گرچه در مطالعات گفته می‌شود که برخی عوامل کلی (مانند استفاده‌ رایج از روش‌های تخفیف برای پروژه های سرمایه‌گذاری) و عوامل بازار (از جمله این که سرمایه‌گذار بر سود کوتاه‌مدت و توازن مجدد پورتفولیوها متمرکز می‌شوند) وجود دارد که گرایش مدیران به کوتاه‌مدت را تشدید می‌کند( دالاس ، ۲۰۱۲ ، بروچت و همکاران ، ۲۰۱۲). اما این امر نیز پذیرفته شده است که مشکلات عدم‌تقارن اطلاعات (هم انتخاب معکوس و هم آشفتگی اخلاقی) نیز انگیزه‌ هایی برای ریسک‌پذیری کوتاه‌‌ مدت یا بلندمدت ایجاد می‌کند. مدیران ممکن است پروژه هایی را انتخاب کنند که در کوتاه‌مدت سود خوبی داشته باشند، و نه پروژه هایی را که در بلند‌مدت حقوق و مزایای آن‌ ها را افزایش می‌دهد. به علاوه آن‌ ها برای جلوگیری از تهدید تصاحب و ارتقا ارزش شرکت، به سهام‌داران جاری یا افراد خارج از شرکت ‌در مورد کیفیت اطلاع رسانی نمی‌کنند. افزایش سطح تجهیز مدیریت در بازار نیروی کار و جابجایی مدیرعامل در سال‌های اخیر می‌تواند مشکل را برجسته‌تر کند. ورای مدل‌های تئوریک شواهد پیمایشی و داده های تجربی نیز وجود دارد که نشان می‌دهد مدیران سود کوتاه‌مدت را به جریان‌های طولانی‌مدت ترجیح می‌دهند ( گراهام و همکاران ، ۲۰۰۵ . ستاین ، ۱۹۸۹ ، بوگراگ ولیبی ، ۲۰۰۵).

در این تحقیق پاسخ بورس اوراق بهادار تهران به بررسی رابطه بین کارایی هیئت مدیره بر ریسک کوتاه مدت در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام شده است. در این تحقیق از تحلیل توصیفی و رگرسیونی ترکیبی، همبستگی داده ها استفاده شده است ، برای تحلیل داده ها در تحلیل توصیفی از نرم افزار E-views استفاده شده است.

۵-۳-نتایج تحقیق

هدف اصلی از مطالعه حاضر بررسی رابطه بین کارایی هیئت مدیره بر ریسک کوتاه مدت در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‌باشد . داده های موجود با بهره گرفتن از نرم افزار اکسل پردازش شده و برای آزمون فرضیه از رگرسیون ترکیبی استفاده شده است. تحقیقاتی که در زمینه کارایی هیئت مدیره در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس تهران وجود دارد عموماً ‌بر اساس نمونه هایی از صورت های مالی شرکت انجام گرفته است. با توجه به تحقیقات متعددی که در زمینه کارایی هیئت مدیره در شرکت های مختلف در سایر کشورها انجام شده است و هم چنین اهمیت بیشتر به متغیرهای در شرکت و تعداد محدود تحقیقات انجام شده در داخل کشور در این زمینه، محقق را بر آن داشت تا در تحقیق حاضر به بررسی رابطه بین کارایی هیئت مدیره بر ریسک کوتاه مدت در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته و به سوالات فوق پاسخ دهد.

نتایج حاصل از آزمون این فرضیه و فرضیات فرعی در شرکت های موجود در شرکت به شرح ذیل است:

فرضیات
نوع رابطه
سطح معناداری

رابطه بین اندازه هیئت مدیره و ریسک کوتاه ‌مدت سهام

منفی

۹۰%

رابطه بین تعداد مدیران مستقل و ریسک کوتاه ‌مدت سهام

مثبت

معناداری است

رابطه بین سهامداری مدیران و ریسک کوتاه ‌مدت سهام

منفی

۹۹%

رابطه بین نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار و ریسک کوتاه ‌مدت سهام

مثبت

—–

رابطه بین ارزش بازار و ریسک کوتاه ‌مدت سهام

منفی

۹۵%

رابطه بین Q توبین و ریسک کوتاه ‌مدت سهام

مثبت

۹۹%

رابطه بین بازده دارائیها و ریسک کوتاه ‌مدت سهام

منفی

۹۰%

رابطه بین نسبت جمع بدهی ها به حقوق صاحبان سهام و ریسک کوتاه ‌مدت سهام

منفی

۹۵%

رابطه بین نسبت سود قبل از بهره و مالیات و ریسک کوتاه ‌مدت سهام

منفی

معناداری است

۵-۳-۱ تحلیل فرضیات :

رابطه بین اندازه هیئت مدیره و ریسک کوتاه ‌مدت سهام

بین اندازه هیئت مدیره و ریسک کوتاه ‌مدت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد. به عبارت دیگر ، هرچه تعداد اعضای ( اندازه ) هیئت مدیره بیشتر می شود ، ریسک کوتاه مدت سهام کاهش می‌یابد .

رابطه بین تعداد مدیران مستقل و ریسک کوتاه ‌مدت سهام

بین تعداد مدیران مستقل و ریسک کوتاه ‌مدت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. به عبارت دیگر ، هرچه تعداد مدیران مستقل در هیئت مدیره بیشتر می شود ، ریسک کوتاه مدت سهام افزایش می‌یابد .

رابطه بین سهامداری مدیران و ریسک کوتاه ‌مدت سهام

بین سهامداری مدیران و ریسک کوتاه ‌مدت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد. به عبارت دیگر ، هرچه سهامداری مدیران افزایش می‌یابد ، ریسک کوتاه مدت سهام کاهش می‌یابد .

رابطه بین نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار و ریسک کوتاه ‌مدت سهام

بین نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار و ریسک کوتاه ‌مدت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد. به عبارت دیگر ، هرچه نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار افزایش می‌یابد ، ریسک کوتاه مدت سهام کاهش می‌یابد .

رابطه بین ارزش بازار و ریسک کوتاه ‌مدت سهام

بین نسبت ارزش بازار و ریسک کوتاه ‌مدت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معنی داری وجود ندارد. (رابطه مثبت ولی در سطح معناداری نیست ) به عبارت دیگر ، هرچه نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار افزایش می‌یابد ، ریسک کوتاه مدت سهام افزایش می‌یابد. اما این رابطه در سطح معناداری نیست .

رابطه بین Q توبین و ریسک کوتاه ‌مدت سهام

بین Q توبین و ریسک کوتاه ‌مدت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. . به عبارت دیگر ، هرچه Q توبین افزایش می‌یابد ، ریسک کوتاه مدت سهام افزایش می‌یابد .

رابطه بین بازده دارائیها و ریسک کوتاه ‌مدت سهام

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...