دانش آموزان چاق: دانش آموزانی که دارای BMI بالای ۳۰ بوده و مقدار چربی بالایی دارند (۲۵).
دانش آموزان دارای اضافه وزن: دانش آموزانی که با توجه به قد و اندازه بدنی شان دارای وزنی بیشتر از وزن طبیعی و استاندارد بوده و یا دارای BMIبالای ۲۵ می باشند (۲۵).
۱-۸-۲- تعاریف عملیاتی
تمرین استقامتی: در این پژوهش شروع تمرینات استقامتی باشدت ۵۰ تا ۶۰ درصد حداکثر ضربان قلب ۳HRmax)) و در ادامه تا ۸۰ درصد HRmax و به صورت ایستگاهی در نظر گرفته شده است (۱۳۲ ).
تمرینات قدرتی: در این پژوهش تمرینات قدرتی به صورت ایستگاهی ابتدا با بهره گرفتن از وزن بدن و در ادامه با بهره گرفتن از توپ های مدیسن بال در نظر گرفته شده است (۱۳۲).
درصد چربی: در این پژوهش درصد چربی بدن از اندازه گیری چربی سه ناحیه از بدن، سه سر بازویی، فوق خاصره و ران توسط کالیپر و با قرار دادن در فرمول مربوطه تعیین شده است (۲)

    1. Fat Mass 3. Free Fat Mass 3. 1-Hert Rait Maximo.

وزن چربی: از حاصل ضرب درصد چربی در وزن بدن وزن چربی بدست می آمد (۳۳).
وزن بدون چربی: از کم کردن وزن چربی از وزن کل بدن وزن بدون چربی بدست می آید (۳۳،۴۴).
استقامت عضلانی: در این پژوهش برای ارزیابی استقامت عضلانی از تست درازو نشست استفاده شده است (۴۴)

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

استقامت قلبی- تنفسی: در این پژوهش از آزمون ۵۴۰ متر برای ارزیابی استقامت قلبی- تنفسی استفاده شده است (۴۴)..
انعطاف پذیری: در این پژوهش از آزمون غیر مستقیم نشستن و رسیدن اصلاح شده استفاده شده است (۴۴).
توان بی هوازی: در این پژوهش برای اندازه گیری توان بی هوازی از آزمون پرش عمودی سارجنت که یک آزمون استاندارد برای اندازه گیری نیروی عضلانی پاها می باشد استفاده شده است (۴۴،۴۶).
َ
فصل دوم
ادبیات تحقیق
۲-۱- مقدمه
شیوع چاقی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه رو به فزونی است. چاقی وضعیتی پیچیده و چند عاملی است که عوامل بسیاری در گسترش آن دخالت دارند، اما عقیده عمومی بر این است که کاهش فعالیت بدنی روزانه به همراه مصرف مواد فراوان و غنی از چربی و قند های ساده از عوامل مهم افزایش روز افزون شیوع چاقی هستند (۷۸).
با توجه به این که بدون دسترسی داشتن به مبانی نظری و پیشینه تحقیق در ارتباط با هر مقوله پژوهشی فرد را در درک مراحل مختلف پژوهش به زحمت خواهد انداخت و با توجه به توضیحات اولیه در خصوص طرح پژوهش و اهمیت و ضرورت اجرای پژوهش هم چنین، تعیین اهداف و فرضیه های مورد نظر در فصل اول، مطالب این فصل در دو بخش ارائه می گردد. ابتدا مبانی نظری پژوهش مطرح و در بخش دوم پیشینه تحقیقات انجام شده در رابطه با موضوع تحقیق در داخل و خارج کشور بررسی می شود.
۲-۲- مبانی نظری پژوهش
۲-۲-۱- چاقی
واژه چاقی نشان دهنده بافت چربی اضافه است، شاید بهترین تعریف برای چاقی عبارت است از، مقدار بافت چربی اضافی که برای سلامتی فرد خطر آفرین باشد (۲۴). چاقی را باید از اضافه وزن متمایز دانست. عوامل وراثتی، پرخوری پیش از حد، عوامل اجتماعی در بروز چاقی موثر هستند. هر گاه انرژی دریافتی بیش از انرژی مصرفی باشد ۱(تعادل مثبت انرژی)، باقی مانده کالری در بافت چربی ذخیره شده و چاقی به وجود خواهد آمد (۳۹). بیماری های متعدد باعث چاقی ٍثانویه می شوند. کم کاری تیروئید با کاهش نیازهای سوخت و سازی ممکن است باعث ایجاد چاقی شود که این چاقی نیز به نوبه خود موجب ناراحتی های قلبی-تنفسی و اسکلتی عضلانی می شود (۶۵). به طور کلی هر فرد سالم بین سنین ۲۵ تا ۴۰ سالگی

