تحقیقات انجام شده در مورد انتخاب بازار برای فعالیت ... |
ابعاد سیاسی و فرهنگی
۲۳-۱۸
۸۱۲/۰
فاصله بین دو کشور
۲۵-۲۳
۷۵۸/۰
آلفای کرونباخ کل متغییرها
۷۹۵/۰
۳-۷ روشها و ابزار تجزیه و تحلیل دادهها:
دراین تحقیق برای آزمون فرضیه ها ازمدل رگرسیون خطی چندمتغیره استفاده شده است .برای تحلیل ابتدا پایایی پرسشنامه مورد سنجش قرار میگیرد واگر پایایی پرسشنامه از ۰.۷بیشتر باشد،پایایی پرسشنامه تایید شده ودرادامه از آزمونهای رگرسیون چند متغیره برای بررسی رابطه تاثیر گذاری متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته استفاده خواهد شد.بدین منظور از نرم افزار spss19 و Amosجهت انجام آزمونهای آماری استفاده خواهد شد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳-۷-۱ تجزیه و تحلیل داده ها و فرضیه ها
۳-۷-۱-۱ آمار توصیفی: زمانی که انبوهی از اطلاعات کمی به منظور تحلیل و تفسیر گردآوری میشوند، باید آنها را بصورت روشن و قابل فهم سازماندهی و خلاصه نمود. اولین قدم در سازماندهی داده ها، مرتب کردن آنها بر اساس یک ملاک منطقی است. مثلا از بزرگ به کوچک مرتب نمودن داده ها در ادامه پژوهشگر علاقمند است تا ویژگیهای یک دسته از داده ها را بصورت دقیق بیان کند و برای این کار از یک سری شاخصهای عددی استفاده می کند که تحت عنوان کلی شاخصهای گرایش مرکزی و پراکندگی نام دارند (میانگین ،میانه ،مد ،فراوانی، درصد فراوانی ،درصد معتبر،درصد تجمعی ،چولگی ،کشیدگی ،ماکزیمم ،مینیمم ،واریانس ،انحراف معیار وغیره). آمار توصیفی مکانیزمی است که از طریق آن میتوان به اهداف فوق نائل گشت. در واقع از این نوع آمار برای بیان و تعیین ویژگیهای داده های جمعآوری شده استفاده می شود. در پژوهش حاضر از این شاخص های یاد شده استفاده می شود.
۳-۷-۱-۲ آمار استنباطی
۳-۷-۱-۲-۱آزمون نرمال بودن متغییرها- آزمون کلموگروف-اسمیرنوف:
آزمون کلموگروف- اسمیرنوف،که به افتخار دو آماردان روسی به نامهای ا،ان،کلموگروف و ان،وی،اسمیرنوف به این نام خوانده می شود، روش ناپارامتری سادهای برای تعیین همگونی اطلاعات تجربی با توزیعهای آماری منتخب است؛ بنابراین، آزمونکلوموگروف – اسمیرنوف، روش دیگری علاوه بر روش کای-مربع برای همگونی یک توزیع فراوانی نظری برای اطلاعات تجربی است(مقتدی هاشمی پرست،۱۳۸۲).اگر بخواهیم ببینیم که دو یا چند نمونه دارای توزیع نامعلوم یکسان هستند یا نه، طبیعی به نظر میرسد که توزیع میرسد که توزیع تجربی آنها باهم مقایسه شود تا میزان شباهت آنها مشخص گردد.کلموگروف – اسمیرنوف شیوه-های آماری هستند که در آنها ماکزیمم فاصله عمودی بین این توابع، به عنوان اندازهای برای چگونگی تشابه با یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرد.با توجه به اینکه بسیاری از آزمونهای پارامتریک بر مبنای نرمال بودن داده ها بنا نهاده شده است، واکاوی با این پیشفرض بکار میرود که توزیع داده ها، در یک جامعه در سطح نمونه ای گزینش شده از جامعه یاد شده با توزیع نرمال پیروی نماید؛ بنابراین، لازم است قبل از پرداختن به تحلیلهای آماری و بررسی متغیرها، نوع توزیع آنها را مشخص نمود.بدین منظور با بهره گرفتن از آزمون کلموگروف-اسمیرنوف نرمال بودن داده ها مورد مورد بررسی قرار گرفته اند.
