منابع کارشناسی ارشد با موضوع تخمین پارامترهای شبکه ... |
فاز ۲
دامنه ۳
فاز ۳
۲۴
۲۳
۲۲
۰۱۹۴۰۲/۱
۰۴۰۳۹۵/۰
۰۰۵۲۵۶/۱
۹۹۲۰۷/۰-
۰۱۳۷۱۸/۱
۷۹۶۷۸۹/۰
۳۶
۲۳
۲۲
۰۱۹۴۰۲/۱
۰۴۰۳۹۵/۰
۰۰۵۲۵۶/۱
۹۹۲۰۷/۰-
۰۱۳۷۱۸/۱
۷۹۶۷۸۹/۰
۳۶
۲۳
۲۴
۰۱۹۴۰۲/۱
۰۴۰۳۹۵/۰
۰۰۵۲۵۶/۱
۹۹۲۰۷/۰-
۰۱۳۷۱۸/۱
۷۹۶۷۸۹/۰
همان طور که مشاهده می شود برای تخمین ولتاژ یک شین و یا تخمین پارامترهای یک خط میتوان از بستههای تخمینگر مختلفی استفاده کرد. نتایج شبیهسازی دقت بالای عملکرد الگوریتم به ازای بستههای مختلف را نشان میدهد؛ بنابراین میتوان برای تخمین ولتاژ یک شین یا پارامترهای یک خط از بستههای مختلف تخمینگر استفاده کرد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
فصل پنجم
جمعبندی و پیشنهادات
جمعبندی
برنامه ریزی توسعه شبکه، برنامه ریزی بهره برداری و یافتن راهکارهایی برای بهبود امنیت و عملکرد اقتصادی سیستم قدرت همگی نیازمند انجام مطالعات سیستم قدرت میباشند. ضروریترین قدم در انجام این مطالعات، مدلسازی شبکه بوده که خود نیازمند اطلاعات دقیق از پارامترهای امپدانسی خطوط و ترانسفورماتورها است. این پارامترها میتوانند تحت شرایط کاری و محیطی و یا در گذر زمان تغییر نمایند. تخمین پارامترهای شبکه به صورت بهنگام بر اساس اطلاعات کمیات بهره برداری موضوعی است که با بهکارگیری واحد اندازهگیری فازوری مورد توجه واقع شده است.
اصول الگوریتم پیشنهادی در این پایان نامه برای تخمین پارامترهای شبکه و ولتاژ شینها مبتنی بر دستهبندی خطوط شبکه به بستههای متشکل از دو خط متوالی است. ترکیب هر دو خط متوالی و سه شین آنها تشکیل یک بسته تخمین پارامتر را میدهد. در این بستهها واحدهای اندازهگیری فازوری در ابتدای دو خط قرارگرفته و با اندازه گیری ولتاژ و جریان ابتدای خطوط در طی چند نمونه اندازه گیری قادر به تخمین پارامترهای دو خط و ولتاژ شین میانی آنها خواهند بود.
در یک شبکه واقعی با تعداد خطوط زیاد، ترکیبات متعددی از بستههای دوتایی خطوط وجود دارد لذا انتخاب یک آرایش بهینه برای نصب واحدهای اندازهگیری فازوری مستلزم محاسبات بهینهسازی است. فرایند کلی الگوریتم پیشنهادی برای تخمین پارامتر و حالت سیستم را میتوان به دو مرحله کلی تقسیم بندی نمود. در مرحله اول، با توجه به تمام ترکیبات ممکن برای بستههای دوتایی خطوط، بر اساس یک روش بهینهسازی مانند الگوریتم ژنتیک محل نصب دستگاههای واحدهای اندازهگیری فازوری در شبکه مشخص میگردند. اساس بهینهسازی بر حداقلسازی تعداد واحدهای اندازهگیری فازوری برای رویتپذیری و تخمین تمام خطوط و ولتاژ شینها است. پس از جایابی بهینه محل واحدهای اندازهگیری فازوری بر روی شینهای شبکه، ترکیب بستههای دوتایی خطوط برای تخمین پارامترهای شبکه مشخصشده که با پیادهسازی الگوریتم تخمین پارامتر-حالت بر روی هر بسته میتوان پارامترهای خطوط و ولتاژ شینها را تخمین زد. برای این منظور باید حداقل ۳ نمونه اندازه گیری شده از کمیات ولتاژ و جریان ابتدای خطوط تهیه گردد. یکی از ویژگیهای این الگوریتم، عملکرد مستقل تخمینگر پیشنهادی برای هر بسته دوتایی از خطوط شبکه است.
برای بررسی عملکرد الگوریتم پیشنهادی، حالتهای مختلفی بر روی آن پیادهسازی شد. تغییر در فاصله نمونه گیریها، تغییر در تعداد نمونه گیریها و تخمین پارامترهای یک خط بوسیله چند ترکیب مختلف، حالتهای اعمالشده به الگوریتم بوده اند که در همه موارد عملکرد بسیار مناسبی مشاهده شده است.
مزیت اصلی این الگوریتم که آن را از سایر روشها متمایز می کند کاهش تعداد واحدهای اندازهگیری فازوری استفادهشده به منظور تخمین حالت و پارامترهای سیستم است. در این الگوریتم تعداد واحدهای اندازهگیری فازوری به کمتر از تعداد شینها کاهش مییابد که این کاهش تعداد، مقدار بسیار چشمگیری است. برای رسیدن به حداقل تعداد واحدهای اندازهگیری فازوری بهکاررفته از الگوریتم بهینهسازی استفاده شد تا با انتخاب بستههای تخمینگر مناسب به حداقل تعداد واحدهای اندازهگیری فازوری رسیده و تمامی ولتاژ شینها و پارامترهای خطوط مشاهدهپذیر شوند. با توجه به ماهیت مسئله در این تحقیق از روشهای بهینهسازی هوشمند استفادهشده است. الگوریتم ژنتیک بر روی شبکه پیادهسازی شده و جایابی بهینه واحدهای اندازهگیری فازوری با دو هدف تخمین حالت سیستم و تخمین حالت و پارامترهای سیستم به طور همزمان انجام شد. نتایج جایابی کاهش تعداد واحدهای اندازه گیری فازوری را به طور چشمگیری نشان میدهد. در ادامه کار با در نظر گرفتن شینهای تزریق صفر، الگوریتم ارائه شده توانست تعداد واحدهای اندازه گیری فازوری را به حدود نصف تعداد شینها کاهش دهد. بنابراین با پیادهسازی این الگوریتم و با قرار دادن واحدهای اندازه گیری فازوری تنها بر روی نیمی از شینهای شبکه تست میتوان تمام پارامترهای خطوط و ولتاژ شینها را با دقت بسیار بالا تخمین زد. به طور کلی میتوان کارهای انجام شده در این پایان نامه را به صورت زیر دستهبندی کرد:
ارائه یک تخمینگر جدید برای تخمین حالت و پارامترهای شبکه
بررسی عوامل موثر بر عملکرد تخمینگر حالت- پارامتر
ارائه یک الگوریتم جدید برای جایابی بهینه واحدهای اندازه گیری فازوری بر اساس ساختار تخمینگر
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 10:39:00 ب.ظ ]
|