فرض نابرابری واریانس‌ها

 

.۲۵۱

 

۳۸۲

 

.۸۰۲

 

.۲۱۰۶۳

 

.۸۴۰۴۳

 

-۱٫۴۴۱۸۲

 

۱٫۸۶۳۰۷

 
 

.۲۳۵

 

۲۲۹٫۹۰۳

 

.۸۱۵

 

.۲۱۰۶۳

 

.۸۹۷۵۴

 

-۱٫۵۵۷۸۴

 

۱٫۹۷۹۰۹

 

با توجه به اینکه نتایج آزمون لون کوچکتر از ۰۵/۰ است (۰۱۰/۰ = P)، با فرض نابرابری واریانس‌ها نتایج ردیف دوم تفسیر می‌شود. همان‌گونه که نتایج نشان می دهد مقدار t مشاهده شده‌ (۲۳۵/۰= tob) با درجه آزادی (۲۲۹= df) در سطح معناداری ۸۱۵/۰ از مقدار t جدول کوچکتر است. بدین ترتیب فرضیه صفر مبتنی بر عدم تفاوت بین دو گروه کاربران تلگرام و کسانی که از تلگرام استفاده نمی‌کنند در میزان آگاهی از حقوق شهروندی تایید می‌شود و فرض پژوهش رد می‌گردد بنابراین می‌توان چنین نتیجه گرفت که استفاده از نرم‌افزار تلگرام تلفن همراه در میزان آگاهی از حقوق شهروندی افراد تفاوتی ایجاد نمی‌کند.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

فرضیه دوم:
بین میزان استفاده از نرم‌افزار واتس‌‌آپ تلفن همراه با میزان آگاهی از حقوق شهروندی رابطه معنی‌دار وجود دارد.
برای بررسی این فرضیه با توجه به سطح اندازه‌گیری فاصله‌ای برای هر دو متغیر استفاده از نرم‌افزار واتس‌آپ و میزان آگاهی از حقوق شهروندی و همچنین از آنجایی که توزیع داده‌ها نرمال بوده از ضریب همبستگی پیرسون که یک آماره پارامتری است استفاده شده که نتایج آن در جدول زیر ارائه می‌شود.
جدول شماره ۴-۳۵: همبستگی بین میزان استفاده از نرم‌افزار واتس‌آپ تلفن همراه و میزان آگاهی از حقوق شهروندی

 

متغیر ها

 

نوع همبستگی

 

میزان همبستگی

 

مجذور R (R2)

 

جهت همبستگی

 

سطح معنی داری

 
 

میزان استفاده از نرم‌افزار واتس‌آپ و میزان آگاهی از حقوق شهروندی

 

پیرسون

 

۰۲۷/۰-

 

۰۰۱/۰

 

منفی

 

۷۶۷/۰

 

با توجه به جدول بالا ضریب همبستگی بین میزان استفاده از نرم‌افزار واتس‌آپ تلفن همراه و میزان آگاهی از حقوق شهروندی ۰۲۷/۰- به دست آمده است که این میزان همبستگی در سطح ۷۶۷/۰ بوده و معنادار نیست. بنابراین می‌توان چنین نتیجه گرفت که افزایش و یا کاهش استفاده از نرم‌افزار واتس‌آپ موجب افزایش و یا کاهش آگاهی از حقوق شهروندی نمی‌گردد در نتیجه فرضیه دوم تحقیق رد می‌شود.
برای بررسی دقیق‌تر نقش استفاده از نرم‌افزار واتس‌آپ تلفن همراه و میزان آگاهی از حقوق شهروندی فرضیه دوم را طوری دیگری مطرح و آزمون کرده‌ایم که نتایج آن به شرح زیر است:
به نظر می‌رسد میزان آگاهی از حقوق شهروندی در بین کاربران نرم‌افزار واتس‌‌آپ و کسانی که از واتس‌آپ استفاده نمی‌کنند تفاوت معناداری وجود دارد.
از آنجایی که توزیع داده‌ها نرمال بوده برای بررسی این فرضیه از آزمون t مستقل (پارامتری) استفاده شده که نتایج آن در جدول زیر ارائه می‌شود.
جدول شماره ۴-۳۶: آمار توصیفی دو متغیر استفاده از نرم‌افزار واتس‌آپ و میزان آگاهی از حقوق شهروندی

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...