نمونه های مورد استفاده در این تحقیق شرکتهایی می‌باشند که دارای اعلامیه های تعدیل سود پیش‌بینی شده در مقطع سال‌های ۱۳۷۰تا ۳۱/۰۵/۱۳۷۷مشاهداتی که دارای شرایط خاصی بودند .(مانند عدم تشکیل مجمع عمومی فوق العاده مبنی بر افزایش سرمایه در هفته های مورد بررسی و . . . ) انتخاب و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند .به منظور آزمون فرضیه فوق از روش نرخ بازده غیر عادی تجمعی[۹۱]۱ استفاده شده است .،آزمون های استفاده شده برای این منظور ،آزمون های علامت و رتبه می‌باشند. آماره مورد استفاده نیز تقریب نرمال توزیع دو جمله ای (Z)می‌باشد. نتایج تجزیه و تحلیل های انجام شده نشانگر این است که گزارش های سود پیش‌بینی شده دارای محتوای اطلاعاتی نمی باشد و در نتیجه اطلاعاتی را به بازار سرمایه انتقال نمی دهد.

عزت اله جمشیدی (۱۳۷۷) مطالعه رابطه درآمد و قیمت سهام را در بورس اوراق بهادار تهران را موضوع تحقیق خود د رپایان نامه کرشناسی ارشد خود قرار داده است.پرسش اصلی در پژوهش وی این است که بین درآمد و قیمت سهام در بورس ارواق بهادار تهران ،چه رابطه ای وجود دارد؟آیا رابطه مشاهده شده می‌تواند نا به هنجاری نسبت E/Pرا توضیح دهد ؟

بررسی این موضوع،از میان ۲۰۹ شرکت پذیرفته شده در بورس تهران تا پایان سا ۱۳۷۵ بر حسب تاریخ پذیرش قبل از سال ۱۳۷۴ و عدم درامد منفی در سال ۱۳۷۴ و ۱۳۷۵ ،تعداد ۱۲۴ شرکت را به عنوان نمونه انتخاب نمود.

نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که بین درآمد و قیمت سهام در بازار سهام تهران یک رابطه خطی وجود دارد.یعنی رابطه بین اجزا نسبت E/P،یک رابطه خطی با ضریب ثابت صفر به شکل در صد یا مرتبه نیست در بررسی نابهنجاری نسبت مذکور ،نتیجه تحقیق نشان داد که بین بازدهی و نسبت E/Pیک اربطه مشخص وجود دارد .یعنی سهامی که دارای نسبت E/Pبالاتری هستند بازدهی بالاتری به دست می آورند در توضیح نابهنجاری با بهره گرفتن از رابطه مشاهده شده ،نتایج آزمون رابطه بین بازدهی و قسمت نامعین مدل مذکور را تأیید نمی کند .علاوه بر این آزمون گردید که آیا نا بهنجاری مذکور ناشی از قیمت هر سهم و اندازه بنگاه آن طوری که در ادبیات مالی یافت می شود هست یا نه؟در نهایت نابهنجاری نسبت E/Pکه ناشی از قیمت هر سهم و اندازه بنگاه تأیید نشد.

علی حسامی نیز (۱۳۷۸) پایان نامه ای را به عنوان “بررسی تحلیل ارتباط بین سود با بازده سهام در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران “د رمقطع کارشناسی ارشد به رشته تحریر در اورد.وی هدف اصلی تحقیق را تجزیه و تحلیل اطلاعات واقعمی استخراج معیارهایی می‌داند تا از این طریق سرمایه گذاران را قادر نمایند سهام شرکت‌ها را با یکدیگر مقایسه کرده و سهم مورد نظرشان را با اطمینان بیشتری خریداری نمایند .شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ارتباط معنی دارری وجود دارد یا خیر ؟وی برای بررسی موضوع ،فرضیه ای با عنوان بین سود حسابداری و بازده سهام ،رابطه وجود دارد “تنظیم نمود .قلمرو زمانی تحقیق از ابتدای سال ۱۳۷۱تا پایان سا ۱۳۷۵ می‌باشد وی در این دوره زمانی تعداد ۴۶شرکت را به عنوان نمونه انتخاب کرد .وی پس از بررسی دریافت که بین سود حسابداری و بازده سهام رابطه معنی داری وجود دارد .

