دانلود مطالب پایان نامه ها در مورد بررسی رفتار پویا ... |
شایان ذکر است که نتایج مطالعه حاکی از آنست که نادیده گرفتن خودهمبستگی در تحلیل بازده بورس اوراق بهادار تهران به حصول نتایج اشتباه و دور از واقعیت میانجامد. وزن جمله خودتوضیحی مرتبه اول در طول زمان متغیر است، این امر دلالت بر این دارد که در صورتی که مدل چندعاملی شرطی با اضافه کردن این جمله خودتوضیحی جهت تحلیل بازده انتظاری تقویت شود نتایج بهتر و دقیقتری را در اختیار سرمایهگذار یا پژوهشگر قرار میدهد. از این نظر، باید تأکید کرد که مدلی در تحلیل بازده بورس اوراق بهادار تهران به حصول نتایج درست و قابل دفاع میانجامد که هر دو گروه منابع پیشبینی پذیری بازده (شامل مبادله ریسک بازده حاصل از مدل چندعاملی قیمت گذاری و خودهمبستگی حاصل از مدل خودتوضیحی مرتبه اول) و وزنهای پویای مرتبط با آنها را در بررسیها لحاظ کرده باشد.
بحث و نتیجه گیری کلی
یافته ها و نتایج حاصل از آمار توصیفی و برآورد مدلهای مورد بررسی را میتوان بصورت زیر خلاصه کرد:
بر اساس آمار توصیفی، بازده متوسط ماهانه بورس اوراق بهادار تهران برابر مقدار ۲٫۳۰ درصد و دارای انحراف معیار ۵٫۸۴ است. اگر این میزان بازده ماهانه به سالانه تبدیل شود به رقم ۳۱٫۸۷ دست خواهیم یافت که از مقدار نسبتاً بالایی برخوردار است. بازده بورس اوراق بهادار تهران نسبت به متوسط بازده سهام بازار جهانی بیشتر است اما این مقدار بالای بازده با ریسک بالایی هم همراه است بطوریکه ریسک بازده سهام بورس اوراق بهادار تهران هم از ریسک سبد دارائی بازار سهام جهانی بیشتر است. با توجه به بازده بالای سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران میتوان گفت که بورس مذکور به عنوان یکی از بورسهای نوظهور، فرصتهای متنوع سازی مطلوبی را در اختیار سرمایه گذاران خارجی قرار میدهد.
سری زمانی بازده سهام بورس اوراق بهادار تهران از توزیع نرمال برخوردار نیست. علاوه بر آن، سری مذکور دارای خودهمبستگی مثبت و معنیداری است.
بر اساس آمار توصیفی، تمامی ضرایب همبستگی بین متغیرها از مقادیر نسبتاً پایینی برخوردار است که حاکی از همبستگی ضعیف بین متغیرهای اطلاعات است. و بر این دلالت دارد که متغیرهای وارد شده در مدل دارای اطلاعات زاید و اضافی نبوده و همپوشانی اطلاعاتی ندارند.
بر اساس نتایج حاصل از برآورد مدل، ریسک بازار محلی برای بورس اوراق بهادار تهران مقداری مثبت و معنیدار بوده و علاوه بر آن، این ریسک در طول زمان متغیر است.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
از یافته های کلیدی این مطالعه اینست که اهمیت و ارتباط بخش خودهمبستگی مرتبه اول و بخش ریسک-بازده بسته به سطح جریان اطلاعات، متفاوت و گوناگون است. به گونهایکه اهمیت و ارتباط بخش خودتوضیحی مدل با افزایش واریانس انتظاری، کاهش مییابد. در حالی که در صورت افزایش واریانس انتظاری، وزن بخش چندعاملی مدل قیمت گذاری، افزایش مییابد. به عبارت دیگر هنگامی که سطح جریان اطلاعات در بازار بالا باشد مدل چندعاملی قیمت گذاری، جهت توضیح قیمت گذاری سهام بیشتر موضوعیت داشته و از اهمیت و ارتباط بیشتری برخوردار است. از این رو، تکیه بر مدل چندعاملی در این شرایط نتایج بهتر و قابل اعتمادتری را حاصل میکند. بطور وارونه در صورت وجود سطح پایین جریان اطلاعات در بازار، مدل خودتوضیحی مرتبه اول از اهمیت و ارتباط بیشتری جهت توضیح رفتار بازار برخوردار است.
