• لزوم تصمیم گیری

تصمیم گیری طی روز کاری
استقرار یک سیستم برای تسریع در امر تصمیم گیری

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

  • تیم پروژه بایستی از تصمیمات اتخاذ شده در Gate به صورت فوری و حضوری مطلع شوند.

همچنین اگر تصمیم گیرندگان از نظر جغرافیایی از یکدیگر فاصله داشته باشند از روش Gate های مجازی می توان استفاده نمود و امتیازات مد نظر از طریق الکترونیکی جمع آوری می شود (استفاده از ویدئو کنفرانس و نمره دهی الکترونیکی)[83] (کوپر و همکاران، 2002).
10-3 خلاصه و نتیجه گیری فصل سوم:
در این فصل بخش های مختلف ایجاد یک چارچوب برای انتخاب و مدیریت پورتفولیو در یک سازمان مورد بحث قرار گرفت. با توجه به مرور ادبیات صورت گرفته، هر چارچوب از سه بخش اصلی فرایند، معیار و ابزار تشکیل شده است.
در بخش فرایند، از مقالات علمی معتبر در این حوزه استفاده شده است و این نتیحه بدست آمده است که همه چارچوب های ارائه شده در این حوزه، از یک مجموعه اصول مشترک استفاده کرده اند که همین اصول مشترک، مبنای کار و طراحی فرایند قرار گرفته است.
در بخش انتخاب معیار، به طور کلی معیارها به سه دسته کیفی، کمی و ریسک تقسیم بندی شده و با بهره گرفتن از پرسشنامه و روش دلفی و نظرات خبرگان و مدیران ارشد سازمان، معیارهای مناسب برای استفاده در مراحل مختلف فرایند شناسایی و انتخاب شده است.
در بخش انتخاب ابزار، مناسب ترین ابزارها با مرور ادبیات موضوع برای استفاده در قسمت های مختلف فرایند مورد استفاده قرار می گیرند که در جدول صفحه بعد نشان داده شده است و در این بخش تنها مروری مختصر ارائه می گردد.
در مرحله اول فرایند پیشنهادی برای سازمان و در بخش pre screening ، مهمترین و کاراترین ابزار، چک لیست ها هستند. این چک لیست ها با کمک خبرگان صنعت طوری طراحی شده اند که پروژه هایی که به این مرحله می رسند در صورتی که حتی یکی از الزامات را نیز برآورده نسازند حذف شده و نمی توانند به مرحله بعد وارد شوند.
در مرحله اول و قسمت دوم، با بهره گرفتن از رویکرد های مالی، به عنوان ابزاری برای محاسبه شاخص های کمی به غربال گری کمی پروژه ها می پردازیم.
در مرحله اول و قسمت سوم، در قسمت غربال گری کیفی، استفاده از کارت های امتیازی مناسب تشخیص داده شد
در مرحله اول و قسمت چهارم،با بهره گرفتن از مدل های ارزیابی ریسک و منطق استاندارد PMBOK به تجزیه و تحلیل ریسک پروژه ها می پردازیم.
در مرحله دوم و قسمت اول با بهره گرفتن از روش آنتروپی شانون وزن معیارهای ریسک به دست آمده و سپس با بهره گرفتن از روش SAW به رتبه بندی پروژه­ ها بر اساس میزان منفعت می­پردازیم.
در مرحله دوم و قسمت دوم با بهره گرفتن از روش AHP به وزن دهی به معیارهای کمی و کیفی به دست آمده در مراحل اول می پردازیم و سپس با بهره گرفتن از روش TOPSIS رتبه بندی پروژه ها را به دست می آوریم.
و در نهایت در مرحله سوم و قسمت انتخاب پروژه های بهینه، با توجه به تعدد ابزارها، استفاده از برنامه ریزی ریاضی چند هدفه و روش معیار جامع برای تبدیل مدل به یک مدل تک هدفه مناسب تشخیص داده شده است.
در پایان توضیح فرایند طراحی شده، مراحل این فرایند، ابزار و تکنیک مورد استفاده و نحوه ی بدست آوردن معیارها و متغیرهای مورد استفاده در هر مرحله در قالب جدول زیر به صورت خلاصه آورده شده است:
جدول 18-3 شرح خلاصه مراحل فرایند پیشنهاد شده به همراه ابزار و تکنیک استفاده شده

 

شماره و نام مرحله
زیر مرحله
اقدام مورد نیاز در مرحله- زیر مرحله
ابزار و تکنیک استفاده شده
نحوه دستیابی به معیارها و متغیرهای مورد استفاده

 

1- ارزیابی پروژه های سرمایه ­گذاری
1-1
کنترل مشخصه های کیفی اصلی پروژه­ های پیشنهادی و غربال گری اولیه
چک لیست
مرور ادبیات و نظرات خبرگان

 

1-2-1
شناسایی و محاسبه شاخص های کمی در ارزیابی پروژه ها
روش رضایت بخش شمول رویکردهای مالی
نرم افزار COMFAR
مرور ادبیات، پرسش نامه، نظرات خبرگان

 

1-2-2
غربال گری کمی پروژه ها

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...