سوبرال[۱۲۶] و همکارانش (۲۰۰۱)، خواص مکانیکی ، ممانعت نفوذ بخار آب و خواص حرارتی فیلم های خوراکی بر پایه ژلاتین را بررسی کردند. خواص دو نوع فیلم ژلاتینی یکی بر پایه ژلاتین پوست گاو و دیگری بر پایه ژلاتین خوک مطالعه شده است. این فیلم ها با ۱ گرم ژلاتین در ۱۰۰ میلی لیتر آب ، ۱۵-۶۵ g سوربیتول در g 100 ژلاتین و در PH خنثی تهیه شده ­اند. نمونه ها در ۵۸٪ رطوبت نسبی و ۲۲ درجه سانتیگراد به مدت ۴ روز پیش از آزمایش کردن مشروط شده اند. خواص مکانیکی با تست سوراخ کردن و نفوذپذیری بخار آب با روش اندازه گیری وزن در ۲۲ درجه سانتیگراد تعیین شده اند. سوربیتول اثر پلاستیک کنندگی قابل توجهی روی نیروی پانچ و نیز روی دفرماسیون سوراخ فیلم های PSG ( ژلاتین پوست خوک ) و BGH ( ژلاتین پوست گاو) نشان می دهد. منشاء دو نمونه ژلاتین به نظر نمی­رسد تأثیری در اثر پلاستیک کننده روی نیروی پانچ داشته باشد. WVP فیلم های ژلاتینی بطور خطی با غلظت سوربیتول افزایش یافت. منشاء ژلاتین روی مقادیر WVP اثر داشته است ، در بیش از g 25 سوربیتول در g100 ژلاتین فیلم­های BHGبیشتر از فیلم های PSG نسبت به بخار آب نفوذ پذیر هستند. تفکیک فازی بین ژلاتین و سوربیتول در فیلم های BHG و PSG مشاهده شده است. این پدیده با افزایش میزان سوربیتول افزایش یافت. به دلیل این واقعیت Tg ژلاتین بطور ملایمی با غلظت سوربیتول فیلم تغییر می­ کند. افزایش میزان سوربیتول تشکیل پیوند در فیلم را کاهش می دهد و به احتمال زیاد دلیل تفکیک فازی می­باشد (سوبرال و همکارانش، ۲۰۰۱).
کوآنگ یئون لی[۱۲۷] و همکارانش (۲۰۰۴) خواص مکانیکی فیلم­های ترکیبی ژلاتین را مطالعه کرده ­اند. اشکال اصلی فیلم های بیوپلیمری ضعف خواص مکانیکی آن­ها می باشد. بنابراین مطالعات زیادی برای بهبود خواص مکانیکی فیلم های پلی ساکاریدی با ترکیب شدن مواد هیدروفوب و پلاستیک کننده ها صورت گرفته است. محققان فوق گزارش کردند که ترکیب شدن ژلان در ژل های ژلاتینی منجر به افزایش سینرژیستی قدرت شبکه ژلی و بهبود ثبات و استحکام ژل شده است. از فیلم های کامپوزیتی ساخته شده از ۲ بیو پلیمر متفاوت خواص مکانیکی بهتری می توان انتظار داشت. استحکام بافت های ژلان وابسته به نیروی یونی و pH و غلظت می باشد در حالی­که در ژل های ژلاتینی عمدتاً وابسته به غلظت ژلاتین می باشد. ژلان ژل های سخت و شکننده تشکیل می دهد در حالی­که ژلاتین ژل الاستیک و انعطاف پذیر و نرم تشکیل می دهد. در مجموع این دو ماده در نسبت های چشمگیر و غلظت های نمک سینرژیسم نشان می دهند. اثر نسبت ژلان/ژلاتین و غلظت NaCl روی خواص مکانیکی این فیلم ها بررسی شده است. TS (ماده جامد کل) تأثیر خیلی مهمی روی خاصیت مکانیکی فیلم دارد. TS فیلم های کامپوزیتی (ژلان/ژلاتین) به نسبت افزایش ژلاتین به طور خطی کاهش می یابد در حالی­که TE استحکام کششی با افزایش ژلاتین افزایش می­یابد. در واقع ژلاتین جهت ایفای نقش پلاستیک کننده مناسب می باشد که انعطاف پذیری فیلم را افزایش داده و شکنندگی فیلم را نیز کاهش می دهد. وزن مولکولی نسبتاً پایین ژلاتین می تواند اجازه دهد که براحتی در شبکه های ژلان جای گرفته و موجب انعطاف بیشتر و کاهش سختی فیلم های کامپوزیتی گردد (کوآنگ یئون لی و همکاران، ۲۰۰۵).

