مقاله های علمی- دانشگاهی – تحقیقات داخلی – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
یکی از مهمترین مفاهیمی که در این تحقیق مشخص گردید این بود که شرکتها میتوانند از طریق تأثیر گذاشتن بر دقت و مقدار اطلاعات در دست سهامداران خود هزینه سرمایه خود را تحت تأثیر قرار دهند.
تحقیقات داخلی
مهرانی و همکاران (۱۳۹۳) در تحقیقی با عنوان چرخه عمر واحد تجاری، ساختار سرمایه و ارزش شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار به این موضوع پرداختهاند. هدف از انجام این مطالعه، دستیابی به پاسخ این سؤال است که «آیا چرخه عمر شرکت میتواند بر رابطه بین ساختار سرمایه و ارزش شرکت اثرگذار باشد یا خیر؟» که این سؤال به نوع خود تجربی میباشد. با بهره گرفتن از تحلیل رگرسیون چند متغیره در دوره زمانی ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹، داده های مربوط به ۴۸۰ سال شرکت موردبررسی قرار میگیرد. نتایج به دستآمده از آزمونهای آماری نشاندهنده مؤثر بودن چرخه عمر شرکت بر رابطه بین ساختار سرمایه و ارزش شرکت میباشد؛ به گونهای که این رابطه در شرکتهای در حال رشد نسبت به شرکتهای بالغ دارای شدت بیشتری میباشد؛ به عبارت دیگر، قدرت توضیح دهندگی الگوی شرکتهای رشدی از الگوی شرکتهای بالغ بیشتر میباشد.
شاقوزایی (۱۳۹۳) روشهای مبتنی بر حسابداری برای تعیین هزینه اعمالشده به سرمایه با بهره گرفتن از شیوه شبیهسازی را مورد بررسی قرار میدهد. یک مدل اقتصاد که در آن هزینه واقعی سرمایه مشخص بوده را شبیهسازی کرد، سپس هزینه واقعی سرمایه را با هزینه پیشبینی شده اعمالی با بهره گرفتن از روشهای متفاوتی که در نوشته ها و بر اساس گرایش، دقت و رابطه آن با هزینه واقعی سرمایه شرکت، مطرحشدهاند مقایسه میشود. روشهای مبتنی بر مدل مانده درآمده نسبت به روشهای مبتنی بر مدل رشد درآمدهای غیرعادی، بهتر عمل میکنند. در انتها گفته میشود روشهای ترکیبی برای انتخاب پیشنهاد میشود؛ زیرا انحرافات در روشهای منفرد را جبران کرده و نشان میدهند که برخی از ترکیبهای ساده بهتر از کل روشهای منفرد کار میکنند.
مرادی و همکاران (۱۳۹۳) در تحقیقی با عنوان مربوط بودن داراییهای نامشهود در هر یک از مراحل چرخه عمر به این موضوع پرداختهاند. هدف اصلی این پژوهش بررسی روابط میان چرخه عمر شرکت و مربوط بودن ارزش داراییهای نامشهود میباشد. گردآوری داده های در این پژوهش در سه مرحله انجامشده است، در این پژوهش، نخست مربوط بودن داراییهای نامشهود موردبررسی قرارگرفته، سپس مربوط بودن این داراییها در هریک از مراحل چرخه عمر موردبررسی قرارگرفته و در آخر با بهره گرفتن از روش آماری تحلیل همبستگی و رگرسیون چند متغیره و آزمون والد، فرضیههای پژوهش با بهره گرفتن از مدل اولسن (۲۰۱۱) مورد آزمون قرارگرفته است. نتایج حاصل از تحلیل داده های ۲۵ شرکت طی دوره زمانی ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۹ حاکی از وجود ارتباط مثبت و معنادار بین ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام، سود باقیمانده و ارزش دفتری داراییهای نامشهود با ارزش بازار سهام میباشد؛ همچنین، نتایج نشان میدهند که از بین مراحل مختلف چرخه عمر شرکت، مرحله بلوغ و افول، قویترین تأثیر را بر روی میزان مربوط بودن داراییهای نامشهود دارد.
یزدانی (۱۳۹۳) چگونگی به کار گرفتن وجوه داخلی، تصمیمی مهم در تضاد بین سهامداران و مدیران است. در دوران رشد اقتصادی شرکت، همان طور که ذخایر وجه نقد افزایش مییابد، مدیران تصمیم میگیرند که آیا وجه نقد بین سهامداران توزیع شود، صرف مخارج داخلی شود، برای تحصیل خارجی بهکاررفته شود و یا همچنان نگهداری شود؟ ازاینرو تصمیمگیری در هر یک از مراحل چرخه عمر شرکتها (ظهور، بلوغ، رشد و افول) امری مهم میباشد. موضوع پژوهش حاضر به بررسی تأثیر چرخه عمر واحد تجاری بر نگهداشت وجه نقد و کیفیت سود در بین شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار در بازه زمانی ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۱ میپردازد. روش انجام پژوهش به صورت همبستگی و پس رویدادی میباشد و از اطلاعات شرکتهای پذیرفتهشده در بورس که از منابع مختلفی از جمله نرمافزار رهآورد نوین، سایت بورس و همچنین صورتهای مالی شرکتها استخراج است. تکنیک آماری مورداستفاده در این تحقیق، آزمون لیمر، هاسمن، همبستگی، رگرسیون و کرسکال والایس میباشد. نتایج آزمون همبستگی نشان میدهد که چرخه عمر واحد تجاری بر نگهداشت وجه نقد تأثیر منفی و معنادار و چرخه عمر واحد تجاری بر کیفیت سود تأثیر مثبت و معناداری دارد. نتایج آزمون همبستگی نشان میدهد که چرخه عمر واحد تجاری بر کیفیت سود تأثیر مثبت و معناداری دارد. میزان این تأثیر برابر با ۶٫۵ درصد میباشد. نتایج آزمون رگرسیون نشان داد چرخه عمر به صورت همزمان با دیگر متغیرهای کنترلی و مستقل موردنظر (رگرسیون چندگانه) تأثیر معنیدار ندارد. در بررسی این رابطه متغیرهای کنترلی اهرم مالی و اندازه شرکت نیز به ترتیب دارای تأثیر منفی میباشد. چرخه عمر به صورت همزمان با دیگر متغیرهای کنترلی و مستقل موردنظر (رگرسیون چندگانه) تأثیر معنیدار منفی دارد. در بررسی این رابطه متغیرهای کنترلی اهرم مالی و اندازه شرکت نیز دارای تأثیر مثبت میباشد.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 03:52:00 ب.ظ ]
|