X= متغیر مستقل ( در انتخاب مقادیر آزاد است).
= bضریب رگرسیون (شیب خط یا میزان تغییرات Yبر حسبX ).
= r ضریب همبستگی بین xوy
= Syانحراف استاندارد متغیر وابسته
Sx = انحراف استاندارد متغیر مستقل
Xn…,X2,X1= متغیرهای مستقل
Bn,…,b2,b1= ضریب­های رگرسیون
Xو= y میانگین مشاهدات مقادیرxو y می باشند.
۳-۵-۳-۲- همبستگی
تحلیل همبستگی ابزاری آماری است که به وسیله آن می­توان درجه­ای که یک متغیر به متغیری دیگر، از نظر خطی، مرتبط است را اندازه ­گیری کرد. همبستگی معیاری برای تعیین میزان ارتباط دو متغیر بوده و معمولاً با تحلیل رگرسیون به کار برده می­ شود. موضوع همبستگی، با بحث در باره دو معیار ضریب تعیین (۲R) وضریب همبستگی® به صورت زیر دنبال می­ شود(آذر،۱۸۲،۱۳۸۳).

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

۳-۴-۴-۱-۲-۱- ضریب همبستگی:
ضریب همبستگی® ریشه دوم ضریب تعیین است که می ­تواند مقادیری بین ۱- و۱+ ، رابه خود بگیرد. علامت آن، همان علامت شیب خط رگرسیون (b) است یعنی اگر شیب خط رگرسیون مثبت باشد ضریب همبستگی نیز مثبت، و اگر شیب خط رگرسیون منفی باشد ضریب همبستگی نیز منفی خواهد بود. همچنین اگر شیب خط رگرسیون صفر باشد ضریب همبستگی، صفر می گردد. ضریب همبستگی، شدت رابطه و همچنین نوع رابطه، را نیز نشان می­دهد. لازم به ذکر است که ضریب تعیین در مقایسه با ضریب همبستگی، معیار گویاتری است.

(۳-۴)
۳-۵-۳-۲-۱- ضریب تعیین:
ضریب تعیین(R2) مهمترین معیاری است که باآن می­توان رابطه بین دو متغیر x و y را توضیح داد که میزان انحراف مشاهدات (y) را با برآورد خط رگرسیون را اندازه می­گیرد. این ضریب، بین صفر تا یک در نوسان بوده بطوریکه مقدار صفر بیانگر آن است که خط رگرسیون هرگز نتوانسته است تغییرات y را به تغییرات متغیر مستقل x نسبت دهد. مقدار یک نیز بیانگر آنست که خط رگرسیون به طور دقیق توانسته است تغییرات y را به تغییرات x نسبت دهد. این ضریب به صورت زیر قابل محاسبه است:
(۳-۵)
۳-۵-۳-۲-۲- ضریب تعیین تعدیل شده:
تفاوت بین ضریب تعیین و ضریب تعیین تعدیل شده می تواند ناشی ازحجم نمونه وتعدادمتغیرها باشد.درصورتی که نمونه کوچک باشد، ضریب تعیین تعدیل شده برای تفسیر مناسبتراست.بابزرگ شدن حجم نمونه این دوضریب به هم نزدیک می‌شوند.با افزودن تعداد متغیرها به مدل رگرسیون ، مقدار ضریب تعیین ممکن است افزایش یابد.امادرجه آزادی کمترمی‌شود. برای جلوگیری ازاین وضعیت وکنترل تورم(تورش) ضریب تعیین،آماره دیگری به نام ضریب تعیین تعدیل شده مطرح می‌شود که مشکلات ضریب تعیین را برطرف می سازد(مومنی،۱۲۲،۱۳۸۶).لذا دراین تحقیق این ضریب مبنای نتایج قرار می گیرد.
