پروژه های پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه ها در مورد بررسی کیفیت خدمات دوسویه بین ... |
در صورتی که که قدر مطلق t به دست آمده، بزرگتر از t از جدول بحرانی باشد و یا سطح معناداری محاسبه شده کوچکتر از 05/0 باشد، فرضیه صفر رد و نتیجه گیری می شود که بین میانگین متغیر مورد مطالعه با میانگین نظری، تفاوت معناداری وجود دارد.
3-8-3- آزمون مقایسات زوجی[55]
آزمون t با نمونههای جفت برای تجزیه و تحلیل آزمونهایی به کار میرود که هر فرد دو بار در دو وضعیت متفاوت مورد مشاهده قرار میگیرد. فرض صفر در طرح داده های جفت این است که اختلافی بین مقادیر میانگینها در دو نمونه جفت شده از جامعه وجود ندارد، در مقابل این فرض که بین مقادیر میانگین، اختلاف وجود دارد. آزمون فرض برابری دو میانگین وابسته به شکل زیر است:
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
آماره این آزمون مبتنی بر متغیر di است که در واقع از اختلاف زوج ها به دست می آید. اگر xi متغیر اندازه گیری شده، در مرحله اول و yi متغیر اندازه گیری شده، در مرحله دوم باشد در این صورت:
آنگاه این متغیرها با فرض نرمالبودن توزیع داده ها و مجهولبودن واریانس از توزیع t زوجی پیروی می کند و آماره این آزمون به صورت زیر خواهد بود:
از این آزمون برای بررسی سؤالات دوم و سوم پژوهش که وجود یا عدم وجود شکافهای مستقیم و معکوساند، استفاده شده است. البته زمانی که داده ها نرمال هستند، از این آزمون استفاده می شود(بایزیدی، 1391: 76).
3-8-4- آزمون ویلکاکسون
از این آزمون جهت آزمودن فرضیه ها در حالت ناپارامتریک (عدم وجود نرمالبودن متغیرها)، استفاده می شود.
از نظر تئوری آزمون ویلکاکسون به صورت زیر است:
همانطور که میدانید داده ها به صورت زوج (Xi,Yi) است، ابتدا را به صورت زیر به دست میآوریم:
این کار را برای کلیه زوجها انجام میدهیم. سپس رتبه 1، را به کوچکترین ، رتبه 2، را به دومین کوچکترین و سرانجام رتبهی آخر یا nام، را به بزرگترین اختصاص میدهیم. دقت کنید که اگر چندین زوج داشتیم که آنها با هم برابر بود، به آنها میانگین رتبهها را میدهیم که در صورت مساوی نبودن به آنها تعلق میگرفت.
آماره آزمون به صورت زیر است:
مقدار برای هر زوج (Xi,Yi) به صورت زیر تعریف می شود.
اگر مثبت باشد، همان رتبهای که به زوج (Xi,Yi) تعلق میگیرد =
اگر منفی باشد، منهای رتبهای که به زوج (Xi,Yi) تعلق میگیرد = -
از این آزمون برای بررسی سؤالات دوم و سوم پژوهش که وجود یا عدم وجود شکافهای مستقیم و معکوساند، استفاده شده است. البته زمانی که داده ها غیرنرمال هستند، از این آزمون استفاده می شود(بایزیدی، 1391: 81).
3-8-5- تکنیک آنتروپی شانون
تکنیک آنتروپی شانون جهت اولویت بندی متغیرهای منتخب که قسمت دوم در سؤال اول پژوهش است، مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش، ابتدا ماتریس داده های اولیه براساس فرمول زیر نرمال میگردد:(بایزیدی، 1391: 74).
که در رابطه فوق ، مقدار نرمال شده شاخص j ام در مکان i ام، مقدار شاخص اولیه وm تعداد گزینه هایی است که قابل رتبه بندی شدن هستند.
سپس (آنتروپی هر شاخص) از مجموعه ها به ازای هر شاخص محاسبه میگردد:
که در رابطه فوق، n تعداد شاخص ها و m تعداد مکانهایی است که با هم مقایسه می شود.
براساس رابطه (2)، عدم اطمینان یا درجه انحراف هر یک از شاخص ها به صورت زیر به دست می آید:
و در نهایت وزن هر شاخص به صورت زیر قابل محاسبه است:
3-8-6- مدلسازی تفسیری- ساختاری [56](ISM)
از مدلسازی تفسیری- ساختاری برای پاسخگویی به سؤال چهارم که یافتن روابط میان شکافهای مستقیم و معکوس است، استفاده شده است.
