منابع کارشناسی ارشد در مورد رابطه حمایت اجتماعی ... |
۴-۵ پیشنهادات
۱-۴-۵ پیشنهادات پژوهشی
پیشنهاد میشود در پژوهشهای بعدی، در صورت امکان، از حجم نمونه بیشتری استفاده شود.
پیشنهاد می شود در پژوهشهای بعدی هر دو جنس به اندازه مساوی و یا نزدیک به هم (زن و مرد) بررسی شده و سپس مورد مقایسه قرار بگیرند.
پژوهش حاضر بهتر است روی یک نوع خاصی از مجروحیت جانبازان انجام شود.
این پژوهش در شهرستان رشت واقع در استان گیلان انجام شده است و در تعمیم آن به تشابه موقعیت جغرافیایی و تفاوتهای فرهنگی توجه شود.
۲-۴ -۵ پیشنهادات کاربردی
۱-پیشنهاد می شود که مسئولین و مردم ، حمایت اجتماعی خود را از بازماندگان جنگ تحمیلی بیشتر نمایند تا میزان افسردگی در این قشر به حداقل برسد.
۲-پیشنهاد می گردد تا بنیاد شهید و ایثارگران تصمیماتی اتخاظ کنند که تعامل میان جانبازان و خانواده های آن ها بیشتر شود تا از این طریق از تجربیات یکدیگر در رفع مشکلات و آسیب های روحی مشابه بهره مند شوند.
۳-پبشنهاد می شود تا بنیاد شهید و ایثارگران و ارگان های مربوطه با فراهم سازی امکانات ، تجهیزات و بسترهای مناسب در درون جامعه ، میزان رضایتمندی جانبازان را بیشتر کرده و از این طریق بر میزان افسردگی آنان اثرگذار باشد.
۴-پیشنهاد می شود تا مدیران بنیاد ایثارگران با برپایی مرکز مشاوره ی رایگان به صورت حضوری یا تلفنی در طول شبانه روز در مدیریت استرس و کاهش افسردگی به جانبازان کمک نمایند.
۵- پیشنهاد می شود بنیاد شهید و ایثارگران برای جانبازان دوره های آموزشی مقابله با مشکلات، کلاس های آرامش و مراقبه برگزار شود تا بتواند با معضلات مقابله کرده و آنها را نادیده بگیرد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۶-پیشنهاد می شود تا در جامعه، با آماده سازی هر چه بیشتر مردم و نسل نو و تکریم نمودن بیش از پیش به جانبازان ، میزان حمایت اجتماعی از جانبازان کشور بیشتر شده و از این طریق بتوان شیوه های مقابله با استرس را در آنان تقویت نموده و از افسردگی آنان کاست.
منابع
منابع
ابراهیمی،امرالله؛ بوالهری، جعفر؛ ذوالفقاری، فضیله (۱۳۸۱)، بررسی رابطه شیوه های مقابله با استرس و حمایت اجتماعی با میزان افسردگی جانبازان قطع نخاعی. فصلنامه اندیشه و رفتار، سال هشتم، ۲: ۴۸-۴۰.
احمدزاده اقدم؛ احمدی، خدابخش؛ نورانی پور، رحمت اله؛ اخوی، زهرا (۱۳۹۲)، اثر بخشی روش ایمن سازی در مقابل استرس بر کاهش نشانگان PTSD در جانبازان، مجله علمی پژوهشی، سال پنجم، ۱۹: ۴۰-۳۲ .
آزاد، حسین(۱۳۸۴)، آسیب شناسی روانی، جلد دوم، تهران انتشارات بعثت.
استنبرگ، رابرت جی (۱۳۸۰)، سبک های تفکر، ترجمه اعتمادی اهری، خسروی، تهران انتشارات دادار(چاپ دوم).
استوار، پنجامین (۱۳۷۷)، تنیدگی با استرس، بیماری جدید قرن، ترجمه دادستان، تهران انتشارات رشد (چاپ اول).
اقدسی،علی نقی،عیدی ، روح انگیز (۱۳۹۰)، بررسی رابطه سلامت روانی و راهبردهای مقابلهای در بین جانبازان قطع نخاع شهرستان تبریز،مجله آموزش و ارزشیابی ،شماره شانزذهم، ص ۶۷-۵۱٫
اکوچکیان، شهلا، روح افزا، حمیدرضا، حسن زاده، اکبر، محمد شریفی، حمیده (۱۳۸۷) ، ارتباط حمایت اجتماعی با راهبردهای مقابله با استرس در پرستاران بخش روانپزشکی.
بخشانی، نورمحمد، (۱۳۸۲)، ارتباط حمایت اجتماعی ادراک شده و رویدادهای استرس زا زندگی با افسردگی. فصلنامه اندیشه و رفتار، سال نهم، ۲: ۵۵-۴۹.
بریس ، نیکلا کمپ، ریچارد و رزمری، سنلگار(۱۳۸۴)، تحلیل داده های روانشناسی با برنامه اس پی اس اس ، ترجمه ی علی آبادی، خدیجه؛ صمدی ، سید علی، تهران انتشارات دوران.
بشرپور ، سجاد؛ نریمانی، محمد؛ عیسی زادگان، علی، (۱۳۹۲)، ارتباط سبک هاب مقابله ای و حمایت اجتماعی با استرس ادراک شده، مطالعات روانشناختی در دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه الزهرا، دوره ی نهم، شماره ۲.
پارسامنش،فریبا، برجعلی ، احمد و منصوبی فر ، محسن (۱۳۹۰)، اثربخشی آموزش برنامه مدیریت استرس بر کیفیت زندگی زنان شاغل،فصلنامه تازه های روانشناسی صنعتی/سازمانی،سال دوم. شماره هفتم،ص ۵۲-۴۳.