۳-۵-۳-۳- آزمون پیش فرض استفاده از مدل رگرسیون
فرضیه‌های این تحقیق در قالب روابط رگرسیونی مشخصی مدل‌بندی شده است و بنابراین لازم است که پیش از آزمون این روابط رگرسیونی و تحلیل نتایج آنها، مفروضات بنیادی این روابط مورد بررسی قرار گیرند که اهمیت بسیار زیادی دارند. لذا، چهار بحث اساسی زیر در مورد روابط رگرسیونی تحقیق، مورد بررسی قرار خواهد گرفت که عبارتند از:
۱) آزمون نرمال بودن داده های تحقیق: در این تحقیق بررسی نرمال‌بودن داده‌ها بوسیله آزمون کولموگوروف- اسمیرنوف[۶۶] تحت نرم افزار ای ویوز انجام می‌شود. بر اساس این آزمون اگر Sig جدول کولموگوروف- اسمیرنوف بیشتر از ۵% باشد آنگاه نرمال بودن توزیع جامعه­ آماری تحقیق در سطح اطمینان ۹۵% تأیید می­ شود.
۲) آزمون مناسب بودن الگوی خطی و نداشتن نقاط نامربوط: به منظور آزمون مناسب بودن الگوی خطی و نداشتن نقاط نامربوط از نمودارهای پراکنش استفاده می‌شود. باتوجه به اﻳﻨﻜﻪ اﻳﻦ نمودارها نشان دهنده الگوی مشخصی (مثلا هلالی، قطری و …) نمی‌باشد، مناسب بودن الگوی خطی و عدم وجود نقاط نامربوط تاﻳﻴﺪ می‌گردد.
۳) آزمون عدم خود‌همبستگی داده‌ها: از دیگر مفروضات استفاده از مدل رگرسیون استقلال خطاها از یکدیگر است. جهت بررسی استقلال خطاها از یکدیگر از آزمون دوربین-واتسون[۶۷] استفاده می­ شود. آماره­ی این آزمون در دامنه ۰ و ۴+ قرار می­گیرد. چنانچه این آماره در حدود عدد ۲ باشد خطاها با همدیگر همبستگی نداشته و می­توان از رگرسیون استفاده کرد.
۴) آزمون همسانی واریانس‌ها: آخرین نکته اساسی که ما در این تحقیق در مورد روابط رگرسیونی آزمون خواهیم کرد، بحث همسانی واریانس‌ها در نمودار باقی‌مانده‌ها در مقابل مقادیر برازش شده است. در صورتی‌که این نمودار، الگوی خاصی را تبیین کند یکی از مفروضات اساسی رگرسیون زیر سوال خواهد رفت و نمی توان ادعا کرد که پراکندگی داده ها، تصادفی بوده است. لذا با توجه به اینکه نمودارهای رسم شده الگوی خاصی را نشان نمی‌دهند می توان به همسانی واریانس‌ها امیدوار بود.
از تحلیل همبستگی پیرسون که برای تعیین وجود رابطه­ بین دو متغیر کمی به کار می­رود در مواردی می­توان استفاده کرد که اولاً هردو متغیر در یک مقطع از زمان (همزمان) اندازه ­گیری و ثبت شده باشد و ثانیاً توزیع داده ­ها از توزیع نرمال پیروی کند.
۳-۶- خلاصه فصل
در این فصل، روش تحقیق مطرح گردید. ابتدا، مسأله تحقیق و فرضیه‌ها بیان شد. سپس جامعه و نمونه آماری و نحوۀ تکمیل و آماده‌سازی داده‌ها برای پردازش از طریق نرم ‌افزارهای آماری تشریح گردید. در ادامه فصل، چگونگی اندازه‌گیری متغیرهای وابسته و مستقل توضیح داده شد و سرانجام، فرایند آزمون فرضیه‌ها همراه با مفاهیم آماری مرتبط مورد بحث قرار گرفت. با توجه به آنچه که دراین فصل بیان گردید در فصل چهارم به آزمون فرضیه‌ها تحقیق و ارائه تجزیه و تحلیل داده‎ها و یافته‎های پژوهش پرداخته می‎شود.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱- مقدمه
برای اجرای یک طرح پژوهشی به روش علمی، محقق با بهره گرفتن از ابزارهای مناسب، اطلاعات و شواهد کافی برای اندازه گیری و ارزیابی فراهم می آورد و با بهره گرفتن از روش‌های معین، داده های گردآوری شده را تلخیص،تنظیم و طبقه بندی می کند و به صورت جداول و نمونه های آماری نمایش می‌دهد. به بیان دیگر، اطلاعات جمع آوری شده به منظور استنتاج صحیح آماری و توجیه و تفسیر دقیق، مورد تجزیه و تحلیل قرار می­گیرد. در مرحله تجزیه و تحلیل، اطلاعات از نظر مقایسه با یکدیگر و با عوامل خارجی مورد آزمون قرار می گیرد و تکلیف رد یا قبول شدن فرضیه ها روشن می گردد.