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

وانین[۱۲۸] و همکارانش (۲۰۰۵) خواص مکانیکی ، ممانعت نفوذ بخار آب و خواص حرارتی فیلم های خوراکی بر پایه ژلاتین را بررسی کردند. خواص دو نوع فیلم ژلاتینی یکی بر پایه ژلاتین پوست گاو و دیگری بر پایه ژلاتین خوک مطالعه شده است . این فیلم ها با ۱ گرم ژلاتین در ۱۰۰ میلی لیتر آب ، ۱۵-۶۵ g سوربیتول در g 100 ژلاتین و در PH خنثی تهیه شده اند. نمونه ها در ۵۸٪ رطوبت نسبی و ۲۲ درجه سانتیگراد به مدت ۴ روز پیش از آزمایش کردن مشروط شده اند. خواص مکانیکی با تست سوراخ کردن و نفوذپذیری بخار آب با روش اندازه گیری وزن در ۲۲ درجه سانتیگراد تعیین شده اند. سوربیتول اثر پلاستیک کنندگی قابل توجهی روی نیروی پانچ و نیز روی دفرماسیون سوراخ فیلم های PSG ( ژلاتین پوست خوک ) و BGH ( ژلاتین پوست گاو) نشان می دهد. منشاء دو نمونه ژلاتین به نظر نمی­رسد تأثیری در اثر پلاستیک کننده روی نیروی پانچ داشته باشد . WVP فیلم های ژلاتینی بطور خطی با غلظت سوربیتول افزایش یافت. منشاء ژلاتین روی مقادیر WVP اثر داشته است ، در بیش از g 25 سوربیتول در g100 ژلاتین فیلم های BHG بیشتر از فیلم های PSG نسبت به بخار آب نفوذپذیر هستند. تفکیک فازی بین ژلاتین و سوربیتول در فیلم های BHG و PSG مشاهده شده است. این پدیده با افزایش میزان سوربیتول افزایش یافت. به دلیل این واقعیت Tg ژلاتین بطور ملایمی با غلظت سوربیتول فیلم تغییر می­ کند. افزایش میزان سوربیتول تشکیل پیوند در فیلم را کاهش می دهد و به احتمال زیاد دلیل تفکیک فازی می باشد (وانین و همکاران، ۲۰۰۵).
فاخوریا[۱۲۹] و همکاران (۲۰۱۲)، اثر دو عامل نرم کننده­ مختلف، گلیسرول و سوربیتول و غلظت­های متفاوت نشاسته و ژلاتین روی خواص مکانیکی و فیزیکی فیلم خوراکی ترکیبی بر پایه نشاسته اصلاح شده و ژلاتین بررسی شد. نتایج نشان داد شفافیت و مقاومت به استحکام کششی، با افزایش ضخامت افزایش پیدا کرد و همچنین نفوذپذیری نسبت به بخار آب، با افزایش مقدار ژلاتین در فرمولاسیون کاهش یافت. در نهایت، نتایج در ارتباط با استحکام کششی و ازدیاد طول در استراحت (EB) برای نمونه با نرم کننده سوربیتول بهتر از نمونه با نرم کننده گلیسرول بود (فاخوریا و همکاران، ۲۰۱۲).
۲-۱۴- جمع بندی
با توجه به موارد بیان شده هدف تهیه بسته بندی فعال خوراکی بر مبنای فیلم ترکیبی نشاسته ssps / ژلاتین و نانو دی اکسید تیتانیوم جهت کاربرد در بسته بندی مواد غذایی و داروها می­باشد.
