کشش

کشش

۳-۸- روش‌های اندازه‌گیری ویژگی بدنی و آزمون‌های عملی
۳-۸-۱- اندازه‌گیری قد و وزن
در نخستین جلسه قد و وزن آزمودنی‌ها بدون کفش و با یک لباس ورزشی سبک به ترتیب به وسیله ترازوی عقربه‌ای Beurer ساخت کشور آلمان بر حسب کیلوگرم و یک قدسنج با خطای ۱ میلی بر سانتیمتر اندازه‌گیری شد.
۳-۸-۲- اندازه‌گیری توان انفجاری(تست سارجنت)
از این آزمون برای ارزیابی توان انفجاری پای آزمودنی‌ها استفاده شد. از آزمودنی‌ها خواسته شد تا به پهلو کنار دیوار مدرج بایستد و در حالی که کف پای او روی زمین است و قامت او صاف است دست سمت دیوار خود را تا جایی که امکان دارد به سمت بالا ببرد و به تخته بزند تا آزمونگر ارتفاع آن را ثبت کند. آن گاه نوک انگشتان خود را گچی کرده و با خم کردن زانو به بالا جهش می‌کند و دست خود را به دیوار می‌زند. هر آزمودنی سه نوبت می‌توانست پرش کند. بهترین رکورد او منهای ارتفاع ایستادن برای آزمودنی ثبت شد.

( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

پس از اندازه‌گیری پرش آزمودنی‌ها از فرمول لوئیز برای به دست آوردن توان انفجاری آزمودنی‌ها استفاده شد(۱۴).
× (وزن به کیلو گرم) × = توان بی‌هوازی(Kg/m/s)
شکل ۳-۱- اندازه‌گیری توان انفجاری
۳-۸-۳- اندازه‌گیری یک تکرار بیشینه(۱RM)
در پژوهش حاضر تنها قدرت عضلانی اندام تحتانی مورد بررسی قرار گرفته شد. بدین منظور از آزمودنی‌ها خواسته شد تا بعد از ۱۵ دقیقه گرم کردن و انجام حرکات کششی پا، با وزنه‌های سبک عضلات خود را گرم کنند. برای اندازه‌گیری یک تکرار بیشینه(۱RM) عضلات پا ازحرکت اسکات با هالتر استفاده شد. چون استفاده از حداکثر وزنه‌ای که فرد می‌تواند تنها یک بار آن را بلند کند احتمال آسیب عضلانی را به همراه داشت پس برای محاسبه‌ی قدرت بیشینه از روش غیر مستقیم و فرمول زیر استفاده شد(۱).
( ۰۲/۰ × تکرار تا حد خستگی) - ۱/ وزنه = حداکثر قدرت (واحد: کیلوگرم)
شکل ۳-۲- حرکت اسکات برای برآورد ۱RM
۳-۸-۴- اندازه‌گیری چابکی(آزمون ایلینویز)
روش اجرا: ۴ مخروط یا اجسام مشابه به فاصله ۰۵/۳ متر از یکدیگر، در یک امتداد قرار گرفت. ورزشکار به فاصله ۸۳/۱ متر در کنار اولین مخروط، به حالت ایستاده قرار می‌گرفت و با اعلام شروع، مسافت ۱۴/۹ را بصورت مستقیم می‌دوید. سپس به صورت مایل به سمت اولین مخروط باز می‌گشت و مسیر بین مخروط‌ها را به صورت مارپیچ طی می‌کرد و مجدداً با همین حرکت باز می‌گشت و سپس به صورت مایل مسافت ۱۴/۹ متر را می‌دوید. مجدداً این مسافت را به صورت مستقیم بازمی‌گشت و از خط پایان عبور می‌کرد. زمان به وسیله کورنومتر ساخت کشور چین محاسبه شد(۱۶).
شکل ۳-۳- آزمون ایلینویز اندازه‌گیری چابکی
۳-۸-۵- اندازه‌گیری سرعت ۳۰ متر
ورزشکار به حالت استارت ایستاده، پشت خط شروع قرار می‌گرفت و پس از اعلام آمادگی، مسافتی به طول ۳۰ متر را با تمام سرعت می‌دوید و زمان او بر حسب ثانیه و صدم ثانیه ثبت می‌شد. آزمون در دو نوبت اجرا شد و بهترین زمان برای شخص منظور شد. استراحت بین دو نوبت باید کافی بود(۱۶).
شکل ۳-۴- آزمون ۳۰ متر برای اندازه‌گیری سرعت
۳-۸-۶- اندازه‌گیری انعطاف‌پذیری
ورزشکار روی زمین نشسته و پاهای خود را بدون خم شدن زانو دراز می‌کرد و سپس دستان خود را به جلو می‌برد و انتهای انگشتان از شروع خم شدن زانو محاسبه می‌گردید(۱۶).
شکل ۳-۵- اندازه‌گیری انعطاف‌پذیری
۳-۸-۷- اندازه‌گیری درصد چربی
چربی بدن تکواندوکاران از دو نقطه(پشت بازو و تحت کتفی) با کالیپر اندازه‌گیری شد. سپس میانگین دو نقطه بدست آمد، آنگاه با بهره گرفتن از جدول اندازه‌گیری درصد چربی(پیوست شماره ۱) با توجه به سن و جنس، عدد مربوط به درصد چربی هر آزمودنی محاسبه شد(۵۵).
شکل ۳-۶- اندازه‌گیری درصد چربی بدن
۳-۸-۸- اندازه‌گیری توده بدون چربی
وزن کل بدن را از در صد چربی بدن کم می‌کنیم تا توده بدون چربی به دست آید.
۳-۸-۹- اندازه‌گیری شاخص توده بدن
شاخص توده بدن BMI با بهره گرفتن از فرمول وزن به کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد به متر به دست آورده شد.
۳-۹- روش‌های آماری
برای بررسی نرمال بودن داده‌ها از آزمون کالموگراف اسمیرنف استفاده شد. پس از اطمینان از طبیعی بودن داده‌ها برای بررسی تغییرات درون گروهی و تأثیر تمرین‌ها و مقایسه پیش و پس‌آزمون در هرگروه از آزمون همبسته و برای بررسی تغییرات بین گروها از آزمون t مستقل استفاده شد. برای سطح معنی‌داری از p≤۰٫۰۵ و از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ برای ویرایش و تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده شد.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده‌ها
۴-۱- مقدمه
در این فصل، اطلاعات به دست آمده از نتایج تحقیق از طریق آمار توصیفی و استنباطی مورد بررسی قرار گرفت و به صورت جداول و تجزیه و تحلیل فرضیه‌های تحقیق بیان شد.
۴-۲- تجزیه و تحلیل توصیفی یافته‌های پژوهش

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...