پناغی، لیلی؛ قهاری، شهربانو؛ احمدآبادی، زهره؛ یوسفی، حمید (۱۳۸۷)، همسرآزاری و سلامت: نقش حمایت اجتماعی و راهبردهای مقابله. فصلنامه روانشناسان ایرانی، سال پنجم، ۱۷: ۷۶-۶۹.
پورافکاری، نصرت الله(۱۳۷۳)، فرهنگ جامع روانشناسی ، روان پزشکی، تهران انتشارات فرهنگ معاصر( چاپ اول).
پیرلو، هنری(۱۳۷۰)، استرس دائمی ، ترجمه عباس قریب، تهران انتشارات دهخدا.
ثمری، علی اکبر ، لعلی فاز ، احمد ، عسکری، عباس علی(۱۳۸۵)، بررسی منابع حمایتی و شیوه های مقابله با عوامل استرس زا در دانشجویان،فصلنامه اصول بهداشت روانی،سال هشتم، شماره سی یکم و سی و دوم، صفحه ۱۰۷-۹۷٫
جی اسمیت، فلیپ؛ هولفیش؛ اج گوردون (۱۳۷۱)، تفکر منفی، ترجمه شریعتمداری، تهران انتشارات سمت (چاپ دوم).
چامپیون، لورنا؛ پاور، میک(۱۳۸۵)، آسیب شناسی روانی بزرگسالان، ترجمه ی علی اکبر خسروی و هورا رهبری، تهران انتشارات آییژ.
چناری، رقیه؛ نوروزی، آزیتا؛ طهماسبی، رحیم (۱۳۹۲)، بررسی رابطه حمایت اجتماعی درک شده با رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت در جانبازان شیمیایی استان ایلام سال ۹۲- ۹۱، مجله علمی پژوهشی طب جانباز ، سال ششم،۲۱ :۱۰- ۱٫
حسینی، ساناز؛ مقتدر، لیلا (۱۳۸۸)، اثربخشی آموزش راهبرهای مقابله با استرس بر سازگاری اجتماعی. فصلنامه اندیشه و رفتار، دوره سوم، ۱۲: ۷۳-۶۶.
خدایاری فرد، محمد؛ پرند، اکرم، (۱۳۸۵)، استرس و روش های مقابله با آن ، انتشارات دانشگاه تهران، (چاپ دوم) .
خراسانی زاده، علی (۱۳۷۵)، مقدمه ای بر کاربرد نرم افزار Sps S در پژوهش آماری، تهران انتشارات قائم (چاپ اول).
دابسون، کیت بس؛ محمد خانی، پروانه (۱۳۸۵)، پیشگیری از عود افسردگی: یک رویکزد شناختی-رفتاری، تهران دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی.
درایدن، ویندی؛ یانگورا، جوزف(۱۳۸۰)، روان درمانی و مشاوره عقلانی- هیجانی- رفتاری، ترجمه ی رضایی،مظاهر؛ خضری مقدم، نوشیروان، تهران انتشارات ارجمند.
دلاور، علی (۱۳۸۰)، مبانی نظری و علمی پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی، تهران انتشارات رشد (چاپ اول).
دلاور، علی(۱۳۸۲)، احتمالات آمار کاربردی در روانشناسی و علوم تربیتی، تهران انتشارات رشد (چاپ هفتم).
ذکی، محمدعلی(۱۳۸۷)، پایایی و روایی مقیاس حمایت اجتماعی در دانشجویان دانشگاه های اصفهان، مجله روانپزشکی و روان شناسی بالینی ایران، سال چهاردهم، شماره ۴٫
رادفر، شکوفه؛ جزایری، سیده طاهره؛ حقانی، حمید؛ حبیبی، مهدی؛ انوری، سمیه السادات (۱۳۹۰)، بررسی مقایسه ای وضعیت حافظه در بین جانبازان مبتلا به اختلال استرس بعد از حادثه توام با افسردگی و بیماران افسرده غیر جانباز، مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سال دوازده، ۶۹: ۷۹۲- ۷۸۷٫
راس، آلن(۱۳۸۳)، روان شناسی شخصیت (نظریه ها و فرآیندها)، ترجمه ی سیاوش جمالفر، تهران انتشارات بعثت.
راجر، جان؛ مک ویلیامز، پیتر، تفکر منفی، ترجمه مهدی قراچه داغی، تهران انتشارات تبیان (چاپ اول).
رادی، حسین، مشایخی، سمانه، نوری، نجیب الله، (۱۳۹۲)، بررسی رابطه خوشبینی اسلامی، افسردگی و سبکهای مقابله با استرس در دانشجویان. فصلنامه روانشناسی و دین، سال ششم، ۱: ۴۴-۲۹.
رضا خانی، ضیاء الدین (۱۳۷۶)، تفکر نوین، تهران انتشارات کویر (چاپ اول).
روزنهان، دیوید ال؛ سلیگمن، ماتین ای پی(۱۳۸۸)، روان شناسی نابهنجاری آسیب شناسی روانی، ترجمه یحیی سید محمدی، تهران انتشارات ساوالان .
ریاحی، محمد اسماعیل؛ علی وردی نیا، اکبر؛ پورحسین، زینب (۱۳۸۹)، بررسی رابطه حمایت اجتماعی و سلامت روان. فصلنامه علمی- پژوهشی رفاه اجتماعی، سال دهم، ۳۹: ۱۲۱-۸۵.
ریو، جان.مارشال (۱۳۸۸)، انگیزش و هیجان، ترجمه ی یحیی سید محمدی، تهران انتشارات ویرایش.
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1400-09-29] [ 12:51:00 ق.ظ ]
|