فصل سوم: مواد و روش ها
۳-۱- مواد
نشاسته­ی ssps ، ژلاتین گاوی از شرکت سیگما خریداری شد ( پنانگ مالزی[۱۳۰] ). نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم، گلیسرول و سوربیتول مایع و نیترات منیزیم برای کنترل رطوبت نسبی از آلدریچ سیگما[۱۳۱] خریداری شد. محیط کشت مولر هینتون آگار[۱۳۲] و محیط کشت نوترینت براث[۱۳۳] (مرک آلمان)، هود میکروبی (Beasat)، انکوباتور شرکت پارس طب نوین، سویه­ های استاندارد میکروبی (۱۳۳۳۰ PTCC / ATCC 8739 ) اشرشیا کولی[۱۳۴] و (۱۱۱۲ PTCC / ATCC6538) استافیلو کوکوس آرئوس[۱۳۵]، از آزمایشگاه مرکزی سازمان پژوهش­های علمی و صنعتی، سایر مواد مورد استفاده از نوع آزمایشگاهی بوده است.

شکل ۳- ۱: تصویر ESEM نانو دی اکسید تیتانیوم
۳-۲- روش تهیه فیلم­های نانوبایوکامپوزیتی
محلول نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم با غلظت ۱، ۲، ۳،و ۵% (وزنی/وزنی) پراکنده شدند و در ۶۰ درجه سانتیگراد با تکان دادن مداوم برای ۱ ساعت گرما داده شد و سپس برای ۲۴ ساعت بدون حرارت بر روی شیکر قرارداده شد تا محلول هموژن تولید شود. جهت اطمینان از همگن شدن محلول­های نانو به مدت یک ساعت محلول­ها در حمام اولتراسونیک یکنواخت شدند. نسبت­۱۰ به ۱ از نشاسته ssps و ژلاتین و طبق روش کاستینگ و با اضافه ­کردن نسبت ۱به۳ از سوربیتول-گلیسرول۴۰% (w/w ازنشاسته) به عنوان پلاستی­سایز، با هم ترکیب شدند. انتخاب این نرم کننده­ها بر اساس پایداری بالاترین حرارت که در آزمایش پیشین از آن گرفته شد مبتنی بود (الماسی[۱۳۶] و همکاران، ۲۰۰۹). و به مدت ۱ ساعت بر روی هات­پلیت قرار داده­ شد. این دیسپرسیون نشاسته تا ℃۸۵ حرارت داده­شد و سپس برای کامل کردن ژلاتیناسیون به مدت ۴۵ دقیقه نگهداری شد. سپس محلول تا دمای ۳۵ درجه سانتی ­گراد سرد شد. مقدار ۹۰ گرم از دیسپرسیون در پلیت­ها ریخته شدند. این فیلم­ها در دمای محیط خشک شدند. فیلم­های خشک شده از سطح پلیت­ها جدا شدند و در ۲ ۲۳ درجه سانتی ­گراد و با رطوبت نسبی (RH) 5 50 درصد داخل دسیکاتور نگه داری شدند تا اینکه آزمایش شوند. تمام فیلم­ها (شامل کنترل) در سه مرتبه آماده شدند.
۳-۳ - ضخامت فیلم
ضخامت ­فیلم باریز­سنج مدل insize با قدرت تفکیک۰۱ /۰ میلی­متر به طور تصادفی در ۵ موقعیت تعیین و میانگین آن­ها برای محاسبات استفاده شد.
۳-۴- آنالیز فیلم
آزمون­های صورت گرفته در این تحقیق شامل اندازگیری ویژگی­های مکانیکی، ویژگی­های فیزیکو شیمیایی و ممانعتی (نفوذ پذیری به بخار آب، اکسیژن، جذب آب، میزان جذب آب و حلالیت)، بررسی رنگ، خواص ضد میکروبی، بررسی میزان جذب اشعه UV، و بررسی ایزوترم جذب با تغییر غلظت­های مختلف نانو دی اکسید تیتانیوم بر فیلم­های ترکیبی نشاسته ssps / ژلاتین می­باشد.