    1. Positive Energy Balance

به تدریج چاق می شود، بعضی از افراد حتی در سنین بالا نیز به طور طبیعی کمی به وزنشان اضافه می شود (۳۰).چاقی دارای اثرات متعدد بر سیستم قلبی- عروقی می باشد. چاقی سبب افزایش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی- عروقی می شود. فرامینگ هام۱ در مطالعه تعقیبی ۲۶ ساله نشان داد که چاقی عامل خطرزای مهم و مستقلی در ایجاد بیماری های قلبی- عروقی است (۵).ماست و استراوس ۲(۱۹۹۹) در یک باز نگری ارتباط چاقی مرضی و توسعه عوامل خطر زای بیماری های قلبی- عروقی را روشن کرده اند (۱۲۷). مطالعات زیادی با نتایج متفاوت روی اثرات قلبی- عروقی چاقی نیز مکانیزم پر فشاری خونی انجام
شده است. پژوهش گران مختلف در مورد جنبه های متفاوت این موضوع با هم اختلاف نظر دارند (۵).
افراد چاق به طور مشخص دچار هیپرتروفی و افزایش توده عضلانی قلب هستند. افزایش چربی داخل عروق سبب گشاد شدن بطن چپ شده و بر اساس قانون لاپلاس۳ سبب افزایش فشار وارده بر دیواره های آن می شود. افزایش فشار وارده بر دیواره های بطن چپ باعث می شود عضله قلب برای سازگاری با این شرایط دچار هیپرتروفی شده تا میزان فشار وارده بر دیواره بطن طبیعی شود. بنابراین چاقی سبب گشاد شدن بطن چپ و هیپرتروفی عضله قلب و در نتیجه باعث بزرگ شدگی برون گرا می شود (۵) هم چنین، چاقی بویژه چاقی شکمی سبب افزایش خطر سکته، بیماری های اسکمیک قلبی و مرگ و میر می شود. نکته مهم اینکه افزایش خطر بروز بیماری های قلبی عروقی مستقل از کل توده چربی بدن بوده است (۱۰۸).
۲-۲-۳- آمادگی جسمانی
آمادگی جسمانی اصطلاحی با مفاهیم وسیع است که برای افراد مختلف معنای متفاوت دارد. در نتیجه بیان یک تعریف دقیق از آن کار ساده ای نیست. WHO، آمادگی جسمانی را توانایی اجرای کار غضلانی به صورت رضایت بخش تعریف می کند. دانشگاه طب ورزشی آمریکا آمادگی جسمانی را چنین تعریف می کند، قابلیت اجرای سطوح متوسط تا شدید فعالیت بدنی بدون احساس خستگی بی مورد و حفظ این قابلیت در سراسر دوره زندگی (۲۶). ایفرد با توجه به دو هدف آمادگی جسمانی، تندرستی و مهارتی عوامل آمادگی جسمانی را به دو طبقه تقسیم بندی کرده است که عبارتند از عوامل وابسته به تندرستی و عوامل وابسته به مهارت حرکتی(۲۶). در جدول ۲-۷ به مقایسه ی هر دو این عوامل پرداخته شده است.

    1. Framing ham2Mast stora 3. Laplas

جدول ۲-۱- مقایسه عوامل وابسته به تندرستی و عوامل وابسته به مهارت حرکتی

آمادگی وابسته به تندرستی آمادگی وابسته به مهارت حرکتی
قدرت عضلانی سرعت
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...