نگارش پایان نامه در مورد بررسی شکاف کیفیت خدمات ... |
نمونه گروه کوچکتری از جامعه است که برای مشاهده و تجزیه و تحلیل انتخاب شده است با مشاهده مشخصات نمونه ای که از یک جامعه انتخاب شده است می توان از مشخصات کل جامعه استنتاج معینی به عمل آورد (فرهنگی و صفرزاده،۱۳۸۵؛ توسط جان بست،۱۳۸۱). در گزینش گروه نمونه بایستی به دو نکته توجه نمود:
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
نخست آنکه گروه نمونه معرف جامعه باشد، یعنی ویژگی هایی از جامعه که در رابطه با موضوع پژوهش مهم است باید در آن منعکس باشد.
دوم میزان دقت نمونه برداری است، مقصود آن است که دامنه ی خطای برآورد ویژگی های جامعه از روی نتایج نمونه ای باید هر چه ممکن است کوچک و مقدار این خطا نیز مشخص و معلوم باشد (سنجری،۱۳۸۸).
برای تعیین حجم نمونه بسته به اینکه حجم جامعه معلوم باشد یا نامعلوم دو فرمول کلی وجود دارد. در حالتی که حجم جامعه نامعلوم باشد از فرمول زیر برای تعیین حجم نمونه استفاده میشود.
n
a میزان خطای تخمین ۰۵/۰
d خطای حدی حد اکثری ۰۵/۰
p نسبت در جامعه
n حجم نمونه
براساس این فرمول، حجم نمونه به دست آمده ۳۸۴ نفر می باشد که برای حصول اطمینان از جمع آوری پرسشنامه ها ۴۰۰ پرسشنامه توزیع گردیده است. که در نهایت ۳۸۵ پرسشنامه بطور کامل جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
۴٫۳٫روش نمونه گیری
روش های نمونه گیری به دو دسته احتمالی و غیر احتمالی تقسیم می شوند: نمونه گیری احتمالی شامل:
تصادفی ساده: همه اجزای جامعه آماری در نظر گرفته می شوند و هر عنصر برای انتخاب شدن به عنوان آزمودنی شانس مساوی دارد.
نمونه برداری سیستماتیک: هر n امین عنصر جامعه آماری با شروع از یک نقطه تصادفی در چارچوب جامعه آماری انتخاب می شود.
تصادفی طبقه ای: که خود به دو نوع متناسب با حجم و غیر متناسب با حجم تقسیم می شود. در اینجا جامعه آماری ابتدا به طبقه های معنا دار تقسیم می شود، سپس آزمودنی ها به یکی از دو صورت زیر انتخاب می شوند: ۱٫نسبت به تعداد کل آنها در جامعه آماری ۲٫ بر اساس معیار دیگری به غیر از تعداد کل جامعه آماری.
خوشه ای: نخست گروههایی که اعضای نامتجانس دارند شناسایی می شوند. سپس بعضی از آنها بطور تصادفی انتخاب می گردند و سرانجام همه اعضای هر گروه که بطور تصادفی انتخاب شده اند مورد مطالعه قرار می گیرند.
ناحیه ای: نمونه گیری خوشه ای در داخل یک ناحیه یا محل ویژه صورت می گیرد.
مضاعف: نمونه ای یکسان با دسته ای فرعی از نمونه، دو مرتبه مورد مطالعه قرار می گیرد.
نمونه گیری غیر احتمالی شامل:
نمونه گیری در دسترس: در دسترس ترین اعضا به عنوان آزمودنی انتخاب می شوند.
نمونه گیری هدفدار: شامل دو نوع نمونه گیری قضاوتی و سهمیه ای می باشد (سکاران،۱۳۸۴)
در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است.
۵٫۳٫تعریف عملیاتی متغیرها
قابلیت اعتماد: این بعد با شاخص های توانائی انجام خدمات وعده داده شده به طور کامل، با کیفیت و در زمان مقرر، نشان دادن علاقه به ارائه خدمات و حل مشکلات ورزشکاران و حفظ اطلاعات محرمانه مراجعه کنندگان سنجیده می شود.
پاسخگویی: این بعد با تمایل کارکنان در کمک به مشتری در ارائه خدمات سریع و مطمئن، سرعت و دقت پاسخگوئی، در دسترس بودن هنگام نیاز و اعلام زمان دقیق ارائه خدمات ورزشی سنجیده می شود.
اطمینان دهی: این بعد با شاخص های قابل اعتماد بودن، داشتن کارکنانی با دانش و مهارت کافی، آشنائی با نحوه استفاده از تجهیزها و تکنولوژیهای جدید است که خود نمایانگر شایستگی و توانائی کارکنان سازمان برای القای حس اعتماد و اطمینان درمشتری است، مودب و متین بودن کارکنان و احساس آرامش مراجعه کنندگان هنگام تماس با مشتری سنجیده می شود.
همدلی: بعد همدلی با شاخص های علاقه قلبی به مراجعه کنندگان، توجه خاص به تک تک افراد، درک نیازهای ورزشکاران، ارائه خدمات ورزشی در ساعات مناسب و به دنبال بهترین منافع برای مراجعه کنندگان سنجیده می شود.
عوامل فیزیکی: این بعد با شاخص های ظاهر فیزیکی تجهیزها، کارکنان، مدرن بودن و چیدمان درست تجهیزها، کیفیت تجهیزهای ورزشی سنجیده می شود.
۶٫۳٫مقیاس اندازه گیری
در این تحقیق از مقیاس سروکوال برای اندازه گیری کیفیت خدمات و تحلیل شکاف یا عدم شکاف استفاده شد. مقیاس سروکوال از مشهورترین روش های اندازهگیری کیفیت خدمات بوده که در سال ۱۹۸۵ توسط پاراسارامون، بری و زیتهمل طراحی شد. مقیاس سروکوال دارای ۲۲ سوال تخصصی در مورد پنج بعد کیفیت خدمات (قابلیت اعتماد، پاسخگویی،قابلیت اطمینان دهی، همدلی، عوامل فیزیکی) راجع به ادراکات و انتظارات می باشد که توسط مراجعه کنندگان اداره کل ورزش و جوانان پاسخ داده شد. برای سنجش هر یک از سوالات پرسشنامه از طیف پنج گزینه ای لیکرت (کاملا مخالفم=۱، مخالفم=۲، تاحدودی موافقم=۳، موافقم=۴، کاملا موافقم=۵) استفاده شده است. توزیع سوالات پرسشنامه در جدول ۳-۱ آورده شده است.
جدول ۳-۱- توزیع سوالات پرسشنامه
متغیر | تعداد سوالات (وضعیت موجود) | تعداد سوالات (وضعیت مطلوب) | منبع |
اطمینان دهی | ۴ | ۴ | پاراسورامان و دیگران، ۱۹۸۸ |
پاسخگویی |
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 08:12:00 ب.ظ ]
|