۳-۴-۱- ویژگی های مکانیکی
یک آزمون برای ارزیابی تغییر شکل (کششی) در سرعت ثابت در یک نمونه با ابعاد استاندارد برای اندازه ­گیری نیروی لازم برای پارگی مواد مورد استفاده قرار گرفت. منحنی نیرو در مقابل جابجایی این پارامترها را تعیین می­ کند.
تنش کششی (Tensil stress) (استحکام کششی نیز نامیده می­ شود) که در واحد MPa بیان می­ شود. نیروی لازم برای پارگی (گسیختگی) قسمتی از نمونه را اندازه ­گیری می­ کند.
بیشترین نیرویی که سبب گسیختگی جسم می­ شود تقسیم بر سطح مقطع نمونه، نشان دهنده قدرت کششی فیلم (مقاومت فیلم) است.
که در آن F نیرو بر حسب نیوتن و A مساحت قسمتی از فیلم که مورد آزمون قرار می­گیرد (ضخامت × عرض در mm2)
کشیدگی Elongation (Strain هم نامیده می­ شود) که واحد آن درصد است. که این نسبت جابجایی به طول اولیه نمونه است:
بیشترین تغییر طول به طول اولیه، انعطاف­پذیری فیلم را بررسی می­ کند (چند درصد طولش می ­تواند کش بیاید ولی پاره نشود).
که در آن L جابجایی (mm) و L0 طول اولیه (mm) کشیدگی در نقطه شکست به صورت درصد نسبی است که مقیاسی از انعطاف­پذبری فیلم­ها است.
مدول یانگ (Yang’s Modulus) این پارامتر برابر است با شیب در ناحیه خطی منحنی تنش-کرنش (نسبت stress به strain) بیانگر میزان سختی فیلم­ها است.
ویژگی­های مکانیکی در هر شکست مشخص می­ شود. در هر شکستن تنش و کرنش برای هر نمونه محاسبه شد. قسمتی از آزمون که متفاوت باشد در طول اندازه ­گیری خیلی قابل توجه نیست. شکل منحنی تنش -کرنش رفتار خاص مواد شکننده (شکستن در محدوده الاستیک) یا انعطاف­پذیر (شکست در پلاستیک) را تعریف کند.
ویژگی­های مکانیکی درهرپارگی مشخص شدند. استرس واسترین پارکنندگی (σ، ε) برای هرنمونه محاسبه شد. بخش آزمایش به طورچشمگیری درطی اندازه ­گیری تفاوتی نکرد. می­توان برای تعریف کردن رفتارخاص ماده به عنوان ترد (شکست درمحدوده الاستیک ) یاductile (شکست درپلاستیک)، از شکل منحنی­های stress strainاستفاده کرد. D882-10ASTM باتغییری (اصلاحی) برای تعیین کردن ویژگی­ها مکانیکی­درشرایط­استاندارد­مورداستفاده­قرارگرفت­ (ASTM, 2010).­ نوارهای­ فیلم­ به ­طول۱۰۰mm و عرض ۲۰mm بریده شدو به مدت ۴۸ ساعت در دمای℃ ۲۳ و رطوبت نسبی ۵۳ % تنظیم شد. آنالیز بافت مجهزشده بانرم افزارTexture Exponent 32 به منظور اندازه ­گیری ویژگی­های مکانیکی فیلم به کار گرفته شد. جداسازی سرعت اولیه و سرعت crosshead به ترتیب ۵۰mmو ۳۰ بود. Elongation و قدرت کشش در نقطه پاره شدن از تغییرشکل و نیروی داده ثبت شده توسط نرم افزارمحاسبه شد. ۸ تکرار هر نمونه مورد ارزیابی قرار گرفت.
۳-۴-۲- رنگ سنجی
رنگ سطح فیلم با بهره گرفتن از رنگ­سنج­ها مشخص شد (اسپکتروفتومتر مینولتا ۳۵۰۰ اوساکا- ژاپن) و مقادیرL*،a*، b* گزارش شد. قبل از آنالیز ابزار با اجسامی با عبور ۱۰۰% و ۰% کالیبر شد. آزمایشات در سه مرحله و با سیستم کامپیوتری و با بهره گرفتن از نرم­ افزار مجیک اسپکترا انجام گرفت (نسخه ۱۱/۲ شرکت سایبر کروم مینولتا ژاپن).