مدلسازی تفسیری- ساختاری (ISM) که به وسیله وارفیلد[57](1974) مطرح شد، یک تکنولوژی برای ایجاد و فهم روابط عناصر یک سیستم پیچیده میباشد (هانگ[58]، 2005: 755-767). به عبارتی دیگر مدلسازی تفسیری- ساختاری، یک فرایند متعامل است که در آن مجموعه ای از عناصر مختلف و مرتبط با همدیگر در یک مدل سیستماتیک جامع ساختاربندی می شود، متدلوژی مدلسازی تفسیری- ساختاری کمک زیادی به برقراری نظم در روابط پیچیده میان عناصر یک سیستم مینماید (اگاروال[59]، 2007: 443-445).
مدلسازی تفسیری- ساختاری در تشخیص روابط درونی متغیرها کمک می کند و یک تکنیک مناسب، برای تجزیه و تحلیل تأثیر یک متغیر بر متغیرهای دیگر میباشد. همچنین مدلسازی تفسیری- ساختاری می تواند به اولویت بندی و تعیین سطح عناصر یک سیستم اقدام کند که کمک بسیار شایانی به مدیران برای اجرای بهتر مدل طراحیشده می کند (هانگ، 2005: 755-767).
برای اجرای تکنیک مدلسازی تفسیری- ساختاری، به دست آوردن روابط درونی و الویتهای عناصر در یک سیستم باید فرایند زیر طی شود.
3-8-6-1- تعیین متغیرهای مورد استفاده در مدل
مدلسازی تفسیری- ساختاری، برای شناسایی روابط میان شکافها استفاده می شود. مدلسازی تفسیری- ساختاری با شناسایی متغیرهایی شروع می شود که مربوط به موضوع مورد بحث میباشد (اگاروال[60]، 2007: 443-445). به عنوان مثال در این پژوهش متغیرها، همان شکافهای مستقیم و معکوس به دست آمده است.
3-8-6-2- به دست آوردن ماتریس ساختاری روابط درونی متغیرها [61](SSIM)
پس از شناسایی متغیرها، نوبت به واردکردن این متغیرها در ماتریس ساختاری روابط درونی متغیرها می شود. این ماتریس یک ماتریس، به ابعاد متغیرها میباشد که در سطر و ستون اول آن متغیرها به ترتیب ذکر می شود. آنگاه روابط دو به دو متغیرها به وسیله نمادهایی مشخص می شود. این نمادها عبارتند از:
V: عامل سطر (i) می تواند زمینه ساز رسیدن به عامل ستون (j) باشد.
A: عامل ستون (j) می تواند زمینه ساز رسیدن به عامل سطر (i) باشد.
X: بین عامل سطر(i) و ستون (j) ارتباط دو طرفه وجود دارد، به عبارتی هر دو میتوانند زمینه ساز رسیدن به همدیگر شوند.
o: هیچ نوع ارتباطی بین این دو عنصر(ij) وجود ندارد.
3-8-6-3- به دستآوردن ماتریس دستیابی
با تبدیل نمادهای روابط ماتریس (SSIM) به اعداد صفر و یک بر حسب قوائد زیر میتوان به ماتریس دست پیدا کرد:
-
- اگر خانه (i,j) در ماتریس (SSIM)، نماد V گرفته است، خانه مربوطه در ماتریس دستیابی عدد 1 میگیرد و خانه قرینه آن، یعنی خانه (j,i)، عدد صفر میگیرد.
-
- اگر خانه (i,j) در ماتریس (SSIM)، نماد A گرفته است، خانه مربوطه در ماتریس دستیابی عدد صفر میگیرد و خانه قرینه آن، یعنی خانه (j,i)، عدد یک میگیرد.
-
- اگر خانه (i,j) در ماتریس (SSIM)، نماد X گرفته است، خانه مربوطه در ماتریس دستیابی عدد یک میگیرد و خانه قرینه آن، یعنی خانه (j,i)، هم عدد یک میگیرد.
-
- اگر خانه (i,j) در ماتریس (SSIM)، نماد o گرفته است، خانه مربوطه در ماتریس دستیابی عدد صفر میگیرد و خانه قرینه آن، یعنی خانه (j,i)، هم عدد صفر میگیرد.
3-8-6-4- سازگارکردن ماتریس دستیابی
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 08:52:00 ب.ظ ]
|