از نظر قلمرو موضوعی این تحقیق رابطه ساختار سرمایه و نقدشوندگی را مورد بررسی قرار می‌دهد. این تحقیق شامل مبانی نظری و ادبیات تحقیق براساس تحقیقات خارجی و داخلی و همچنین گردآوری و تجزیه و تحلیل ارقام و اطلاعات مالی واقعی مربوط به متغیرهای مورد نظر از طریق نشریات سازمان بورس اوراق بهادار در ایران است.

۳-۶-۲) قلمرو زمانی:

قلمرو زمانی تحقیق از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۸۸ می‌باشد.

۳-۶-۳) قلمرو مکانی:

قلمرو مکانی تحقیق، کلیه شرکتهای پذیرفته شده در صنایع سیمان، خودرو و قطعات و فلزات اساسی بورس اوراق بهادار تهران است.

۳-۷) روش و ابزار گردآوری داده‌ها

در این تحقیق برای جمع‌ آوری اطلاعات مرتبط با مبانی تئوریک و ادبیات پژوهش از روش مطالعه کتابخانه‌ای استفاده شده است و با مراجعه به کتب، مقالات و پایان‌نامه‌ها اطلاعات لازم برای این بخش جمع‌ آوری شد و برای جمع‌ آوری اطلاعات مالی از اطلاعات و ارقام موجود در بورس اوراق بهادار تهران استفاده شده است. به همین جهت اطلاعات مورد نیاز، از گزارشهای مالی منتشر شده از سوی شرکتها، سایت رسمی بورس اوراق بهادار تهران و همچنین از نرم‌افزار بانک اطلاعاتی رهآورد نوین استخراج شده است.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

۳-۸) روش تجزیه و تحلیل داده‌ها

۳-۸-۱) آمار توصیفی

در این مرحله پس از جمع‌ آوری داده‌ها، ابتدا با بهره گرفتن از تکنیکهای آمار توصیفی به توصیف داده‌ها پرداخته می شود. سپس شاخصهای مرکزی و پراکندگی از قبیل میانگین، انحراف معیار، دامنه تغییرات، چولگی و کشیدگی محاسبه می‌شوند.

۳-۸-۲) آمار استنباطی

برای آزمون فرضیه‌های این تحقیق از روش رگرسیون چندگانه استفاده می‌شود. زیرا در این تحقیق به دنبال بررسی تاثیر یک متغیر بر روی متغیر دیگر هستیم. برای اینکه بتوانیم از مدل رگرسیون استفاده کنیم باید پیش‌نیازهای آن را مورد بررسی قرار دهیم. بدین ترتیب که ابتدا باید آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف را برای نرمال بودن متغیرها انجام دهیم؛ علاوه بر این بایستی آزمون دوربین ـ واتسون را برای بررسی وجود خودهمبستگی بین متغیرها انجام دهیم؛ چنانچه نتایج آزمون کولموگرف ـ اسمیرنوف نشان دهد که متغیرهای تحقیق دارای توزیع نرمال هستند و همچنین نتایج آزمون دوربین ـ واتسون نشان دهد که در خطوط رگرسیون مورد نظر خود همبستگی وجود ندارد، آنگاه می‌توان از تجزیه و تحلیل مدل رگرسیون استفاده نمود. تجزیه و تحلیل رگرسیون تکنیکی آماری است که ارتباط کمی بین متغیر وابسته را با یک یا چند متغیر توضیحی یا مستقل نشان می‌دهد. نتایج حاصل از فرضیه‌های این تحقیق با بهره گرفتن از بسته نرم‌افزاری SPSS، نسخه ۱۸ محاسبه شده است.
حال در مورد روش تجزیه و تحلیلی که در فصل ۴ انجام می‌شود توضیح می‌دهیم. بدین صورت که ابتدا ظرفیت همبستگی بین متغیرها را محاسبه می‌کنیم، سپس به بررسی معادله خط رگرسیون می‌پردازیم.
«ضریب همبستگی برای کسب اطلاع از وجود رابطه و همچنین نوع رابطه (منفی یا مثبت) به کار می‌رود.» بنابراین مقدار ضریب همبستگی که معمولا با R بیان می‌شود شاخصی است که می‌خواهد بداند که آیا بین دو چیز یا دو گروه اطلاعات رابطه و همبستگی وجود دارد یا خیر؛ یعنی اینکه آیا تغییر در یکی با تغییر در دیگری همراه است یا خیر، و اگر چنین ارتباطی وجود دارد از چه نوع و میزان آن چقدر است. پس از بررسی معادله‌ی ضریب همبستگی می‌توان، معادله‌ی خط رگرسیون را نوشت.
چنانچه مدل رگرسیون را  در نظر بگیریم که در آن Y مقدار متغیر وابسته (شکاف قیمتی نسبی و تعداد دفعات گردش سهام) برآورد شده به وسیله متغیر مستقل (نسبت بدهی کوتاه‌مدت به دارایی ها، نسبت بدهی بلندمدت به دارایی ها و نسبت حقوق صاحبان سهام به داراییها) می‌باشد.  عرض از مبدأ رابطه خطی تخمینی است.  شیب خط رگرسیون می‌باشد که نشان می‌دهد چنانچه نسبت بدهی کوتاه‌مدت به دارایی ها، نسبت بدهی بلندمدت به دارایی ها و نسبت حقوق صاحبان سهام به دارایی ها یک واحد افزایش یا کاهش یابند، متغیر وابسته‌ی نقدشوندگی به چه میزان تغییر می‌کنند. X هم مقادیر متغیر مستقل (نسبت بدهی کوتاه مدت به دارایی ها، نسبت بدهی بلندمدت به دارایی ها و نسبت حقوق صاحبان سهام به دارایی ها) را نشان می‌دهد.
در این صورت فرضیه‌های تحقیق دارای دو فرض آماری به شکل زیر می‌باشد:
مساوی صفر است :
مخالف صفر است:
فرض  بیانگر عدم اعتبار مدل رگرسیون است و در واقع نشان ‌دهنده این مطلب است که متغیر مستقل (نسبت بدهی کوتاه‌مدت به داراییها، نسبت بدهی بلندمدت به داراییها و نسبت حقوق صاحبان سهام به داراییها) هچگونه تاثیری بر متغیر وابسته انتخابی (شکاف قیمتی نسبی و تعداد دفعات گردش سهام) ندارد. ولی فرض  موید فرضیه اصلی تحقیق است و در واقع نشان می‌دهد که متغیر مستقل بر متغیر وابسته انتخابی موثر است.

۳-۸-۳) مقیاس متغیرهای تحقیق

در این قسمت تحقیق، جهت بررسی متغیرها، نوع و مقیاس آنها در جدول ۱ ـ ۳ آورده شده است.

ردیف متغیر تحقیق نوع متغیر مقیاس سنجش
۱ نسبت بدهی کوتاه‌مدت به داراییها کمی/ مستقل نسبتی
۲ نسبت بدهی بلندمدت به داراییها کم/ مستقل نسبتی
۳ نسبت حقوق صاحبان سهام به داراییها کمی/ مستقل
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...