Redundant Fixed Effects Tests

Test period fixed effects

Effects Test

Statistic

d.f.

Prob.

Period F

۱٫۵۴۹

(۱٫۴۰۴)

۰٫۵۲۶

Period Chi-square

۳٫۸۴۳

۱

۰٫۹۶۱

با توجه به آماره آزمون چاو ‌در مورد اثرات ثابت مقطعی احتمال آن بزرگتر از۰٫۰۵ و ‌در مورد اثرات ثابت زمانی احتمال آن کوچکتر از ۰٫۰۵می­باشد ‌بنابرین‏ فرضیه مبنی بر برابری عرض از مبداها برای اثرات ثابت مقطعی رد شده و مدل اثرات ثابت زمانی ارجح است.

بعد از انجام آزمون چاو و انتخاب مدل اثرات ثابت زمانی برای انتخاب روش آزمون داده ها از بین دو روش اثرات ثابت واثرات تصادفی از آزمون‌هاسمن استفاده می شود نتایج مربوط به آزمون هاسمن در جدول ۴-۸ارائه شده است.

جدول ۴-۸- نتایج آزمون هاسمن فرضیه دوم

Correlated Random Effects – Hausman Test

Test Cross-section random effects

Test Summary

Chi-Sq. Statistic

Chi-Sq. d.f.

Prob.

Cross-section random

۱۵٫۸۷۱

۳

۰٫۰۰۱۵

با توجه به احتمال مربوط به آزمون که کوچکتر از ۰٫۰۵ می‌باشد ‌بنابرین‏ در سطح اطمینان ۹۵ درصد اثرات تصادفی رد شده و اثرات ثابت پذیرفته می شود.

نتایج مربوط به آزمون فرضیه دوم در جدول۴-۹٫ارائه شده است.

جدول۴-۹تجزیه و تحلیل فرضیه دوم

دوره برآورد: ۱۳۹۲-۱۳۹۱

Cross-section fixed (dummy variables)

ضریب تعیین تعدیل شده

۰٫۲۵۹۰۰۷

آماره F

۴۷٫۱۸۸۰۸

احتمال (Prob)

۰

آماره دوربین- واتسون

۲٫۰۳۶۵۴۱

متغیرتوضیحی

ضریب

انحراف معیار

آماره t

احتمال

سطح اطمینان

LEV

۴٫۲۹۸۵۳۹

۰٫۷۷۲۰۸۷

۵٫۵۶۷۴۲۹

۰

۹۹%

SIZE

۱٫۹۵۲۹۶-

۰٫۷۴۴۰۷۹

۲٫۶۲۴۶۸-

۰٫۰۰۹

۹۹%

SIZEA

۱٫۶۰۱۸۱۹

۱٫۳۶۹۰۱۵

۱٫۱۷۰۰۵۲

۰٫۲۴۲۷

بدون معنی

C

۲۳٫۱۲۱۷۲

۱۱٫۲۵۰۷۶

۲٫۰۵۵۱۲۵

۰٫۰۴۰۵

۹۵%

با توجه به آماره F و احتمال مربوط به آن می‌توان نتیجه گرفت که در سطح اطمینان ۹۹% معادله رگرسیون معنی‌دار است. نتایج مربوط به آماره دوربین- واتسون (عدم خود همبستگی جملات خطا) برای مدل نشان از استقلال نسبی داده ها دارد..

ضریب تعیین تعدیل شده مدل بیان کننده میزان مربوط بودن متغیرهای مستقل با متغیر وابسته (هزینه سرمایه) می‌باشد. مطابق با جدول ۴-۹ ضریب تعیین تعدیل شده مدل ۰٫۲۵ می‌باشد. ‌بنابرین‏ به طور متوسط ۲۵ درصد تغییرات متغیر وابسته توسط این مدل تبیین می‌شود. با توجه به نتایج آزمون مدل احتمال مربوط به متغیرها، متغیر اندازه مؤسسه‌ حسابرسی (SIZEA) دارای احتمال بیشتر از ۰٫۰۵ می‌باشد ‌بنابرین‏ این ‌متغیر در سطح اطمینان ۹۵ درصد در مدل معنی دار نمی باشد همچنین متغیرهای کمکی اندازه شرکت (SIZE) و اهرم مالی (LEV) نیز دارای احتمال کمتر از ۰٫۰۱ می‌باشند ‌بنابرین‏ این متغیرها نیز در سطح اطمینان ۹۹ درصد در مدل معنی دار می‌باشند لذا با توجه به معنادار نبودن متغیر اندازه مؤسسه‌ حسابرسی (SIZEA) که متغیر اصلی مدل می‌باشد می توان ادعا نمود بین متغیر اندازه مؤسسه‌ حسابرسی با هزینه سرمایه رابطه معناداری وجود ندارد لذا با توجه به نتایج مدل، فرضیه دوم این پژوهش تأیید نمی گردد.

