دانلود منابع تحقیقاتی : دانلود فایل های پایان نامه در مورد بررسی مقایسه ای ... |
پس از انکوباسیون یک قطره از شناساگر ۱ به لوله افزوده شد.
از شناساگر دو، ۲ قطره به لوله افزوده شد.
از شناساگر سه، ۲ قطره به لوله افزوده شد.
به محض افزودن شناساگر سه، تغییر رنگ صورتی باید دیده میشد.
۳-۵-۲-۴. استانداردهای احیاء نیترات
محلولهای استوک
۱- ۰۶۷/۰ مولار فسفات دی سدیم (۴۷/۹ گرم از Na2HPO4 در ۱۰۰۰ میلیلیتر آب مقطر)
۲- ۰۶۷/۰ مولار فسفات مونو پتاسیم (۰۷/۹ گرم از KH2PO4 در ۱۰۰۰ میلیلیتر آب مقطر)
۳- ۰۶۷/۰ مولار تری سدیم فسفات (۴۷/۲۵ گرم از Na3PO4 با ۱۲ مولکول آب در ۱۰۰ میلیلیتر آب مقطر)
۴- فنل فتالئین ۱ درصد (۱ گرم پودر فنل فتالئین در ۱۰۰ میلیلیتر از اتیل الکل ۹۵ درصد)
۵- برم تیمول بلو ۱ درصد (۱ گرم پودر برم تیمول بلو در ۱۰۰ میلیلیتر اتیل الکل ۹۵ درصد)
۵A- 01/0 درصد برم تیمول بلو: ۱ میلیلیتر از محلول شماره ۵ در ۱۰۰ میلیلیتر آب مقطر مخلوط گردید.
محلول Working Buffer
استوکهای زیرا طبق دستور با مقادیر تعیین شده مخلوط شدند:
استوک شماره ۱: ۳۵ میلیلیتر
استوک شماره ۲: ۵ میلیلیتر
استوک شماره ۳: ۱۰۰ میلیلیتر
آماده سازی استانداردها
۸ لوله آزمایشگاهی تمیز انتخاب شد و بترتیب شمارهگذاری شدند (۱ تا ۸).
در لولههای شماره ۲ تا ۸ مقدار ۲ میلیلیتر از محلول Working Buffer ریخته شد.
به ۱۰ میلیلیتر از محلول Working Buffer 1/0 میلیلیتر از استوک شماره (۴) و ۲/۰ میلیلیتر از استوک شماره (A5) اضافه شد.
از محلول © 2 میلیلیتر برداشته و به لوله شماره ۱ اضافه گردید (این یک رنگ (۵+) استاندارد بود)
از محلول © 2 میلیلیتر برداشته و به لوله شماره ۲ در این مجموعه اضافه شد، کاملا” مخلوط شده و ۲ میلیلیتر از همین لوله به لوله شماره ۳ اضافه شد. این نحوه سریال و تهیه رقت به میزان ۲ میلیلیتر تا لوله شماره ۸ ادامه داده میشد سپس از لوله شماره ۸، ۲ میلیلیتر دور ریخته شد.
پس رنگهای استاندارد آماده شامل: لوله شماره ۱ (۵+)، لوله شماره ۲ (۴+)، لوله شماره ۳ (۳+)، لوله شماره ۵ (۲+)، لوله شماره ۶ (۱+) و لوله شماره ۸ (±) بود. رنگ این لولهها از صورتی (±) تا قرمز متمایل به ارغوانی (۵+) بود.
لولههای شماره ۴ و ۷ دو ریخته و مابقی لولهها اتوکلاو شدند و بعد از نشانهگذاری در ۵ درجه سانتی گراد نگهداری گردیدند.
۳-۵-۳. تست کاتالاز
آنزیم کاتالاز یک آنزیم محلول و درون سلولی است که می تواند پراکسید هیدروژن را طی عمل شکافتن تبدیل به آب و اکسیژن نماید، پس از انجام این واکنش در محیط مربوطه، حبابهای اکسیژن کاملا” نمایان گشته که این حبابها معرف فعالیت آنزیم کاتالاز در محیط میباشند.
تقریبا” همه مایکوباکتریومها حاوی آنزیم کاتالاز هستند البته موتانتهایی ازM. tuberculosis و بوویس مقاوم به ایزونیازید، این آنزیم را ندارند.
۳-۵-۳-۱. محیط و مواد مورد نیاز
بافر فسفات ۰۶۷/۰ مولار با pH=7 ، توئین ۸۰ ده درصد (۱۰%)، پراکسید هیدروژن ۳۰%، لولههای درپیچدار، بن ماری
معرفها: توئین ۸۰ ده درصد (۱۰%) ، پراکسید هیدروژن ۳۰%
۳-۵-۳-۲. آماده سازی محلولهای تست کاتالاز
توئین ۸۰ ده درصد
۱۰ سیسی از توئین ۸۰ با ۹۰ سیسی آب مقطر مخلوط گردید و در دمای ۱۲۱ درجه سانتگراد به مدت ۱۰ دقیقه اتوکلاو شد. بعد از عمل اتوکلاو محلول فورا” تکان داده شد اما در طول خنک شدن ثابت نگه داشته شدند.
