MSSP

 

%۳۰/۵۱۳

 

%۱۳/۶۴۰

 

%۴۸/۶۶۲

 

%۲۹/۶۲

 

همان‌طور که از نتایج جدول ۲-۱۷ در فصل دوم مشاهده شد، بار ۱ به‌دلیل قرار گرفتن در شین متصل به شبکه اصلی از قیود پخش توان و توان عبوری از خطوط تأثیر نپذیرفته است و تنها از قید توان دریافتی از شبکه اصلی تأثیرپذیر است. بنابراین حداقل کاهش مازاد در روش کلاسیک مربوط به بار ۱ ‌می‌باشد. سایر بارهای شبکه نیز با توجه به مشخصات فنی و محل قرارگیری آن‌ها در شبکه، به میزان متفاوتی از هر سه دسته از قیود شبکه تأثیر ‌می‌پذیرند. با توجه به نتایج جدول ‏۴‑۱۱، در روش کلاسیک این تفاوت در تأثیرپذیری از قیود شبکه سبب ایجاد MSSP نسبتاً زیاد در روش کلاسیک شده است. گفتنی است که با توجه به مقدار SRP کل شبکه در این روش، سایر نقاط تعادل حداقل سبب کاهش ۲۶/۴۸ درصدی مازاد کل شبکه خواهند شد.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

در روش MD، این مسأله به‌صورت متفاوتی رخ داده است. در این روش برای رسیدن به نزدیکترین نقطه جبهه پارتو به IP، مازاد بارهای کوچکتر مانند بار ۱ و ۲ شدیداً کاهش یافته­اند. علاوه بر این مازاد بارهای بزرگتر تا حدودی با افزایش مواجه بوده ­اند. به‌عبارت‌دیگر این روش سبب اجحاف بارهای بزرگتر در حق بارهای کوچکتر شده است. از نظر معیار برابری نیز روش MD سبب ایجاد SSP به مقدار ۳۶/۴۰۷ و MSSP به مقدار ۱۳/۶۴۰ درصد شده است که به‌ترتیب نشان­دهنده افزایش (۴۵/۹۵=۹۱/۳۱۱-۳۶/۴۰۷) و (۸۳/۱۲۶=۳۰/۵۱۳-۱۳/۶۴۰) درصدی نسبت به روش کلاسیک است. بنابراین روش MD در این ترکیب سبب نقصان در هر دو معیار برابری شده است. علاوه بر این میزان کارایی شبکه نیز نسبت به حداکثر آن در روش کلاسیک به میزان (۶۸/۱=۲۶/۴۸-۹۴/۴۹) درصد کاهش یافته است. بنابراین کاهش کارایی در روش MD بدون بهبود برابری بوده است.
حداقل­سازی تغییرات مقادیر مازاد بارها نسبت به IP در روش MND، سبب SRP حداقلی بار ۱ و حداکثری بار ۴ شده است. همان‌طور که پیش از این گفته شد، به‌دلیل تأثیرپذیری حداقلی بار ۱ از قیود شبکه، مقدار SRP آن در روش MND بسیار کم ‌می‌باشد. این مسأله سبب زیاد بودن اختلاف آن با SRP سایر بارها و در نتیجه بالا بودن مقدار MSSP در این روش شده است. بنابراین نحوه قرارگیری بارهای شبکه سبب شده تا کاهش معیار SSP در این ترکیب، معیار دیگر یعنی MSSP را به‌شدت افزایش دهد. برقراری روش MND در این ترکیب، کاهش (۸۶/۰=۲۶/۴۸-۱۲/۴۹) درصدی کارایی را همراه داشته است.
در سومین روش پیشنهادی (استفاده از MDND)، بارها دارای مقادیر SRP نزدیک به­هم می‌باشند. این شرایط سبب کاهش معیار MSSP به کمترین مقدار ممکن خود، یعنی ۲۹/۶۲ درصد شده است. اما همان‌طور که مشاهده می­ شود، این روش سبب افزایش (۳۹/۴۸=۹۱/۳۱۱-۳۰/۳۶۰) درصدی معیار SSP نسبت به روش کلاسیک شده است. در توضیح این مسأله می­توان گفت که یکسان­سازی مقادیر SRP در روش MDND، سبب شده تا SRP بار ۱ که در روش کلاسیک به‌دلیل موقعیت قرارگیری این بار در شبکه پایین بوده است، افزایش یابد. این افزایش در SRP بار ۱ باعث افزایش معیار SSP در روش MDND شده است. هزینه برقراری روش MDND در این شبکه، کاهش (۸۶/۲=۲۶/۴۸-۱۲/۵۱) درصدی کارایی است.
به‌منظور نمایش تأثیر بار ۱ بر معیار SSP و MSSP در روش­های مختلف، این بار را از شبکه حذف می‌شود و نتایج مربوط به این دو معیار و کارایی را مجدداً شبیه­سازی می‌کنیم. این نتایج در جدول ‏۴‑۱۲ ارائه شده است.
جدول ‏۴‑۱۲ مقادیر SSP، MSSP و کارایی، پس از حذف بار ۱ از ترکیب خوشه­ای از هفت بار
SRP
روش

