مقالات و پایان نامه های دانشگاهی | ۲-۲-۳- نیاز تحلیلگران مالی به اطلاعاتی در زمینه انعطافپذیری مالی – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
بنابرین انعطاف پذیری مالی، توان شرکتها را برای تامین مالی به منظور واکنش بموقع در برابر پیشامدهای غیر منتظره آینده و حداکثر کردن ارزش شرکت نشان میدهد. در مطالعات گذشته انعطاف پذیری مالی تعریف عملیاتی نشده و تنها تعریفی ذهنی همچون توانایی شرکت برای پاسخگویی در برابر رویدادهای غیرمنتظره آینده ارائه شده است(بایون،۲۰۰۸). با این حال بایون در سال ۲۰۰۸ از مراحل چرخه حیات یعنی تولد، رشد و بلوغ به عنوان جایگزینی برای تعریف عملیاتی انعطاف پذیری مالی استفاده کرد.
۲-۲-۲- انعطاف پذیری مالی و ارزیابی جریان های نقدی آتی
اطلاعات انعطافپذیری مالی در زمان برنامه ریزی در جهت جریان نقدی شرکت بسیار مهم است. سطح انعطافپذیری مالی می-تواند تاثیر عمده در برجسته نمودن ریسک، قدرت پرداخت تعهدات و نرخ بازده یک شرکت مؤثر باشد. در حال حاضر انعطافپذیری مالی که در صورتهای مالی ارائه شده است به گونه ای که بین نیازهای اطلاعاتی استفاده-کنندگان و اطلاعات واقعی فاصله وجود دارد. استقرار محتمل ترین گزینه در دسترس با تغییر مدیریت الگوهای جریانهای نقدی ممکن است به عنوان انعطافپذیری مالی در مؤسسات و شرکتها تأکید دارند. اطلاعات انعطافپذیری مالی می-تواند به تحلیلگران در شناسایی بهترین گزینه و کاهش عدم اطمینان به عکس العمل شرکتها نسبت به وقایع آتی کمک نماید. این امر که انعطافپذیری مالی ارزیابی بخش نامطمئن جریانهای نقدی مورد انتظار آتی شرکت را تسهیل می کند، توسط یادداشت نظرخواهی منتشر شده در سال (۱۹۸۰) توسط هیات استانداردهای حسابداری مالی مورد تأیید قرار گرفته است(همان منبع).
۲-۲-۳- نیاز تحلیلگران مالی به اطلاعاتی در زمینه انعطافپذیری مالی
اطلاعات در زمینه انعطافپذیری مالی در پیش بینی جریانهای نقدی مهم میباشد. در واقع شناسایی اطلاعات مورد نیاز برای انعطافپذیری مالی ضروری است بیانیه شماره ۵ مفاهیم حسابداری مالی با تأکید بر توانایی کنترل و تنظیم دریافت و پرداختها، انعطافپذیری مالی را این تعریف می کند:” انعطافپذیری مالی توانایی واحد تجاری برای انجام یک فعالیت مؤثر برای تغییر و اصلاح مبالغ زمانبندی جریانهای نقدی است به گونه ای که بتوان به فرصتها و نیازهای غیر منتظره واکنش و پاسخ مناسبی بدهد”.
یادداشت نظرخواهی منتشر شده در سال ۱۹۸۰ توسط هیات استانداردهای مالی اهمیت انعطافپذیری مالی را در میزان اندازه گیری سازگاری یک شرکت معرفی می کند. نیاز یک شرکت به انعطافپذیری مالی ممکن است برای گرفتن مزایای یک فرصت سرمایه گذاری غیر منتظره جدید و یا حفظ شرکت در برابر بحران ناشی از تغییرات شرایط عملیاتی باشد. انعطافپذیری مالی نیاز تحلیلگران مالی به عنوان یک گروه عمده از استفاده کنندگان صورتهای مالی مورد توجه قرار گرفته است زیرا اطلاعات ارائه شده در این زمینه کمک شایان و برای آن ها سودمند میباشد(زارع تیموری،۱۳۸۹).
در ارزیابی انعطافپذیری مالی به طور کلی میتوان چهار گروه عمده اطلاعاتی( که ضرورتا منحصر به فرد نیستند) به شرح زیر شناسایی شده است:
-
- توانایی مطلوبیت مالی
-
- توانایی تغییرات راهبرد سرمایه گذاری
-
- توانایی تغییرات عملیات
- سایر اطلاعات کمی و کیفی
۲-۲-۳-۱- توانایی مطلوبیت مالی
اطلاعات با پتانسیل و توان مطلوب مالی ممکن است به زیر مجموعه های مانند توان رشد و با پرداخت حقوق صاحبان سرمایه، توان رشد و پرداخت تامین مالی بیرونی و توانایی تغییر در ساختار تامین مالی تقسیم گردد.
