مشارکت واحدها با در نظر گرفتن قیود امنیتی ... |
(۳-۱) |
و بترتیب بیانگر احتمال وقوع و توان تولیدی مزرعه بادی در هر سناریو و بردار نرخ قیمت حاشیهای برای هر باس است. لذا هدف پیدا کردن کمترین مقدار قیمت پیشنهادی تولید نیروگاهها با تعیین مشارکت واحدها و توان تولیدی هر کدام از آنها با در نظر گرفتن محدودیتهای واحدها و شبکه و سناریوهای باد میباشد. خط اول تابع هدف بیانگر قیمت پیشنهادی تولید واحدها میباشد. خط دوم شامل هزینه روشن شدن و خاموش شدن واحد میباشد. خط سوم شامل هزینه رزروهای بالارونده و پایینرونده در سمت تولید میباشد. خط چهارم شامل هزینه رزرو پایینرونده و بالارونده سمت بار و همچنین هزینه قطع بار میباشد. خط پنجم شامل هزینه وابسته به هر سناریو میباشد که همان هزینه رزروهای بکار گرفته در هر سناریو میباشد؛ که S وW از زیربرنامه تعیین نوع باس بدست میآیند. (S-W) مقادیر ۱ و ۱- را می تواند به خود اختصاص دهد، هنگامی ۱ می شود که نیاز به رزرو بالارونده باشد، یعنی ژنراتور باید هزینه این رزرو یا افزایش تولید را دریافت کند و یا به مصرف کننده باید هزینه کاهش بار برگردد که باید به هزینه اضافه شود. (S-W)در صورتی که نیاز به رزرو پایینرونده باشد ۱- می شود، یعنی دریافتی ژنراتور به ازای کاهش تولیدش کمتر می شود و یا مصرف کننده به ازای مصرف بیشتر هزینه بیشتری را پرداخت می کند که باید از هزینه کسر شود [۵۱]. خط آخر هزینه تولید نیروگاه بادی است در صورتی که برای آن هزینه ای در نظر گرفته شود (در این تحقیق هزینه ای برای آن در نظر گرفته نشده است). در این تحقیق همچون مرجع [۶۸] فرض شده که تولید کننده های بادی در بازار انرژی رقابتی ندارند ( ) و همه تولید نیروگاه بادی استفاده می شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۳-۲ قیود موجود در مسئله مشارکت واحدها با قیود امنیتی در حضور مزرعه بادی
در این قسمت به قیود مختلفی که نسبت به فصل۲ تغییر کرده و در مسئله بهینه سازی استفاده شده اشاره می شود.
- قید مربوط به تعادل بازار[۴۰]
(۳-۲) |
- حداقل و حداکثر توان تولیدی هر واحد
- حداکثر شیب افزایشی و یا کاهشی واحدها
- حداقل زمان خاموش بودن و یا روشن بودن هر واحد
- محدودیتهای حداکثری مربوط به انواع مختلف رزرو و قطع بار
- قیود شبکه : همچون فصل۲ برای رهایی از تعداد قیود، روابط مربوط به وضعیت سیستم بعد از وقوع سناریوهای مختلف بگونهای مدل میشود که تنها در نظر گرفتنِ یک متغیر برای هر نوع رزرو پیشنهادی کافی باشد. رابطه (۳-۳) بیان میکند که در صورت رخداد حوادث، باید حداقل توان مصرفی باس و توان خروجی از باس توسط خطوط، با بهره گرفتن از رزروهای بالارونده در هر باس تامین شود [۴۱].
(۳-۳) | |
(۳-۴) |
رابطه (۳-۴) بیان میکند با بهره گرفتن از رزروهای پایین رونده در هر باس در صورت رخداد یکی از حوادث باید حداکثر توان مصرفی باس و توان خروجی از باس توسط خطوط را تامین نماید. همانطور که در فصل۲ اشاره شد، بدیهی است که در همه باسها و در همه حوادث نیاز به استفاده از رزرو بالارونده یا پایینرونده نیست. از طرف دیگر در برخی باسها اصلاً پیشنهادی برای نوعی از رزرو وجود ندارد، بنابراین برخی از این قیود به تساوی تبدیل خواهند شد.
در صورت استفاده از روابط پیشنهادی، توان عبوری از خطوط در صورت رخداد سناریوهای مختلف را میتوان به صورت رابطه (۳-۵) مدل کرد که در آن i و j به ترتیب بیانگر باس فرستنده و دریافت کننده توان در خط l میباشند.
(۳-۵) |
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 08:43:00 ب.ظ ]
|