Comfar

 

۱۹۷۹

 

محاسبات اقتصادی پروژه ها

 

محاسبه مصرف انرژی در سیستم های سرمایشی
یکی از مهمترین اهداف این تحقیق نشان دادن میزان مصرف انرژی در این سیستم ها میباشد.
همانطور که قبلا ذکر گردید سیستم های تهویه مطبوع مرکزی شامل اجزا مختلفی میباشند که هر کدام ازاین اجزا خود مصرف کننده انرژی میباشند .
امروزه در محاسبات میزان انرژی دستگاه های برودتی مرکزی در ساختمان های بزرگ بعضا مبنای مقایسه تنها میزان مصرف انرژی دستگاه اصلی تولید کننده برودت مطرح میگردد و یا اینکه ارقام ارائه شده ارقام دقیقی نمی باشند.
شرکت های فروشنده تجهیزات برودتی با توجه به نوع تولیدات خود اقدام به انتشار و ارائه میزان مصرف انرژی مصرفی تجهیزات خود می نمایند که شاید در واقعیت چنین چیزی وجود نداشته باشد برای مثال شرکت های تولید کننده چیلر های کمپرسوری مدعی این هستند که دستگاه های تراکمی از جذبی کمتر انرژی مصرف مینمایند و یا فروشندگان چیلر های جذبی نیز اقدام به کار مشابه

