمان، پودر آلومینیوم و آب تولید می شود رنگ سفید , دارای وزن مخصوصی در حدود Kg/m3 ۶۰۰ و مقاومت فشاری ۳۰ تا ۳۵ کیلو گرم بر سانتی متر مربع می باشد. بتن سبک گازی، از مقاومت مناسبی در برابر آتش سوزی و انتقال حرارت و صوت برخوردار است. یکی دیگر از ویژگی های مهم بتن گازی مورد مصرف قرار گرفتن ضایعات آن به عنوان پوکه می باشد، در حالی که ضایعات زیاد آجر عملاً بدون مصرف می ماند. عایق بودن بتن سبک گازی در برابر گرما و سرما، علاوه بر صرفه جویی چشمگیر در فضای تأسیساتی و سطح حرارتی-برودتی، موجب کاهش در مصرف انرژی لازم برای سرمایش و گرمایش ساختمان در آینده خواهد شد[۲۰].
۲-۸-۳٫ بتن پلى استایرنى
پلی استایرن یک ماده شیمیایی است که در سالهای اخیر به عنوان جایگزین همه یا بخشی از سنگدانه در بتن ذهن مهندسین عمران را به خود مشغول ساخته و در همین زمینه گزارش هایی ارائه و تحقیقاتی نیز انجام شده است.
در ساخت بتن با پلی استایرن، دو نوع سبکدانه پلی استایرنی قابل استفاده است :
١- سبک دانه پلى استایرنى خام با سطح روغنى و کروى شکل
۲- سبک دانه پلی استایرنی که از خرد کردن قطعات ساخته با پلی استایرن به دست آمده و دارای اشکال نامنظمی است.
از دو نوع سبک دانه پلى استایرنى فوق، نوع دوم مناسب تر است؛ زیرا داراى شکل هاى غیر کروى بوده و ﺑﻬتر از نوع اول در همدیگر چفت و بست مى شوند.
چگالی بتن سبک ساخته شده با پلی استایرن می تواند از حدود Kg/m3 ۳۰۰ تا Kg/m3 ۱۶۰۰ متغیر باشد[۲۰]. حد پائین این محدوده برای حالتی است که همه سنگدانه با پلی استایرن جایگزین و حد بالای آن هم برای حالتی است که درصدی از سنگ دانه با پلی استایرن جایگزین شود. در همین رابطه باید توجه شود که چون مقاومت فشاری بتن با چگالی آن نسبت مستقیم دارد، چنانچه درصد پلی استایرن زیاد باشد، به علت چگالی کم و بالتبع مقاومت پائین, نمی توان از آن برای ساخت قطعات باربر استفاده نمود و فقط قطعات جدا کننده و غیر باربر قابل استفاده می باشد.
۲-۸-۳-۱٫ مزایای بتن سبک پلی استایرنی عبارتند از:
١- بتن تولید شده با پلى استایرن داراى چگالى کمتر از بتن هاى ساخته شده با دیگر سنگدانه هاى بتن بوده و قاعدتاً وزن سازه و به تبع آن نیروى ناشى از زلزله که نسبت مستقیم با وزن سازه دارد کاهش مى یابد. همچنین هزینه مصالح اعضاى سازه اى نیز که مقدار آن با کاهش مقدار وزن مرده سازه کم میشود تقلیل مى یابد.
۲- از نظر عایق حرارتی از دیگر انواع بتن سبک عایق تر است؛ زیرا پلی استایرن از دیگر موادی که به عنوان سبک دانه استفاده می شود، مقاومت حرارتی زیادتری دارد.
۳- در گذشته به علت اینکه پلی استایرن در ایران تولید نمی شده و از خارج وارد می شد, قیمت این مصالح گران و از نظر اقتصادی به صرفه نبود. ولی امروزه به دلیل تولید آن در کشورمان قیمت آن ارزان و از لحاظ اقتصادی به صرفه است[۱۴].
۲-۸-۳-۲٫ معایب بتن سبک پلی استایرنی
متأسفانه این نوع بتن هم از نظر اجرا و هم از نظر مشخصات فنى داراى معایبى است که عبارتند از:
۱- اجرای سخت: اجرای بتن پلی استایرنی به چند دلیل مشکل و پردردسر است؛ اول اینکه چون دانه ها سبک هستند، در هوا پخش می شوند که از نظر آلودگی و مزاحمت در کار, دردسر ساز است. دوم اینکه چون دانه ها دارای بار الکتریکی می باشند، ملات به سطح دانه ها خوب نمی چسبد و سوم اینکه نمی توان این بتن را با روش های معمول کوبیده و ویبره نمود (دانه ها به علت سبکی به بالای مخلوط آمده و مخلوط ناهمگن می گردد و ساخت بتن همگن مشکل است. البته برای همگن کردن آن یکسری مواد افزودنی همگن کننده تولید و بکار گرفته شده که تا حدودی این مشکل را حل نموده است).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...