میزان رنگ در سه موقعیت تصادفی اندازه ­گیری شد که مرکز نمو­نه­ی فیلم را نیز شامل می­ شود. بیشترین مقدار برای ۱۰۰ و کمترین مقدار برای آن ۰ است. a* مثبت بعنوان قرمز و a*منفی بعنوان سبز مشخص شد در حالی که b* مثبت بعنوان زرد و b* منفی به عنوان آبی مشخص گردید.
۳-۴-۳- نفوذ پذیری بخار آب (WVP)
از روش اصلاح شده کاپ گراومتریک به روش استاندارد ملی آمریکا ASTM E96-05 که برای تعیین میزان نفوذ پذیری در فیلم ها استفاده شده است( ASTM ,2005b). در این آزمون کاپ ها با آب پر شدند و هوا حدود ۵/۱ سانتیمتر بین سطح فیلم و آب بود. فیلم ها به اندازه دهانه کاپ بریده شدند و به کمک خمیر بازی بر روی کاپ نگه داشته شدند. در ابتدا وزن اولیه کاپ ها با ترازو با دقت ۰۰۰۱/۰ اندازه گیری شد و سپس درون دسیکاتور که با سیلیکاژل(خشک کن) برای تولید رطوبت نسبی %۰ پر شده بود قرار گرفتند. پس از آن هر ۲ ساعت یک بار نمونه ها توزین شد تا ۷ نقطه این روند ادامه داشت. سپس از نمودار وزن بدست آمده در مقابل زمان برای تعیین (WVTR) استفاده شد. شیب قسمت خطی این نمودار نشان دهنده مقدار حالت پایدار از نفوذ بخار آب در میان فیلم در هر واحد زمان (g/h) (WVTR) بر اساس gr بر m2 در هر روز بیان شد. رگرسیون دامنه ضرایب %۹۹/۰ یا بالاتر بدست آمده. (WVP) فیلم توسط ضرب کردن (WVTR) در ضخامت متوسط فیلم و تقسیم آن بر فشار بخار آب در سطح فیلم محاسبه می شود.
۳-۴-۴- حلالیت فیلم ها
حلایت فیلم­ها در آب بر طبق نظر مایزورا[۱۳۷] و دیگران (۲۰۰۷ ) و با قدری تغییرات تعیین شد پس از تعیین میزان رطوبت موجود در هر فیلم میزان مواد جامد موجود در آن قابل تعیین بود با توجه به این مسأله، تکه­های از فیلم (۶۰۰میلی گرم) بریده شده در یک دسیکاتور با ( (۰% RH کلرید کلسیم به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴۰ درجه سانتیگراد حرارت داده شد. سپس درون بشر با ۱۰۰ سی­سی آب دیونیزه قرار داده شد این نمونه­ها با تکان خوردن­های دائمی به مدت۲۴ ساعت در دمای اتاق به همزده شدند. سپس مخلوط فیلم و آب بر روی یک کاغذ صافی که قبلا به وزن ثابت رسیده و دقیقا توزین شده بود صاف شد. کاغذ صافی به همراه نمونه تا رسیدن به وزن ثابت در دمای۴۰ درجه سانتیگراد قرار داده ­شد. درصد حلالیت فیلم­ها در آب از رابطه زیر محاسبه گردید.