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

نموده اند.
برای مثال شرکت پیشران انرژی[۱۴] اقدام به ارائه تحقیقی در زمینه میزان مصرف انرژی و ارزیابی آن در سیستم های تاسیساتی نموده و در پایان به این نتیجه رسیده که چیلرهای کمپرسوری میزان کمتری انرژی مصرف مینمایند و در مقابل شرکت کار و اندیشه [۱۵] نمایندگی یکی ازتولید کنندگان چیلر های ابزوربشن نیز اقدام به انتشار مقاله ای در خصوص مصرف انرژی چیلر های جذبی نموده است که در آن اثبات می نماید که استفاده از چیلر جذبی به دلیل مصرف کمتر انرژی به صرفه تر است(مقالات در سایت های اینترنتی این شرکت ها موجود است).
بر اساس همین مستندات حتی موضوع استفاده از نوع چیلر در تاسیسات ساختمان های عمومی و دولتی نیز تابع یک سری مقررات و ضوابط گردید.
با توجه به موارد فوق الذکر لزام است میزان مصرف انرژی مورداستفاده در سیستم های برودتی مشخص گردد.
در تحقیقی که توسط پروفسور زاهورل حق[۱۶] در خصوص میزان مصرف انرژی بخش های مختلف یک سیستم برودتی ارائه نموده میزان مصرف انرژی هر یک از اجزای اصلی یک سیستم برودتی برای مصرف لحظه ای و مجموع انرژی مصرفی سالیانه مشخص شده که در شکل (۲)نشان داده می شود.
شکل (۲-۱۴) میزان مصرف انرژی اجزای اصلی تاسیسات تهویه مطبوع [۱۱].
در تحقیقات بعمل آمده مصرف برق ۱۶ میلیون دستگاه کولر آبی در تابستان گذشته تنها یک سوم مصرف بیش از پنج میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه کولر گازی بوده است. با ادامه روند کنونی افزایش میزان مصرف برق وسایل سرمایشی در کشور، تا سال ۱۳۹۵ میزان بار سرمایشی به ۲۰ هزار مگاوات می رسد که در این راستا ضروری است با هماهنگی سازمانهای مربوط مصرف این وسائل را کنترل کرد.وی افزود: در مدت یادشده تقاضای برق ۱۶ میلیون دستگاه کولر آبی موجود در کشور سه هزار و ۵۰۰ مگاوات و تقاضای برق پنج میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه کولر گازی موجود ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات گزارش شده است[۲۶].
با توجه به تولید نخستین کولر آبی با رتبه انرژی ( A ) با همکاری سابا در کشور، تصریح کرد: این در حالی است که بیش از ۱۶ میلیون دستگاه کولر آبی با رتبه انرژی ( F ) در کشور وجود دارد که میزان مصارف برق آنها سه هزار و ۵۰۰ مگاوات است؛ ضمن آنکه سالانه حدود ۸۰۰ هزار دستگاه کولر آبی در کشور جایگزین می شود که باید رتبه انرژی آنها به رتبه ( A ) ارتقا یابد. [۲۶].
محاسبات دقیق و صحیح میزان مصرف انرژی تجهیزات زمینه ساز انتخاب دقیق سیستم های سرمایشی را فراهم می آورد و همچنین فرصتهای صرفه جویی انرژی را ایجاد میکند .
در تحقیقات گسترده ای توسط افراد و شرکت های مختلف از جمله انجمن انرژی آمریکا در این زمینه صورت گرفته است از جمله در سه جلد تحقیقی که توسط آقایان دتلف وستفالن[۱۷] و اسکات کوزالینسکی[۱۸]جهت دپارتمان انرژی آمریکا[۱۹] انجام گردید به بررسی میزان مصرف انرژی در ساختمان ها و همچنین نحوه مدیریت آن پرداخته شده است.در شکل شماره (۲-۱۵) میزان مختلف انرژی مصرفی در تجهیزات سرمایشی ساختمان نشان داده شده است.
شکل(۲-۱۵) میزان مصرف انرژی تجهیزات سیستم های برودتی در آمریکا[۱].
-محاسبه انرژی مصرفی سیستم سرمایش
هدف از تخمین میزان مصرف انرژی عبارت است از[۱]
ارائه یک برآورد دقیق از انرژی استفاده شده توسط سرمایش و تجهیزات در بخش ساختمان
ایجاد یک مبنایی در خصوص میزان مصرف انرژی سالیانه که بتوان بر اساس آن برنامه ریزی نمود و راه های کاهش این میزان و بهینه سازی مصرف را برای کل کشور انجام داد.
به منظور ارائه درک فیزیکی از عواملی که منجر به مصرف انرژی توسط تجهیزات توزیع حرارتی
همچنین میزان انرژی مصرفی که معروف به انرژی مصرفی پارازیتی[۲۰] است در سیستم ها مشخص میشود در واقع میزان تلفات انرژی که در اثر کارکرد سیستم های تهویه مطبوع از دست می رود را مشخص می نماید مثلا زمانی که سیست اگزوز فن ها کار میکند عملا میزان زیادی از سرمای ایجاد شده در ساختمان به بیرون منتقل و در عوض آن هوای تازه که وارد می شود مجددا بایستی گرما گیری شود.
یکی از دقیقترین روش های دینامیکی محاسبه مصرف انرژی سرمایشی روش موازنه بار گرمایی[۲۱] میباشد. در این روش بر اساس بار های ساعتی سرمایشی و مشخصات عملکردی تجهیزات سرمایش، مصرف انرژی این بخش محاسبه میگردد. در این محاسبات بر اساس باریکه در هر ساعت بر تجهیزات سرمایش اعمال میگردد و نیز راندمان تجهیزات مصرف انرژی به صورت ساعت به ساعت محاسبه میگردد و در طول سرمایش با هم جمع می گردند.
یکی از نرم افزار های که در آمریکا جهت آنالیز میزان مصرف انرژی تجهیزات استفاده میگردد نرم افزار XenCap می باشد . این نرم افزار بر اساس نوع ساختمان و میزان ساعت استفاده از ساختمان و ساعات کار کرد تجهیزات مانند سیستم تهویه و روشنایی و غیره میزان مصرف انرژی را تحلیل مینماید برای تحلیل میزان مصرف انرژی نیاز به اطلاعات زیر میباشد.
نوع سیستم یا تجهیزات
ظرفیت سیستم(قدرت تجهیزات)
ساعات کارکرد تجهیزات
نوع کنترل تجهیزات
میزان عمر تجهیزات
راندمان تجهیزات
تمامی اطلاعات وارد این نرم افزار شده و سپس میزان انرژی مصرفی سالیانه تجهیزات بدست می آید.
در شکل(۲-۱۴) در صد میزان انرژی مصرفی اجزا یک سیستم تهویه مطبوع برودتی نشان داده شده است
در پیوست شماره(۱) انواع گوناگون سیستم برودتی(چیلر ها) ، ظوابط کار، انواع سیستم، انرژی ورودی، و ظرفیت حداقل و حداکثر،شرایط کار داده شده است[۴].
فصل ۳
محاسبه مصرف انرژی سالانه سیستم های برودتی و ارزیابی اقتصادی برای انتخاب این سیستم ها براساس شرایط بهینه

مقدمه
هدف اصلی از انجام این تحقیق بررسی مصرف انرژی در سیستم های برودتی و ارزیابی اقتصادی این سیستم ها بر اساس شرایط ایران می باشد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...