راهنمای نگارش پایان نامه با موضوع تغییر الگوریتم بهینه ... |
(۳‑۱۰)
(۳‑۱۱)
و
(۳‑۱۲)
که در آن یک عدد تصادفی توزیع شده با میانگین صفر و واریانس یک و و به ترتیب شدت تغییرات ارتفاع و عرض میباشند. تنظیمات پیش فرض (سناریوی شمارهی ۲) این تابع محک در جدول ۳-۱ آمده به گونه ای که change frequency فرکانس تغییرات محیطی و برابر با تعداد ارزیابیهای صورت گرفته تا تغییر بعدی محیط، peak shape شکل قلهها که به طور پیش فرض مخروطی است، S بازهی تعریف شده مختصات هر بعد از فضای مسئله، H بازهی مجاز تعریف شده برای ارتفاع قلهها، W بازهی مجاز تعریف شده برای عرض قلهها و I ارتفاع اولیه همه
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
قلهها میباشند. مابقی پارامترها هم قبلاً معرفی گردیدند.
جدول۳-۱: مقادیر پیش فرض (سناریوی شماره ۲) MPB [5]
۳-۳ معیار کارآیی
برای سنجش کارآیی الگوریتمها از معیار خطای برونخطى[۱۷] استفاده می شود که برابر است با میانگین اختلاف بین مقدار شایستگی بهترین عضو پیدا شده توسط الگوریتم و مقدار شایستگی بهینه سراسری [۶]. در واقع به این اختلاف، خطای جاری[۱۸] گویند. بنابراین به تعبیری دیگر خطای برونخطى، میانگین همه خطاهای جاری در زمان است. فرمول ریاضی خطای برونخطى در رابطه زیر مشاهده می شود:
(۳‑۱۳)
که در آن بیشینه تعداد ارزیابیهای تابع، و به ترتیب بهترین
موقعیتهای پیدا شده توسط الگوریتم و بهینه سراسری در امین ارزیابی شایستگی است. لازم به ذکر است که مقدار خطای برونخطى عددی نامنفی بوده و در حالت ایدهآل صفر میباشد.
در نتایج گزارش شده گاهی در کنار خطای برونخطى عددی دیگر قرار میگیرد که به نام خطای استاندارد شناخته می شود و از فرمول زیر به دست می آید:
(۳‑۱۴)
که در آن همان انحراف معیار و n تعداد مشاهدات یا آزمایشات است. ولیکن از خطای استاندارد جهت مقایسه نتایج الگوریتمها استفاده نمیگردد.
۳-۴ خلاصهی فصل
در این فصل به شرح کاملی از یک الگوریتم تکاملی بهره گرفته شده از طبیعت به نام الگوریتم بهینهسازی فاخته پرداخته شد. این الگوریتم به عنوان الگوریتم اصلی جهت ارائه ایده این پژوهش، معرفی گردید. ادامه فصل به شناخت معروفترین مولد مسائل پویا به نام تابع محک قلههای متحرک، اختصاص داده شد که در آن موقعیت، ارتفاع و عرض قلهها جهت ساختن محیط پویا در معرض تغییر قرار میگیرد. در نهایت نیز معیار کارآیی خطای برونخطى که در مقالات و نیز در این پایان نامه مورد استفاده قرار
میگیرد، مطرح شد.
فصل چهارم: راهکارهای پیشین
در این فصل به بررسی راهکارهای ارائه شده برای رویارویی با محیطهای پویا و به تبع آن مسائل
بهینهسازی پویا میپردازیم. برای این منظور در یک طبقه بندی میتوان راهکارها را به سه دستهی مختلف تفکیک کرد:
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 08:07:00 ب.ظ ]
|