بازیابی تصاویر هواپیماهای جنگنده بر اساس مدل سهبعدی- فایل ... |
تصاویر مربوط به مدل B-1B-Lancer (کلاس۱۰)
شکل ۵-۱ تصاویر کلاسهای پایگاه داده
برای ارزیابی بهتر دقت روش بازیابی، انتخاب مدل هواپیماهای جنگنده در پایگاهداده عمداً بصورتی بوده که مدلهایی با شباهت ظاهری زیاد نیز در بین انواع تصاویر موجود در پایگاهداده لحاظ شده باشند. همانطورکه در شکل ۵-۱ میبینیم، کلاسهای شماره ۲ و۳ و ۴ و ۵ و نیز کلاس های ۶ و ۱۰ مشابهت زیادی با هم دارند. دو کلاس ۶ و ۱۰ مشابهترین کلاس ما هستند و این شباهت بهحدی زیاد است که با چشم تشخیص تصاویر آنها مشکل میباشد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
در شکل ۵-۲ دو مدل همجهت از دو کلاس ۶ و ۱۰ برای مقایسهی شباهت زیاد و سخت بودن تشخیص آنها از یکدیگر نشان داده شده است. در این شکل، هواپیمای سمت راست نمونهای از کلاس ۱۰ و هواپیمای جنگنده سمت چپ نمونهای از کلاس ۶ میباشد. برای توجه بیشتر به تفاوتها، برخی از قسمتهایی که با یکدیگر در دو تصویر متفاوت هستند در شکل با رنگ قرمز مشخص شده است.
شکل ۵-۲ مقایسه مشابهت بین تصویر کلاس ۶ و کلاس ۱۰
نتایج شبیه سازی
شبیهسازی روش پیشنهادی در این پایان نامه، با بهره گرفتن از نرم افزار matlab 2012 انجام و تمامی نتایج با بهره گرفتن از یک رایانه مجهز به پردازشگر مرکزی intel (celeron) ، corei5 با سرعت ۱/۷گیگا هرتز و سیستم عامل ۶۴ بیتی و میزان حافظه داخلی برابر ۳ مگا بایت حاصل شده است.
نتایج آزمایش
نمودارهای شکل ۵-۳ نتایج حاصل از افزایش تعداد دوربینهای مجازی در هر بار آزمایش را نشان میدهد. در این شکل محور افقی تغییر تعداد دوربینها و محور عمودی دقت متوسط در هر بار آزمایش را نشان میدهد. همان گونه که از این جدول استنباط میشود با افزایش تعداد دوربینهای مجازی، دقت متوسط برای هر سه روش استخراج ویژگی افزایش پیدا میکند. بالاترین دقت متوسط بین دو روش حساس به دوران مربوط به روش هیستوگرام زاویه گرادیان با دقت ۷۰% و بین کل روشهای حساس به دوران و مقاوم به دوران، مربوط به روش گشتاورهای زرنیک با دقت ۸/۸۰% که روشی مقاوم به دوران است میباشد.
شکل ۵-۳ مقایسه میانگین دقت سه روش استخراج ویژگی در هر بار تغییر تعداد دوربینها
نمودار شکل ۵-۴ زمان کلاسهبندی تصاویر پایگاهداده را در هر بار تغییر تعداد دوربینها نشان میدهد. در این شکل محور افقی تغییر تعداد دوربینها در هر بار آزمایش و محور عمودی زمان مربوط به کلاسهبندی تصاویر پایگاهداده را (بر حسب ثانیه) نشان میدهد. زمانها از ۵ بار متوسطگیری بدست آمدهاند. ملاحظه میشود که روش هیستوگرام زاویه گرادیان کمترین زمان را به خود اختصاص داده است که یکی از دلایل آن کوچک شدن اندازه نماها نسبت به دو روش دیگر میباشد. سپس روش مساحت ناحیه ناهمپوشان کمترین زمان را به خود اختصاص داده است. بیشترین زمان کلاسهبندی مربوط به روش گشتاورهای زرنیک میباشد که به علت پیچیدگی محاسباتی و حجم محاسبات بالاتر این روش نسبت به دو روش دیگر میباشد.