۱۰۰= درصد حلالیت
۳-۴-۵- ظرفیت جذب آب (WAC)
برای بررسی میزان ظرفیت جذب آب تکه هایی از فیلم (۲×۲ cm) بریده و در دسیکاتور که زیر آن کلرید کلسیم (برای صفر شدن رطوبت) قرار داشت به مدت ۲ روز قرار داشت. نمونه ها با ترازویی با دقت ۰۰۰۱/۰ توزین گردید، درون دسیکاتوری که زیر آن آب قرار دارد، قرار داده می­ شود. و بعد از ۲۴ ساعت نمونه­ها توزین شدند، و از طریق فرمول زیر میزان جذب آب بدست آمد:
وزن خشک فیلم/وزن آب جذب شده =WAC
۳-۴-۶- ایزوترم جذب
ایزوترم جذب رطوبت در℃۲۵ براساس روشی که به وسیله برتوزی[۱۳۸] و همکاران در سال ۲۰۰۷، شرح داده شده است مشخص شد. موازنه آزمون جذب در ۳ تکرار برای هر رطوبت نسبی اندازگیری شد و به صورت گرم جذب آب برگرم فیلم خشک گزارش شد. داده های تجربی جذب در معادلهG.A.B جایگزین شد. معادلهG.A.B به وسیله فرمول زیر تعریف می­ شود:
که در آنWm , C , Kپارامترهای معادلهG.A.B هستند،Wمحتوی­رطوبت (برمبنای خشک) وaw فعالیت آبی است. برای ارزیابی دقت­وصحت معادله G.A.B داده ­های­ تجربی برای ایزوترم­ جذب به صورت درصد متوسط ضریب انحراف نسبی(E) برای فیلم­ها محاسبه شد. توسط فرمول زیر داده می­ شود:
که در آن Nمقدارداده­های تجربیmi, mip به ترتیب میزان آزمایشی پیش ­بینی شده بود (داده های تئوری).در مدل Eمیزان زیر%۱۰نشان دهنده جایگزینی مناسب است ( چیوارک[۱۳۹] و همکاران، ۲۰۰۹).
همچنین مدل ایزوترم جذب تعادلی چند جمله ای با مرتبه ۳ نیز در داده های تجربی براز گردید.
۳-۴-۷- اشعه مرئی - UV
اشعه ماوراء بنفش مرئی برای هر دو طیف جذب و عبور برای فیلم های نانوبایوکامپوزیت از ۱۹۰ تا ۱۱۰۰ نانومتر با بهره گرفتن از اسپکتوفتومتر مدل UV-1650PC ثبت شد، از صفحه شیشه ای خالی به عنوان مرجع استفاده شد.
۳-۴-۸- نفوذ پذیری به اکسیژن
اندازه ­گیری نفوذپذیری فیلم­ها به وسیله MoconOxtran 2/21 انجام شد و با بهره گرفتن از نرم­افزار نفوذپذیری WinPermTM و با کمک روش استاندارد ASTM-D3985-05 نفوذ پذیری به اکسیژن به دست آمد. فیلم­ها در پوشش ­های فویل آلومینیوم با یک فضای باز cm25 قرار داده شدند و روی یک سل دیفوزیون قرار داده شدند. آزمون در دمای ۲۵، فشار اتمسفری و رطوبت نسبی %۵۰ (RH)، %۲۱ گاز اکسیژن به عنوان تست گاز انجام شد. اکسیژن منتقل شده از میان فیلم­ها با بهره گرفتن از حمل کننده گاز (N2/H2)­­ به سنسورهای کالمتریک عبور داده می­ شود. حمل کننده خارجی هر ۱ ساعت ۱ بار برای رسیدن به حالت پایدار انتقال اکسیژن به صورت همگرا اندازه گیری شد.
ضریب نفوذپذیری cc-μm/(m2 day atm) بر اساس نرخ انتقال اکسیژن در حالت ثابت با در نظر گرفتن ضخامت فیلم محاسبه شد ( ASTM 2005a).
۳-۴-۹- آزمون میکروبی
بدین منظور سویه­ های استاندارد میکروبی (۱۳۳۳۰ PTCC / ATCC 8739 ) اشرشیا کولی[۱۴۰] و (۱۱۱۲ PTCC / ATCC6538) استافیلو کوکوس آرئوس[۱۴۱]، از آزمایشگاه مرکزی سازمان پژوهش­های علمی و صنعتی ایران به صورت لیوفیلیزه تهیه شد. آمپول حاوی میکروب­ها با احتیاط کامل در شرایط استریل و در زیر هود میکروبی شکسته شد. سپس مقدار ۵/۰ میلی لیتر محیط کشت استریل نوترینت براث[۱۴۲] توسط پیپت پاستور به داخل آمپول تخلیه، و با سر سوزن به هم زده شد، سپس سوسپانسیون میکروبی را در درون طرف حاوی محیط کشت استریل ریخته و به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد نگهداری شد و سپس در محیط کشت مولر هینتون آگار[۱۴۳] به روش خطی چهار منطقه­ای کشت داده شد و به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شد.