جدول شماره (۴-۱) نتایج کلی فرضیات تحقیق

فرضیه

شرح

نتیجه

اول

اندازه مؤسسه‌ حسابرسی با دقت پیش‌بینی سودهای آتی رابطه دارد.

تأیید

دوم

اندازه مؤسسه‌ حسابرسی با هزینه سرمایه رابطه دارد.

رد فرضیه

فصل پنجم

نتیجه گیری و پیشنهادات

۵-۱- مقدمه

امروزه با توجه به شرایط اقتصادی، از یک طرف میان بنگاه های تجاری جهت کسب سهم بیشتری از بازار و هم چنین جذب هر چه بیشتر سرمایه گذارن چه در داخل و چه در خارج و همین طور در ارتباط با جلب اعتماد اعتبار دهندگان رقابت تنگاتنگی وجود دارد. از طرف دیگر نیز سرمایه گذاران و اعتباردهندگان جهت سرمایه گذاری نیاز مبرم و اساسی به اطلاعاتی در خصوص عملکرد و وضعیت بنگاه ها دارند که از قابلیت اتکای بالایی برخوردار باشد. در این راستا هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه اندازه مؤسسه‌ حسابرسی و کیفیت حسابرسی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بود و تلاش پاسخ ‌به این سوال که آیا اندازه مؤسسه‌ حسابرسی تاثیری بر دقت پیش‌بینی سود های آتی و هزینه سرمایه در این شرکت ها داشته باشد یا خیر؟

در فصل پنجم ابتدا به خلاصه کلی از پژوهش که شامل یافته های تحقیق،مسئله و ضروریات تحقیق،اهداف،روش تحقیق و هم چنین نمونه و جامعه آماری و روش تحلیل داده ها پرداخته شده،سپس نتایج پژوهش با سایر مقالات مطابقت داده شده و بعد از آن نیز به ارائه پیشنهادات که شامل پیشنهادهای مبتنی بر پژوهش، پیشنهاد برای پژوهش های آتی و در نهایت محدودیت های پژوهش است پرداخته می شود.

۵-۲-خلاصه پژوهش

در این تحقیق با توجه به رقابتی که میان بنگاه های تجاری برای کسب سود بیشتر و هم چنین مراقبت های حرفه ای که بین حسابرسان و در جهت حفظ حسن شهرت آن ها وجود دارد، این مسئله مورد توجه قرار گرفت که آیا اندازه مؤسسه‌ حسابرسی و همچنین افزایش یا کاهش پیش‌بینی سود های آتی و هزینه سرمایه روی کیفیت حسابرسی تاثیرگذار باشد یا خیر؟ ‌بنابرین‏ در تحقیق حاضر جهت بررسی رابطه بین اندازه مؤسسه‌ حسابرسی با کیفیت حسابرسی از اطلاعات ۲۱۸ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۲ استفاده شد، و با به کارگیری روش پنل دیتا نتایجی در ارتباط با داده های جمع‌ آوری شده، به دست آمد که در ادامه به تحلیل آن ها پرداخته خواهد شد. در تحقیق حاضر دو فرضیه اصلی مورد آزمون قرار گرفت. دقت پیش‌بینی سود و هزینه بدهی ،نرخ هزینه واقعی بدهی و نرخ میانگین موزون هزینه سرمایه متغیر وابسته و اندازه مؤسسه‌ حسابرسی متغیر مستقل این تحقیق می‌باشند. متغیرهای کمکی نیز شامل جمع دارایی ها، نسبت بدهی و ارزش دارایی ها،اندازه شرکت می‌باشد. خلاصه نتایج حاصل از آزمون فرضیه های تحقیق به صورت کلی در جدول شماره (۵-۱) بیان شده است.

۵-۳- نتایج پژوهش

فرضیه اول پژوهش در خصوص بررسی رابطه اندازه مؤسسه‌ حسابرسی بر دقت پیش‌بینی سودهای آتی مطرح و آزمون گردید. نتایج پژوهش حکایت از وجود رابطه معنی دار بین این دو متغیر داشت در حالی که نتیجه برخی از تحقیقات حکایت از وجود رابطه مستقیم و برخی دیگر از پژوهش ها وجود رابطه غیر مستقیم بین این دو متغیر را تأیید نموده است.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...