حسن بیاتی (۱۳۷۸)در پایان نامه کارشناسی ارشد خود “بررسی ارتباط بین سود سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران”را مورد مطالعه قرار داد. این تحقیق فرضیه ای را با عنوان”تغییر د رقیمت سهام با تغییر در سود مورد گزارش ،ارتباط دارد .”مورد بررسی قرار داد . ‌به این منظور از داده های مربوط به سود حسابداری سال‌های ۷۵و۷۶و اطلاعات قیمت سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهران در سال‌های ۷۶و۷۷بهره گرفت. وی در یافت که سود و قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران با یکدیگر رابطه دارند.

مصطفی امید قائمی (۱۳۷۹)بررسی رابطه قیمت سهام و حجم مبادلات سهام در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد خود قرار داده‌اند.فرض اصلی این تحقیق بیان می‌دارد که تعداد سهام معامله شده روزانه با تغییر قیمت سهام درآن روز دارای رابطه معنی دار و هم جهت می‌باشد یا نه و به عبارت دیگر با افزایش میزان معاملات انجام گرفته بر روی سهام یک شرکت خاص ،میزان تغییر قیمت سهام آن چقدر خواهد بود .

جامعه آماری در این پژوهش ، شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‌باشند که ۲۴ شرکت پر معامله به عنوان نمونه انتخاب شدند.مقطع زمانی مورد نظر نیز مرداد سال ۱۳۷۴ تا پایان آذر سال ۱۳۷۸ در نظر گرفته شد که به طور متناوب دوره های رکود و رونق معاملات را شامل می شود وی برای آزمون فرضیات از آزمون ضریب همبستگی رتبه ای استفاده کرد .آماره آزمون مورد استفاده نیز در اغلب موارد از توزیع نرمال تبعیت نکرده اند . وی نتایج تجزیه و تحلیل انجام شده را به شرح زیر خلاصه نمود:

الف)برای ایجاد تغییرات مهم در قیمت سهام لازم است تا هم تعداد معاملات و هم تعداد سهام بیشتری مورد مطالعه قرار گیرد .

ب)تعداد سهام مبادله شده در روز گذشته تاثیری بر حجم مبادلات روز جاری ندارد.

ج)در اکثر معاملات سهام در بورس تهران تعداد اندکی سهام مورد معامله قرار می‌گیرد.

د)قیمت سهام در بورس تهران به صورت یک روند زمانی صعود یا نزول می‌کند به عبارت دیگر زمان که قیمت سهام در یک روز افزایش (کاهش )می‌یابد می توان پیش‌بینی نمود که در روزهای بعد نیز احتمالاًقیمت سهام افزایش (کاهش )خواهد یافت.وی همچنین نتایجی درباره رابطه بین میزان واریانس قیمت و میانگین تعداد سهام معامله شده و میانگین تعداد دفعات معامله روزانه و مقدار عددی قیمت سهام به عنوان نتایج جانبی ارائه نمود. به نظر وی هر چند یافته های این تحقیق بسیاری سوالات وابهامات موجود در خصوص مکانیزم تغییر رفتار و روحیات بازار سرمایه در بورس تهران را پاسخ داده و مطالعات و یافته های موجود را توسعه داده است اما در عمل ‌نیز نشان داد که اطلاعاتی نظیر تعداد سهام معامله شده و تعداد دفعات معامله در فاصله زمانی یک روز ،دارای ارزش اطلاعاتی چندان قابل ملاحظه ای نیست نتایج این تحقیق در مواردی با نتایج تحقیقات انجام شده در بورس نیویورک موافق و در مواردی نیز مغایر بوده است .به عنوان مثال در بورس نیویورک رابطه بین تغییر قیمت سهام روز بعد و حجم مبادلات هر روز وجود دراد حال آنکه در بورس تهران این طور نیست .در هر دو بورس همبستگی مثبت بین تغییرات قیمت سهام یک روز و ‌تعداد سهام معامله شده همان روز وجود دارد.آاآ

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...