فایل پایان نامه کارشناسی ارشد : راهنمای نگارش مقاله با موضوع بررسی روایی و اعتبار ... |
۳۲ (۰۲/۴۱%)
۱(۲۸/۱%)
منحنی ویژگی سوالات به تفکیک مدل
همانطور که گفته شد؛ منحنی ویژگی سوال، یکی از روشهای معمول در نظریه پرسشپاسخ جهت تجزیه و تحلیل سوالات است. بدینمنظور در این قسمت، منحنی ویژگی تمامی سوالات با هم و به تفکیک مدل نشان داده می شود.
نمودار۴-۹: منحنی ویژگی سوال های آزمون زیست شناسی در مدل یک پارامتری
با مشاهده نمودار بالا میتوان دریافت که در مدل یک پارامتری، بیشتر سوالات دارای دشواری متوسطی هستند و از ویژگیهای روانسنجی مناسب برخوردارند.
نمودار ۴-۱۰: منحنی ویژگی سوال های آزمون زیست شناسی در مدل دو پارامتری
با مشاهده نمودار بالا میتوان دریافت که در مدل دو پارامتری، بیشتر سوالات دارای قدرت تشخیص بالا و خیلی بالا هستند و بیشتر سوالات در دامنه دشواری متوسط قرار دارند.
منحنی ویژگی و تابع آگاهی یک سوال نمونه در مدل دو پارامتر
از آنجا که طبق بررسیهای انجام شده، مدل دو پارامتری بهترین برازش را با داده های آزمون زیست شناسی دارد از این پس، تحلیل براساس این مدل پیش میرود.
نمودار ۴-۱۱: منحنی ویژگی سوال ۲۴ آزمون زیست شناسی بر اساس مدل دو پارامتری
سوال شماره ی ۲۴ بالاترین میزان پارامتر دشواری (۶۳/۱) را به خود اختصاص داده است و از این نظر سختترین سوال آزمون زیستشناسی محسوب می شود. بالاترین میزان احتمال موفقیت در این سوال برابر ۷۵/۰ است که در سطح توانایی (۳ = θ) رخ داده است و نشان دهنده دشوار بودن سوال است. به طوریکه، احتمال موفقیت افرادی که از بالاترین سطح توانایی برخوردارند به یک نمیرسد. با اینکه این سوال دشوارترین سوال است اما احتمال موفقیت برای افرادی که از پایین ترین سطح توانایی(۳ - = θ) برخوردارند، به صفر نمیرسد و برابر ۰۲/۰ است. بررسی منحنی ویژگی سوال ۲۴ نشان میدهد؛ با افزایش سطح توانایی به مقدار کمی بر میزان احتمال موفقیت افزوده می شود. این سوال از قدرت تشخیص متوسطی (۴۸/۰) برخوردار است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
نمودار ۴-۱۲ : منحنی آگاهی سوال ۲۴ آزمون زیست شناسی بر اساس مدل دو پارامتری
با مشاهده منحنی آگاهی سوال ۲۴ میتوان دریافت که بیشینه آگاهی که این سوال تولید می کند برابر ۱۷/۰ میباشد و برای آزمودنیهایی است که توانایی آنها، در دامنه ۴۰/۱ تا ۸۰/۱ قرار دارد.
مقادیر بیشینه آگاهی سوالات و تتای ماکسیمم در مدل دو پارامتری
در جدول زیر به بیشینه آگاهی هر سوال همراه آن سطح توانایی که این بیشینه آگاهی در آن اتفاق میافتد، اشاره شده است.
جدول ۴-۳۶ : مقادیر بیشینه آگاهی سوالات و تتای ماکسیمم در مدل دو پارامتری در آزمون زیستشناسی
سوال
بیشینه آگاهی
تتای ماکسیمم
سوال
بیشینه آگاهی
تتای ماکسیمم
۱الف
۱۸/۰
۵/۱-
۱۵د
۱۱/۱
۴/۰-
۱ب
۳۶/۰
۵/۱-
a16
۶۹/۰
۳/۰-
۱ج
۳۳/۰
۳/۱-
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 08:39:00 ب.ظ ]
|