مقطع کارشناسی ارشد : بررسی پایان نامه های انجام شده درباره طراحی ... |
-
- نتایج شبیه سازی
برای شروع ابتدا ساختار شکل (۴-۳) که در آن خازنهای تانک بهجای موازی شدن با سلف تانک با ترانزیستورها سوئیچ موازی شده اند، شبیهسازی شده است. بطور تئوری نشان داده شده که این ساختار می تواند جریان ترانزیستورهای سوئیچ را برای داشتن عملکرد نویز فاز بهتر فرمدهی کند. بنابراین ابتدا یک نوسانساز Cross-Coupled LC کلاسیک و ساختار معرفی شده که در شکلهای (۴-۱) و (۴-۲) نشان داده شده اند، در شرایط کاملا یکسان شبیهسازی و نمودارهای لازم برای ارزیابی استخراج شده اند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
نوسانساز LC کلاسیک | نوسانساز LC معرفی شده پیشین |
شکل (۴-۳) و (۴-۴) فرم جریان ترانزیستورهای سوئیچ در دو نوسانساز فوق را نشان میدهد که برای درک بهتر مفهوم زاویهی هدایت به همراه ولتاژ خروجی رسم شده اند. همانطور که مشاهده می شود در هر دو نوسانساز بدلیل ساختار Cross-Coupled موجود، وقتی ولتاژ نوسان خروجی در پیک خود قرار دارد، جریان ترانزیستورها نیز در ماکزیمم مقدار خود قرار دارد. هدف این است که مقدار این جریان در حوالی نقاط گذر از صفر کاهش یابد. همانطور که در شکل (۴-۴) نیز مشاهده می شود جریان
نوسانساز مستلزم این است که دامنه جریان در ترانزیستورها با زاویهی هدایت کمتر افزایش یابد که در شکل کاملا مشهود است.
مقایسه بین جریان ترانزیستورهای سوئیچ در دو نوسانساز شکل (۱-۴) و (۲-۴)
در این ساختار همانطور که در فصل سوم توضیح داده شد، مدار بهگونه ای طراحی می شود که مجموع جریان عبوری از خازنها در لحظات گذر از صفر بیشترین مقدار خود را داشته باشد و تاحد ممکن به مقدار جریان دنباله نزدیک باشد. شکل (۴-۶) نمودار جریان ترانزیستورهای سوئیج را به همراه مجموع جریان عبوری از خازنها نشان میدهد.
ولتاژهای نوسان خروجی و مجموع جریان عبوری از خازنها در نوسانساز شکل (۴-۲)
در این شکل مشاهده می شود که جریان عبوری از خازنها در نقاط گذر از صفر خروجی ماکزیمم میباشند. در این شبیهسازی نوسانساز با جریان دنباله ۱.۳ mA بایاس شده است ولی در شکل میبینیم که تقریبا ۵۴% این جریان از خازنها عبور می کند.
در فصل سوم نیز اشاره شد بدلیل محدودیتهای مداری این ساختار نمیتواند همه جریان را در این لحظات از خازنها عبور دهد. به همین دلیل برای بهبود طراحی از خازن سوم در ساختار به شیوه بیان شده در فصل سوم استفاده شد. ساختار پیشنهادی جدید در شکل (۴-۷) نشان داده شده است.
نوسانساز با جریان شکلدهی شده بهبود یافته توسط ۳ خازن
در فصل گذشته اشاره شد که این ساختار در واقع ترکیبی از نوسانساز Cross-Coupled LC و کولپیتس میباشد و نشان داده شد که نقاط سورس و درین ترانزیستورهای سوئیچ همفاز میباشند. در یک نمونه شبیهسازی خازن C را برابر با ۴.۱ pF و خازن Cs را ۳pF لحاظ شده است. مشخصههای ولتاژ خروجی و سورس در این شبیهسازی در شکل (۴-۸) آورده شده است. انتظار میرود نسبت دامنه درین و سورس طبق رابطه زیر محاسبه شود:
فرم ولتاژ درین و سورس ترانزیستور M1 در نوسانساز پیشنهادی شکل (۴-۷)
این نسبت با آنچه که از شبیهسازی بدست آمده است تطابق خوبی دارد. مقادیر بدست آمده از شبیهسازی در جدول زیر آورده شده است.
این شبیهسازی به ازای نمونههای زیادی از مقادیر خازنها و در فرکانسهای مختلفی تست شده است و صحت رابطه (۳-۴۳) تایید شد.
با توجه به تئوری بیان شده در فصل ۳ انتظار میرود این ساختار پالسهای جریان باریکتری نسبت به ساختار پیشنهادی قبل و طبیعتا نوسانساز LC کلاسیک ایجاد شود. شکل (۴-۹) جریان ترانزیستورهای سوئیچ و ولتاژ نوسان در این ساختار را نشان میدهد.
جریان ترانزیستورهای سوئیچ و ولتاژ خروجی در نوسانساز پیشنهادی
همانطور که در شکل (۴-۹) مشاهده می شود در نقاط گذر از صفر جریان ترانزیستورها کاهش بیشتری یافته است که طبیعتا تاثیر نویز این ترانزیستورها در فاز خروجی کاهش مییابد. در شکل (۴-۱۰) نیز به منظور درک بهتر میزان کاهش زاویهی هدایت ترانزیستورهای سوئیچ سه منحنی جریان نوسانسازهای بحث شده باهم رسم شده است. مشاهده می شود که نوسانسازی که با بهره گرفتن از سه خازن طراحی شده است پالسهای باریکتری ایجاد کرده است.
مقایسه جریان در نوسانسازهای شکل (۴-۱) و (۴-۲) و (۴-۷)
تغییرات اعمالی روی نوسانساز پیشنهادی نقش کاهش زاویه هدایت ترانزیستورهای سوئیچ را ایفا می کنند. بنابراین انتظار میرود که مقدار موثر تابع حساسیت ضربهی این ترانزیستورها با کاهش زاویهی هدایت کاهش یابند. بطور کلی طبق مدلهایی که برای نویز فاز ارائه شده است و رابطهای که برای آن استخراج شد، هرچه تابع ISF مقدار موثر کمتری داشته باشد نویز فاز حاصله کمتر خواهد بود. در فصل گذشته این تابع برای ترانزیستورهای زوج تفاضلی محاسبه شده است (رابطه(۳-۵۵) ). در شکل (۴-۱۱) تابع رابطه (۳-۵۵) را به ازای رسم شده است.
مقدار موثر تابع حساسیت ضربه برای ترانزیستور M1
همانطور که انتظار میرفت و در شکل (۴-۱۱) نیز مشاهده می شود، مقدار موثر تابع ISF ترانزیستورهای سوئیج با کاهش زاویهی هدایت کاهش مییابد بگونهای که برای زاویهی هدایت صفر مقدار این تابع نیز به صفر میرسد. در نوسانساز شبیهسازی شده این پایان نامه مقدار زاویهی هدایت ترانزیستور میباشد.
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1400-09-29] [ 12:59:00 ق.ظ ]
|