قاعده تصمیم گیری:H0 را در سطح X رد میکنیم ؛اگر آمارهی آزمونT،از W(1-α) چندک حاصل از جدول کلموگروف بیشتر باشد.این آزمون برای تعیین نرمال بودن داده ها مورد استفاده قرار گرفته است.برای انجام این آزمون فرضیه آماری زیر قابل طرح است:
H0=داده ها دارای توزیع نرمال هستند.
H1= داده ها دارای توزیع نرمال نیستند.
در صورتی که مقدار سطح معناداری بیش از ۵درصد باشد، فرضیه ادعا پذیرفته می شود و در غیر اینصورت فرضیه صفر پذیرفته می شود.
۳-۷-۱-۳ تجزیه و تحلیل رگرسیون
نوع مهم دیگری ازتجزیه وتحلیلهای آماری که درامربرآورد وپیش بینی کاربردگسترده ای داردتجزیه وتحلیل رگرسیون وهمبستگی است.این روش در طرح ریزی و کنترل اقلام بهای تمام شده ویا پیوند آن با سطح فعالیت (تولید) بکار برده می شود. زیرا تغییرات اقلام بهای تمام شده در سطوح مختلف فعالیت اثار مهمی بر طرح ریزی وکنترل دارد.برخی از این اقلام دریک دامنه مربوطه فعالیت نسبتا ثابت می ماند، بعضی متناسب بانوسان سطح فعالیت تغییر می کندو بالاخره گرایش پاره ای به روشنی قابل توجیه نیست . برای تجزیه وتحلیل وتوجیه چنین گرایشهای متنوع روش های مقداری بیاندازه مفید است.تجزیه وتحلیل رگرسیون همبستگی، برای تعیین ماهیت وابستگی بین اقلام بهای تمام شده وسطح فعالیت (تولید)بکاربرده می شود. دراین روش بیش ازسایرروشهای مقداری ازارقام واطلاعات حسابداری مدیریت استفاده می شودزیرا به کمک آن می توان مقادیر یک یا چندمتغیر مستقل را با یک متغیر تابع پیوند دادومقدارمتغیر اخیر را پیش بینی کرد. این پیش بینی ها در اغلب مسایل بودجه بندی طرح ریزی وکنتل نقش اطلاعات کلیدی را دارا است.
روش رگرسیون مبتنی بر بدست آوردن یک رابطه خطی بین محرک هزینه و موضوع هزینه است برای این کار از خط رگرسیون براساس اطلاعات نمونه بدست امده که فرض می شود بیانگر خط رگرسیون جامعه است استفاده می شود. پس از این مرحله آزمون هایی برای اطمینان از غیرتصادفی بودن و صحت رابطه بدست آمده صورت می گیرد. پس مراحل را می توانیم به صورت ذیل شرح دهیم.
۳-۷-۱-۳-۱ مراحل انجام تجزیه و تحلیل رگرسیون
انتخاب متغییر وابسته، متغییر مستقل و نوشتن معادله خط رگرسیون
برآورد پارامترهای خط رگرسیون با بهره گرفتن از روش حداقل مجذورات
بکارگیری آزمون ها و ابزار ها برای سنجش صحت و قابلیت اتکا خط رگرسیون بدست آمده
در ادامه نیز مفهوم رگرسیون خطی مرکب را شرح می دهیم.
معرفی متغییرهای تابع و مستقل و تعریف معادله خط رگرسیون:
درمرحله تبیین وتشخیص مدل بر استدلات منطقی نوع ارتباطی که درجامعه بین متغیر تابع ومتغیر یا متغیرهای مستقل وجود دارد تعیین می گردد.این ارتباط به شکل مدل ریاضی زیر بیان می گردد:
γ=α+βx+∑
γ معرف متغیرتابع است که باید برآورد شود
α معرف ضریب ثابتی است که در جامعه آماری وجوددارد
β معرف ضریب متغیر مستقل X درجامعه آماری است و
∑ معرف مقادیر مازاد تصادفی مربوط به جامعه اماری است وتفاوت بین مقادیربراوردی Y ومقادیر مشاهده شده واقعی را بیان می کند.
جدول(۳-۳) تحلیل واریانس
Fنسبت
میانگین مربعات
درجه آزادی
مجموع مربعات
منابع تغییرات
MSR=SSR/K
K
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 07:55:00 ب.ظ ]
|