مقدار متوسط وزن برآورد شده ( ) برای بورس اوراق بهادار تهران برابر ۰٫۳۴ است در حالی که مقدار ذکر شده برای بازار سهام آمریکا برابر ۰٫۸۴ است. مقایسه این دو مقدار نشان میدهد که توضیحات مبتنی بر بخش ریسک-بازده مدل (بخش مبتنی بر APM شرطی) برای بازار سهام آمریکا ارتباط و موضوعیت بیشتری نسبت به بورس اوراق بهادار تهران دارد. بدین معنی که بطور متوسط تحلیلهای مبتنی بر مدل چندعاملی قیمت گذاری در اکثر دوره ها در بازار آمریکا نتایج معتبرتر و قابل اعتمادتری نسبت به بورس اوراق بهادار تهران در بر داشته است.
نتایج حاکی از آنست که قیمت نفت دارای اثر مثبت و معنیداری روی بازده بورس اوراق بهادار تهران است. از این رو، میتوان گفت که قیمت مذکور، حاوی اطلاعات مفیدی برای تحلیل بازده بورس اوراق بهادار تهران است.
یافته های این پژوهش حاکی از آنست که عامل با وقفه بازده سبد دارائی بازار سهام جهانی و نرخ ارز، قدرت توضیج دهندگی پایینی برای بازده سهام بورس اوراق بهادار تهران دارد. بر این اساس میتوان استدلال کرد که علیرغم بهبودهای صورت گرفته در بازارهای نوظهور، هنوز هم بورس اوراق بهادار تهران مانند سایر بورسهای نوظهور، حداقل بصورت جزئی و بخشی مجزا و مسقل (غیر یکپارچه) از بازار جهانی است. این ویژگی یکی دیگر از دلایل جذاب، برای جذب سرمایه گذاران خارجی به منظور برخورداری از فرصتهای مطلوب جهت متنوع سازی سبد سرمایهگذاری است.
مقادیر حاصل از آزمونهای تشخیصی و ضرایب تعیین مدل، بیانگر درجه بالای پیشبینی پذیری بازده سهام بورس اوراق بهادار تهران هستند. همچنین، نتایج معیارهای انتخاب مدل و خوبی برازش مدل، بیانگر آنست که مدل تصریح شده در این پژوهش، نسبت به مدلهای سنتی پیشبینی بازده سهام و دیگر فرمهای مقید مدل مذکور، از بالاترین قدرت توضیح دهندگی و عملکرد بهتری در توضیح بازده سهام بورس اوراق بهادار تهران برخوردار است.
بر اساس نتایج حاصل از برآورد تمامی مدلهای مورد بررسی در این پژوهش، سری بازده بورس اوراق بهادار تهران، دارای خودهمبستگی مثبت و معنیدار است. یکی از یافته های کلیدی این مطالعه که باید تأکید خاصی روی آن صورت گیرد اینست که، نادیده گرفتن خودهمبستگی یا سایر اجزای مؤثر بر بازده سهام، در تحلیل بازده بورس اوراق بهادار تهران به حصول نتایج اشتباه و دور از واقعیت میانجامد. از این رو، میتوان گفت مدلی در تحلیل بازده بورس اوراق بهادار تهران موفق است که تا حد امکان، منابع مختلف پیشبینی پذیری بازده و وزنهای پویای مرتبط با آنها را در بررسیها لحاظ بکند.
پیشنهادات
در این بخش، ابتدا به بیان پیشنهادات سیاستی که از یافته های تحقیق استخراج شده است، پرداخته و سپس پیشنهاداتی برای پژوهشهای آتی ارائه خواهد شد.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 08:25:00 ب.ظ ]
|