آزمایش فعالیت ضد میکروبی بر روی فیلم با بهره گرفتن از روش نفوذ آگار[۱۴۴] بر اساس مایزورا[۱۴۵] و همکارانش (۲۰۰۷) صورت گرفت. تاثیرات ضد میکروبی بر روی فیلم با ممانعت صفر در مقابل E.coli و استافیلو کوکوس آرئوس[۱۴۶]، سویه ­های بیماریزا بر روی کشت جامد معین شدند. برای تعیین فعالیت ضد میکروبی فیلم­های خوراکی از روش نفوذ ماده ضد میکروبی در محیط آگار دار استفاده شد. فیلم­های تولید شده با بهره گرفتن از یک قالب به دیسک­هایی به قطر ۵ میلی متر تبدیل شدند. سپس تک کلنی از باکتری برداشته و کشت ۴ منطقه­ای رو پلیت می­دهیم تا باکتری فعال شود. پس از کشت آن را داخل انکوباتور ۳۷ درجه سانتی ­گراد به مدت ۲۴ ساعت گذاشته تا باکتری رشد کند، و در دمای ۴ درجه سانتی گراد نگهداری شد. به منظور حفظ قابلیت زیستی باکتری، هر بیست روز کشت مجدد آن انجام گرفته ­شد. سپس از باکتری فعال شده توسط لوپ تک کلنی برداشته و داخل لوله آزمایش حاوی ۵ سی­سی آب مقطر استریل شده اضافه می­کنیم تا کدورت سوسپانسیون میکروب­ها برابر کدورت نیم­مک فارلند گردد (استانداردهای نیم مک فارلند با افزودن حجم خاصی از محلول اسید سولفوریک ۱ درصد و کلرید باریم ۱۷۵/۱ درصد برای به دست آوردن یک محلول سولفات باریم با دانسیته نوری خاص تهیه می شود. معمولا استاندارد نیم مک فارلند که حاوی ۹۵/۹ میلی لیتر اسید سولفوریک ۱ درصد و ۰۵/۰ میلی لیتر کلرید باریم ۱۷۵/۱ درصد می باشد بیشتر کاربرد دارد. استاندارد نیم مک فارلند کدورتی معادل با یک سوسپانسیون باکتری حاوی cfu/ml 108 ۵/۱ ایجاد می کند)، سپس زیر هود میکروبی از این لوله آزمایش توسط سمپلر ۱۰۰۰ میکرو لیتر، ۱ سی­سی از محلول را برداشته و سطح پلیت ریخته و توسط میلهL شکل کشت دادیم، سپس دیسک­ها در شرایط استریل (۱۰ دقیقه زیر اشعه uv قبل از کشت دادن) روی محیط مولر هینتون آگار[۱۴۷] قرار داده شدند. پلیت­ها سپس در دمای ۳۷ درجه سانتیگراد به مدت ۲۴ ساعت گرم خانه گذاری شدند. سپس قطر هاله­های تشکیل شده با بهره گرفتن از کولیس با دقت ۰۲/۰ میلی متر اندازه ­گیری شد. اختلاف مساحت هاله­های تشکیل شده از مساحت دیسک­ها به عنوان شاخص فعالیت ضد میکروبی در نظر گرفته شد. در مواردی که هاله تشکیل نشده بود یعنی فعالیت ضد میکروبی وجود نداشت، اختلاف مساحت برابر صفر در نظر گرفته شد.
۳-۵- تجزیه و تحلیل آماری
از آزمون های آنووا دو طرفه و توکی (یا دانکن) برای ویژگی های فیزیکی و مکانیکی، و پارامترهای مختلف در میان انواع مختلف فیلم در سطح معنی دار %۵ به کار برده شد. تجزیه و تحلیل با بهره گرفتن از گراف پد پریزم ۶، انجام شد. برای انجام مدل سازی از تکنیک کمینه کردن مجموع مربعات اختلاف داده های تئوری و عملی به کمک افزونه Solver در نرم افزار اکسل ۲۰۱۰ استفاده شد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...