شکل ۵-۴ زمان کلاسهبندی تصاویر پایگاهداده برای هر سه روش در هر بار تغییر تعداد دوربینها
نمودارهای شکل ۵-۵ زمان بازیابی تصویر پرسوجو را (بر حسب ثانیه) در هر بار تغییر تعداد دوربینها نشان میدهد. در این شکل محور افقی تعداد دوربینها در هر بار آزمایش و محور عمودی، زمان بازیابی را بر حسب ثانیه نشان میدهد. زمان ها از ۵ بار متوسطگیری هر آزمایش بدست آمده اند. همانطورکه از نمودارهای شکل ملاحظه میشود هر بار آزمایش زمان بازیابی روش هیستوگرام زاویه گرادیان از بقیه روشها کمتر میباشد که این زمان بازیابی نزدیک به زمان بازیابی مساحت ناحیه ناهمپوشان میباشد. روش گشتاورهای زرنیک که بیشترین دقت متوسط بازیابی را به خود اختصاص داده است، تقریبا دو برابر زمان دو روش دیگر میباشد.
شکل ۵-۵ زمان بازیابی تصویر پرس و جو در هر بار تغییر تعداد دوربین ها
نمودارهای شکلهای ۵-۶ و ۵-۷ و ۵-۸ و ۵-۹ به ترتیب مقایسۀ دقت متوسط کلاسهبندی تصاویر پایگاهداده را با سه روش استخراج ویژگی، با تغییر تعداد دوربینها در هر بار آزمایش نشان میدهد. در این نمودارها محور افقی بیانگر کلاس تصاویر پایگاهداده و محور عمودی بیانگر دقت متوسط هر کلاس میباشد. نتایج حاصل از بررسی این شکلها در جدول ۵-۱ بررسی شده است.
شکل ۵-۶ دقت متوسط کلاسهبندی تصاویر پایگاه داده در هر سه روش برای تعداد ۵۰ دوربین
شکل ۵-۷ دقت متوسط کلاسهبندی تصاویر پایگاه داده در هر سه روش برای تعداد ۹۸ دوربین
شکل ۵-۸ دقت متوسط کلاسهبندی تصاویر پایگاه داده برای تعداد ۲۰۰ دوربین
شکل ۵-۹ دقت متوسط کلاسه بندی تصاویر پایگاه داده برای تعداد ۳۳۸ دوربین
جدول ۵-۱ نتیجهی بررسی شکل های ۵-۶ و ۵-۷ و ۵-۸ و ۵-۹ می باشد که در هر آزمایش با تعداد دوربینهای متفاوت کمترین و بیشترین دقت تشخیص صحیح را نمایش میدهد. در این جدول همهی آزمایشها و نتایج با یکدیگر قابل مقایسه با هم میباشد.
همان طور که در این جدول مشخص است برای روش مساحت ناحیه ناهمپوشان، کمترین دقت مربوط به کلاس ۲ برای ۵۰ دوربین با دقت ۸% و بیشترین دقت مربوط به کلاس ۸ برای ۳۳۸ دوربین با دقت ۱۰۰% میباشد.
برای روش هیستوگرام زاویه گرادیان، کمترین دقت مربوط به کلاس ۲ برای ۵۰ دوربین با دقت ۲۳% و بیشترین دقت مربوط به کلاس ۸ برای ۲۰۰ و ۳۳۸ دوربین با دقت ۹۲% میباشد. برای روش گشتاورهای زرنیک، کمترین دقت مربوط به کلاس ۲ برای ۵۰ دوربین با دقت ۳۱% و بیشترین دقت مربوط به کلاس ۹ برای۲۰۰ و ۳۳۸ دوربین با دقت ۱۰۰% می باشد.
ملاحظه میشود که کلاس ۱۰ برای تعداد ۳۳۸ دوربین در هر سه روش کمترین دقت را به خود اختصاص داده است. و برای تعداد کمتر از ۳۳۸ دوربین کلاس ۲ و ۵ کمترین دقت را دارند.
در روش مساحت ناحیه ناهمپوشان در نهایت کلاس ۸ بیشترین و در روش هیستوگرام زاویه گرادیان در اکثر تغییر تعداد دوربینها کلاس ۸ و در روش گشتاورهای زرنیک در اکثر تغییر تعداد دوربینها کلاس ۹ بیشترین دقت را دارا میباشند. و این نشان میدهد که کلاس ۱۰ بیشتر به علت مشابهت با کلاس ۶ دقت را کاهش میدهد و کلاسهای ۸ و ۹ که متفاوتترین کلاسها با بقیهی کلاس ها میباشند بیشترین دقت را دارا هستند.
جدول ۵-۱ نتایج حاصل از مقایسهی شکلهای ۵-۶ تا ۵-۹ برای کمترین و بیشترین دقت همهی آزمایشها
تعداد دوربینها
مساحت ناحیه ناهمپوشان
هیستوگرام زاویه گرادیان
گشتاورهای زرنیک
کمترین دقت
بیشترین دقت
کمترین دقت
بیشترین دقت
کمترین دقت
بیشترین دقت
۵۰ دوربین
کلاس ۲
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 11:42:00 ب.ظ ]
|