در این تحقیق به دلیل عدم مطالعه ایستگاه­های مجاور در طول دوره آماری در منطقه، برای بررسی همگنی داده ­ها از روش همگنی نرمال استاندارد مطلق استفاده شد. این آزمون برای سری­­­های زمانی ماهانه مورد استفاده قرار گرفت. نتایج آزمون اکثر سری­های زمانی ماهانه را همگن نشان داد. در تعدادی از ماه­ها ناهمگنی­هایی در سری زمانی دیده شد. به دلیل اینکه نوع آزمون مورد استفاده آزمون مطلق بود و فراداده نیز این ناهمگنی را تایید نمی­نماید این ناهمگنی­ها را می­توان به نوسانات طبیعی جوی نسبت داد. این نتیجه با تحقیقات پیترسون و همکاران ( ۱۹۹۸) متناسب است. تحلیل نمودارهای ترسیم شده نشان می­دهد که بر اساس این آزمون ناهمگنی وجود نداشته، که فراداده موجود در جدول ( ۵ – ۱ )، این مطلب را نیز تایید می­ کند. زیرا ایستگاه هواشناسی شهرستان خرم­آباد از سال ۱۹۸۱ از مرکز شهر به خارج از شهر انتقال یافته است. بنابراین داده ­های ثبت شده از سال ۱۹۸۱ به بعد استاندارد و قابل قبول می­باشند. در این پژوهش طول دوره آماری مورد مطالعه از سال ۱۹۸۴ شروع و سال ۲۰۱۳ خاتمه می­یابد. نتایج همگن­سازی داده ­ها به روش آزمون همگنی مطلق برای هر ماه جداگانه به صورت سی ساله انجام شد، و در اینجا به عنوان نمونه دو نمودار آن­ها جداگانه آورده شده است ( برای نمودارهای آزمون همگنی نرمال استا­ندارد مطلق به پیوست شماره ۱ مراجعه شود).

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

۵ – ۲ - نمودارهای مستخرج از آزمون همگنی نرمال استاندارد
نمودار ۵ – ۱ - تغییرات آماره T ژانویه ۲۰۱۳ – ۱۹۸۴ از روش آزمون همگنی نرمال استاندارد مطلق
نمودار ۵ – ۲ - تغییرات آماره T دسامبر ۲۰۱۳ – ۱۹۸۴ از روش آزمون همگنی نرمال استاندارد مطلق
از بررسی نمودارهای ماهانه دوره آماری مورد مطالعه دمای حداقل ایستگاه خرم­آباد، دو نتیجه برداشت می­ شود:
۱ – دمای حداقل دوره آماری سی ساله از همگنی قابل قبولی برخوردار است.
۲ – برخی ناهمگنی­ها که در ماه­های آوریل، می، ژوئن و ژوئیه مشاهده شده، حاصل شرایط جوی بوده است،
نه جابجایی ایستگاه، در نتیجه همگنی داده ­ها مورد قبول می­باشد.
۵ – ۳ – یافته­های حاصل از آزمون ران- تست
جدول شماره ۵ – ۲ – نتایج حاصل از آزمون ران تست

متغیر مورد استفاده
درجه حرارت روزهای یخبندان
P-value = 0 P-value= 0

همان­طور که مشاهده می­ شود، شاخص ( P – Value )، برای دو متغیر مورد استفاده کمتر از ۱% است، و این بدین معنی است که داده ­های مورد استفاده در سطح معنی­داری ۱% با فاصله اطمینان ۹۹% معنی­دار بوده و در نتیجه داده ها دارای روند بوده و غیر­تصادفی می­باشند.
۵ – ۴ – یافته­های حاصل از آزمون من – کندال برای دمای حداقل
۵ – ۴ – ۱ - نتایج آزمون آماره (T ) من – کندال
در بررسی نتایج آزمون من – کندال سه مولفه اصلی وجود دارد، که به بیان آن­­ها پرداخته می­ شود،
تغییرات ناگهانی: اگر محل برخورد دو منحنی U و Ú در داخل محدوده بحرانی ۹۶/۱± باشد و منحنی U از محدوده بحرانی خارج شود و دوباره به داخل محدوده برگردد، تغییرات از نوع ناگهانی خواهد بود.
روند: اگر منحنی U پس از خروج از محدوده معنی­داری دوباره به داخل محدوده برنگردد، روند معنی­دار خواهد بود و به طرف تغییرات مثبت، روند مثبت و به طرف مقادیر منفی، روند منفی خواهد بود.
بدون تغییر: اگر دو منحنی ذکر شده در داخل محدوده بحرانی با هم برخورد کنند و از محدوده بحرانی خارج شوند و یا هیچ تلاقی نباشد، هیچ گونه تغییر و روند معنی­داری مشاهده نمی­ شود.
در این پژوهش هر یک از آماره­ها در دو سطح اطمینان ۹۹% و ۹۵% بررسی شد و نتایج حاصل از آن در جدول ( ۵ – ۳) آورده شده است. مبنای کلیه روش­های آماری مطرح نمودن دو فرضیه صفر ( H0) و یک ( H1 ) می­باشد. پذیرفته شدن فرض صفر یعنی عدم وجود روند و پذیرش فرض یک به منزله وجود روند معنی­دار در سری­ها می باشد. نتایج آماره T من _ کندال نمایانگر میزان افزایش دمای حداقل در ماه­های مطالعه شده می­باشد. ماه­های (فوریه، آوریل، می، ژوئن، ژوئیه، آگوست و سپتامبر ) دارای روند می­باشد. و این روند طبق نتایج آماره z معنی­دار است. روند میانگین ماهانه دمای سی ساله در ماه­های( فوریه، آوریل، می، ژوئن، ژوئیه، آگوست و سپتامبر )، دارای روند مثبت و افزایشی است و طبق آماره z معنی­دار نیز می­باشد، ولی در داده ­ها جهش و جا به ­جایی ناگهانی مشاهده نشده است.
جدول شماره ۵ – ۳ – نتایج حاصل از آزمون آماره T من – کندال

ماه­ها پارامتر اقلیمی آماره z من – کندال
ژانویه دمای حداقل ۷۹/۰
روزهای یخبندان ۱
فوریه دمای حداقل ۴۴/۲*
روزهای یخبندان
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...