طرح های تحقیقاتی و پایان نامه ها – چرا که را – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۱- یکسری نسبت های مالی محاسبه میشود که در مدل پیشبینی زاوگین نسبت میبایست محاسبه شود.
۲- هر یک از نسبت ها، درضرایب آن ها ضرب میشود. ضرایب هر کشور مختص به آن کشور است و برای محاسبه ضرایب آن در هر کشور از تحلیل آماری لوجیت که شبیه به تحلیل رگرسیون است، استفاده میشود.
۳- حاصل ضرب نسبت ها در ضرایبشان را با هم جمع کرده و y را به دست میآوریم.
۴- برای محاسبه احتمالی ورشکستگی شرکت، y را در فرمول ( ) قرار داده و احتمال ورشکستگی هر شرکت را که یک عدد منحصر به فردی است، به دست میآوریم.
در مدل مربوطه، متغیرهایی با ضرایب منفی احتمال ورشکستگی را افزایش میدهند چون را کاهش میدهند. متغیرهایی با ضرایب مثبت نیز احتمال ورشکستگی را کاهش میدهند. چرا که را به طرف ۱ سوق میدهد.
خروجی مدل که احتمال ورشکستگی شرکت مربوطه است عددی در دامنه بین صفر تا یک است. هرچه این عدد بزرگتر بوده و به یک نزدیکتر باشد، احتمال ورشکستگی شرکت بیشتر است و برعکس هرچه این عدد کوچکتر باشد و به صفر نزدیکتر باشد، احتمال ورشکستگی پایینتری را برای شرکت نشان خواهد داد. (گجراتی ،۱۳۷۲: ۶۲۵)
خانم زاوگین با بهره گرفتن از صورت های مالی شرکتهای عادی و ورشکسته، ضرایب متغیرهای مدلش را برای ۵ سال محاسبه کرد. وی شرکتهای ورشکسته سال ۱۹۸۰ را در نظر گرفته و ضرایب متغیرهای مدلش را برای ۵ سال متوالی ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹ حساب کرد. سپس بر اساس ضرایب مربوطه، احتمال ورشکستگی یک شرکت ورشکسته را برای نمونه بررسی کرد. وی مشاهده کرد که در دوره سال های ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹ احتمال ورشکستگی شرکت مذکور روند صعودی داشته است. سپس تغییرات روند احتمال ورشکستگی شرکت مذکور را با روند قیمت سهام آن شرکت در طول آن سال ها بررسی کرد و مشاهده کرد که همزمان با روند صعودی احتمال ورشکستگی شرکت، قیمت سهام شرکت تغییرات نزولی داشته و سال به سال همراه با افزایش احتمال ورشکستگی، کاهش یافته است.
مدل زاوگین به دلیل عدم اتکاء به فرض نرمال بودن توزیع جامعه متغیرهای مورد استفاده در مدل پیشبینی ورشکستگی، به واقعیت نزدیک میباشد، لکن مدل آلتمن به استناد فرضی که بر اساس آن مدل را تدوین کردهاند، قابلیت کاربرد در بسیاری از جوامع با شرایط مختلف را دارد.
با این حال، یکی از ایرادات وارد بر آن این است که در مدل زاوگین به دلیل عدم اتکا به فرض نرمال بودن توزیع متغیرها و نسبت هایی مدل و استفاده مستقیم از تحلیل های آمار ناپارامتریک و مدل لوجیت برای پیدا کردن ضرایب نسبت ها و متغیرهای مدل پیشبینی، مقایسه با مدل های تحلیل ممیزی مثل مدل آلتمن، ضرایب محاسبه شده متغیرها با هم همبستگی کمتری دارند .(سلیمانی ، ۱۳۸۵ )
-
- ۱ Shareholders ↑
-
- ۲ Creditors ↑
-
- ۳ Bankruptcy ↑
-
- Agency Tehory ↑
-
- ۱ Banker ↑
-
- ۲ Auditor ↑
-
- ۳ Stakeholder Theory ↑
-
- Tranparancy ↑
-
- Discloure ↑
-
- Unit trusts ↑
-
- ۱ Investment trusts ↑
-
- ۲ Ownership Concentrate ↑
-
- ۳ Information asymmetry ↑
-
- ۴ Porter.. ↑
-
- Bethel ↑
-
- Kaplan Minton ↑
-
- International Corporate Governance Network ↑
-
- Gordon ↑
-
- Weston J. Fred ↑
-
- Whitaker, Richard ↑
-
- Distress ↑
-
- Failure ↑
-
- Bankruptcy ↑
-
- Insolvency ↑
-
- Gitman ↑
-
- Solon ↑
-
- Grant W.Newton ↑
-
- Zmijewski ↑
-
- Kamvernon ↑
-
- Namaki ↑
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 03:02:00 ب.ظ ]
|