 
 

کلاسیک

 

MD

 

MND

 

MDND

 
 

کل

 

%۷۷/۴۸

 

%۵۹/۴۹

 

%۴۹/۵۰

 

%۲۰/۵۱

 
 

SSP

 

%۹۴/۲۹۳

 

۹۴/۳۴۲

 

%۴۷/۲۸۳

 

%۳۰/۳۰۷

 
 

MSSP

 

%۶۷/۳۳۴

 

%۰۲/۳۸۵

 

%۲۳/۲۸۲

 

%۹۴/۱۷

 

مطابق با نتایج به‌دست آمده از جدول ‏۴‑۱۲، حذف بار ۱ سبب کاهش بسیار زیاد (۲۵/۳۸۰=۲۳/۲۸۲-۴۸/۶۶۲) درصدی معیار MSSP در روش MND نسبت به قبل از حذف این بار است و لذا مشخص است که بار ۱ به‌دلیل موقعیت قرارگیری خاص در شبکه، سبب افزایش زیاد معیار MSSP شده است. بنابراین پس از حذف بار ۱، روش MND سبب کاهش معیار SSP به میزان (۴۷/۱۰=۴۷/۲۸۳-۹۴/۲۹۳) و MSSP به میزان (۴۴/۵۲=۲۳/۲۸۲-۶۷/۳۳۴) درصد نسبت به روش کلاسیک شده که این به معنای بهبود هر دو معیار برابری در این روش است. برقراری روش MND در این ترکیب جدید منجر به کاهش (۷۲/۱=۷۷/۴۸-۴۹/۵۰) درصدی کارایی شده است که نسبت به قبل از حذف بار (۸۶/۰=۸۶/۰-۷۲/۱) درصد بیشتر کاهش یافته است.
بر اساس نتایج جدول ‏۴‑۱۲، حذف بار ۱ منجر به کاهش (۵۳=۳۰/۳۰۷-۳۰/۳۶۰) درصدی معیار SSP در روش MDND نسبت به قبل از حذف این بار شده است. اگرچه هنوز این معیار در روش MDND نسبت به روش کلاسیک بالاتر است ولی اختلاف آن‌ها نسبت به قبل از حذف بار به کمتر از یک سوم کاهش یافته است. علاوه بر این معیار MSSP روش MDND نسبت به قبل کاهش چشم­گیری یافته است، به‌نحوی که مقادیر SRP بار ۲ تا ۶ تا حد زیادی به یکدیگر نزدیک شده ­اند. برقراری روش MDND در این ترکیب جدید منجر به کاهش (۴۳/۲=۷۷/۴۸-۲۰/۵۱) درصدی کارایی شده که نسبت به قبل از حذف بار (۴۳/۰=۴۳/۲-۸۶/۲) درصد کمتر کاهش یافته است.
به‌منظور بررسی اثر تغییر پارامتر یکی از بارها بر بار دیگر در روش‌های مختلف در شبکه با خوشه­ای از هفت بار، سناریو ب-۱ به‌صورت زیر تعریف می‌شود.
سناریو ب-۱: پارامتر بار ۵ از ۱۰۰۰ به ۱۲۰۰ مگاوات ساعت افزایش می­یابد.
در جدول ‏۴‑۱۳ سناریو الف-۴ و ب-۱ با یکدیگر مقایسه شده‌اند. در اینجا از معیار برابر به‌منظور بررسی اثر تغییر پارامتر بار ۵ بر مازاد دیگر بارها استفاده می‌کنیم.
جدول ‏۴‑۱۳ مقایسه SRP بار ۱ تا ۴ و ۶ تا ۷ در سناریوهای الف-۴ و ب-۱ نسبت به IP در روش‌های مختلف در شبکه با خوشه‌ای از هفت بار

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...