با توجه به اینکه صرف حدس و گمان، ایجاد یقین نمی‌کند لذا بایستی با بهره گرفتن از روش‌های آماری و استدلال قیاسی به طریقه ی صحیح حدس و گمان بخردانه را تأیید و یا تکذیب نمود. در فصل سوم روش جمع آوری داده‌ها و نحوه ی پردازش آن‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اطلاعات لازم جهت آزمون فرضیه ها فراهم گردید. در این فصل با بهره‌گیری از تکنیک‌های آماری مناسبی که با روش تحقیق، نوع متغیرها و … سازگاری دارند به تجزیه و تحلیل حاصل از اطلاعات پرداخته می‌شود و اثر متغیر های مستقل (شاخص های حاکمیت شرکتی) مورد نظر بر متغیرهای وابسته (نرخ مؤثر مالیات) تشریح می‌شود.
۴-۲- آمار توصیفی داده ها
در این بخش جهت توصیف متغیرهای مستقل و متغیر وابسته تحقیق از آمار توصیفی؛ با بهره گرفتن از شاخص های مرکزی همچون میانگین، میانه و شاخص‌های پراکندگی همچون انحراف معیار، چولگی وکشیدگی جهت توصیف متغیرها و نوع توزیع داده ­ها استفاده شده است. در جدول (۴- ۱) آمار توصیفی داده ­های مورد مطالعه طی سال­های۸۷ تا ۹۱ به صورت تجمعی آورده شده اند. ارقام این جدول به کمک نرم افزار های Excel و Eviwes به دست آمده است.
ETR: متغیر وابسته مدل، برای اندازه گیری تخطی مالیاتی مورد استفاده قرار می گیرد. برای اندازه گیری متغیر تخطی مالیاتی، نرخ مؤثر مالیاتی بکار رفته است. نرخ مؤثر مالیاتی از حاصل تقسیم کل هزینه‌های مالیات بر سود قبل از مالیات بدست می آید.
متغیرهای مستقل:
DS: نشانگر درصد مالکیت مدیران اجرایی و اعضای هیأت مدیره می باشد. به بیان دیگر، حاصل تقسیم تعداد سهام در دست مدیران و اعضای هیأت مدیره بر تعداد کل سهام منتشره می باشد.
BI: این متغیر استقلال هیأت مدیره را نشان می دهد و از حاصل تقسیم تعداد اعضای غیرمؤظف هیأت مدیره بر تعداد کل اعضای هیأت مدیره بدست می آید.
INST: این متغیر نشانگر درصد مالکیت نهادی است و از حاصل تقسیم سهام در دست سهامداران نهادی بر کل سهام منتشره بدست می آید.
FFSH: این متغیر نشانگر اقتدار سهامداران شناور آزاد می باشد و عبارت است از میزان درصد سهام آماده برای معامله در بورس.
IntAu: متغیر مجازی مدل که بیانگر وجود حسابرس داخلی است چنانچه حسابرس داخلی وجود داشته باشد، عدد یک و در غیر این صورت عدد صفر منظور می شود. (در این تحقیق به علت صفر و یک بودن این متغیر مورد تحلیل توصیفی قرار نمی گیرد).
متغیر کنترلی:
Size: این متغیر بعنوان متغیر اندازه شرکت می باشد که از حاصل لگاریتم طبیعی کل دارایی های شرکت بدست می آید.
جدول ۴- ۱ : توصیف برای داده ­های تجمعی

شاخص اماری
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...