اطلاعات مربوط به توان رشد و پرداخت حقوق صاحبان سهام برای تحلیل تصفیه و یا احتمال صدور و بازخرید سهام بخاطر حوادث آتی مفید میباشد و ممکن است شامل جزئیات سهام صادر نشده، نرخ صدور سهام در آینده و سیاست توزیع سود باشد. در مورد اطلاعات با توان و پتانسیل رشد و پرداخت تامین مالی خارجی، شرایط و استمرار تمام وامهای موجود بایستی در دسترس باشد. هاپکینز[۱۲](۱۹۸۲) معتقد است که اطلاعات بیشتری در مورد محدودیتهای اعمال شده در استقراض آتی مؤسسات و توافق وامگیری موجود به عنوان ابزاری برای ارزیابی انعطافپذیری مالی تحلیلگران تاثیرگذار است. ساختار تامین مالی ممکن است به وسیله تغییر ارتباط بین حقوق صاحبان سرمایه و تامین کنندگان خارجی و ارتباط بین تامین مالی کوتاه مدت و بلند مدت دگرگون شود. در این زمینه یادداشتهای نظرخواهی جمع آوری شده که که بر افشای تصمیمات مدیریت و تحلیل اطلاعات در زمینه سیاستها و طرحهای سرمایه گذاری آتی و فعالیت تامین مالی شرکتهاست ممکن است در ارزیابی ظرفیت تامین مالی و انعطافپذیری مالی مفید واقع گردد(همان منبع).
۲-۲-۳-۲- توانایی تغییرات راهبرد سرمایه گذاری
جریانهای نقدی آتی می تواند به وسیله تغییر در راهبرد سرمایه گذاری مؤسسه دگرگون شود به طوری که جریان وجه ننقد ممکن است ایجاد و گسترش یابد. همچنین تغییرات در سیاستهای سرمایه گذاری کوتاه مدت از قبیل تغییر در سطح سهام و سرمایه گذاری و یا کاهش سرمایه می تواند بر جریانهای نقدی تاثیر گذار باشد.
۲-۲-۳-۳- توانایی تغییرات عملیات
اطلاعات مرتبط با تجزیه و تحلیل تحلیلگران ممکن است شامل افزایش نرخ فروش، تغییرات آتی در عملیات تولید، تجدید ساختار در خط تولید، معرفی محصولات جدید و توان بالقوه بازارهای جدید باشد. از یادداشتهای نظرخواهی منتشره توسط هیات استانداردهای حسابداری امریکا این نتیجه حاصل می شود که شرکتهایی که دارایی های خود را سریعتر بتوانند به وجه نقد تبدیل نمایند و بر جریانهای نقدی ناشی از عملیات به طور مؤثر تاثیرگذار باشند از انعطافپذیری مالی بیشتری برخوردار هستند(همان منبع).
۲-۲-۳-۴- سایر اطلاعات کمی و کیفی
توانایی تغییرات در الگوی جریانهای نقدی به وسیله تصمیمات در زمینه های زیر تحت تاثیر قرار میگیرد:
-
- طرحهای مختلف آتی
-
- بدهیهای محتمل الوقوع
-
- تغییر در ساختار حقوقی شرکت
-
- به کارگیری سرمایه
- تغییر در ساختار گروه ها
۲-۲-۴- ارتباط بین ریسک و انعطافپذیری مالی
بین انعطافپذیری مالی و ریسک رابطهای معکوس وجود دارد. بعبارتی اگر انعطافپذیری مالی در یک شرکت کمتر گردد سطح ریسک آن شرکت بالاتر میرود. یک شرکت که به طور کامل از ظرفیت استقراض خود برای پروژه های مختلف سرمایه گذاری استفاده کرده ممکن است نرخ بازده خیلی بالایی به دست آورد اما هزینه آن مستلزم قربانی کردن انعطافپذیری مالی و افزایش منحنی ریسک شرکت است (هاپکینز،۱۹۸۰).
انعطافپذیری مالی ضعیف ممکن است در نهایت بر توان پرداخت بدهیهای شرکت در شرایط نامطلوب و بقای یک شرکت در زمان بحران، تاثیرگذار باشد. اطلاعات تغییرات انعطافپذیری مالی اخیر شرکت در ارزیابی منحنی ریسک آن بسیار مهم است(قوی،۱۳۹۰).
عوامل کلیدی که در ارزیابی انعطافپذیری مالی ممکن است به افشا در صورتهای مالی نیاز داشته باشند چنین تعریف میشوند:
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 02:46:00 ب.ظ ]
|