محلولهای استوک
برای تهیه دی سدیم فسفات ۱۵ مولار (Na2HPO4) در یک فلاسک مدرج ۴۷/۹ گرم Na2HPO4 بدون آب، اضافه با کمی آب مقطر حل شد و بعد از انحلال کامل، حجم نهایی با آب مقطر به ۱۰۰۰ میلیلیتر رسید.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
برای تهیه مونو پتاسیم فسفات ۱۵ مولار (KH2PO4) در یک فلاسک مدرج ۰۷/۹ گرم KH2PO4 اضافه، سپس با کمی آب مقطر حل شد و بعد از انحلال کامل، حجم نهایی با آب مقطر به ۱۰۰۰ میلیلیتر رسید.
برای تهیه محلول بافر با pH=7 ، ۱/۶۱ میلیلیتر از استوک ۱ با ۹/۳۸ میلیلیتر از استوک ۲ مخلوط گردید و pH اندازه گیری شد.
تهیه معرف تست کاتالاز: این معرف از مقدار مساوی توئین۸۰ ده درصد و پراکسید هیدروژن ۳۰ درصد آماده شد.
۳-۵-۳-۳. مراحل انجام آزمایش روش نیمهکمی کاتالاز و کاتالاز ۶۸ درجه
برای هر سوش دو لوله در پیچدار انتخاب شد (یکی برای R.T و دیگری برای کاتالاز ۶۸).
میزان ۵/۰ میلیلیتر بافر فسفات داخل لوله آزمایش در پیچدار ریخته شد و سپس یک لوپ پر از ارگانیسم مورد نظر داخل آن حل گردید.
سوسپانسیونها در دمای اتاق و ۶۸ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار گرفتند.
قبل از افزودن معرفها لولهها در دمای اتاق خنک شدند، سپس ۵/۰ میلیلیتر از توئین۸۰ ده درصد و پراکسید هیدروژن ۳۰% به آنها افزوده گردید، درب لولههای آزمایش شل بسته شد.
جهت تشکیل حبابهای اکسیژن پس از افزودن ۲ محلول فوق، لولههایی که حبابی تشکیل ندادند، منفی محسوب شدند. برای اطمینان بیشتر، لولهها را ۲۰ دقیقه نگه داشته و سپس دور ریخته شدند.
۳-۵-۳-۴. نتایج و تفسیر آزمایش کاتالاز
یک آزمایش مثبت تشکیل حبابهای اکسیژن را نشان میداد و یک آزمایش منفی حبابی را نمایان نمیساخت.M. tuberculosis ، بوویس، گاستری و هموفیلوم فعالیت کاتالازی آنها در دمای ۶۸ از بین میرود ولی در دمای اتاق تمام مایکوباکتریومها کاتالاز مثبت هستند.
۳-۵-۴. حساسیت به تیوفن ۲- کربوکسیلیک هیدرازید (TCH)
ممانعتTCH از رشد M. bovis کمک بسیار مفیدی در تشخیص آن از سایرمایکوباکتریومها بویژهM. tuberculosis می کند. در این روش ۱۰۰ml از سوسپانسیون باکتری بر روی محیط LJ حاوی ۱۰µgr/ml TCH و محیط شاهد بدون دارو به مدت ۲ تا ۳ هفته در گرمخانه نگهداری شدند. ازسویهM. tuberculosis استاندارد به عنوان شاهد مقاوم و از M. bovis استاندارد عنوان شاهد حساس استفاده شد.
۳-۶. آزمایشات حساسیت داروئی در مایکوباکتریومها
بر طبق استانداردهای CDC بر روی کشتهای LJ حاوی کلونیهایM. tuberculosis تست حساسیت دارویی نسبت به آنتیبیوتیک ریفامپین µg/ml40، ایزونیازید µg/ml2/0، استرپتومایسین ۱۰µg/ml، اتامبوتول µg/ml2، کاناماسین µg/ml20 و اتیونامید µg/ml20 به روش تناسبی (proportional) انجام گرفت . (Farnia P. et al., 2004)
سوسپانسیونی از باکتری مطابق ۱ مک فارلند مورد مطالعه بر روی محیط کشت LJ که داروهای مورد نیاز با غلظتهای معین به آن افزوده شده بود تلقیح داده شد و نتایج آزمایش ۲۸ روز بعد از تلقیح قرائت گردید. تعداد کلونیها در سطح محیط حاوی دارو، تعداد باسیلهای مقاوم به آن را مشخص کرد. نسبت تعداد باسیلها مقاوم به هر دارو به تعداد باسیلهای زنده در ماده تلقیح شده اگر از حدی که نسبت بحرانی برای مقاومت نامیده می شود کمتر باشد، باسیل نسبت به آن دارو حساس و اگر معادل آن حد یا بیشتر باشد سویه مقاوم تلقی می شود.
۳-۶۱. تهیه محلول استاندارد مک فارلند
استاندارد مک فارلند تعدا باکتری ها در ۱cc سوسپانسیون را نشان میدهد. یک مک فارلند ۳×۱۰۸ باکتری دارد. از خصوصیات مهم استاندارد مک فارلند این است که در هر آزمایشگاه بدون در اختیار داشتن وسیله خاصی و فقط با بهره گرفتن از مک فارلند میتوان مقدار باکتری را ارزیابی کرد. برای تهیه این محلول ۹۹۰ ml اسید سولفوریک ۱% به ۱۰ ml کلرید باریم ۱% اضافه گردید. ۶-۴ میلیلیتر از محلول استاندارد تهیه شده در لولههای در پیچ دار هم اندازه ریخته و درب لولهها محکم بسته شد و در تاریکی و در دمای اتاق نگهداری گردید.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 08:11:00 ب.ظ ]
|