راهنمای نگارش مقاله در رابطه با طراحی کنترلر فاز با استفاده ... |
شکل ۳-۸ - طرح مدولاسیون توالی راستگرد (SVM1)
۳-۲-۲-۲- توالی متقارن (SVM2)
این طرح مدولاسیون در شکل (۳-۹) نمایش داده شده است. همانطور که از شکل میبینیم، سیکلهای وظیفهی ، و هر کدام به مقادیر یکسانی تقسیم شده اند و در کل بصورت متقارن اعمال شده اند. این طرح مدولاسیون در مقایسه با دیگر طرحها بدلیل تقارنی که در اعمال بردارها در آن موجود است، دارای کمترین THD است.
شکل ۳-۹ - طرح مدولاسیون توالی متقارن(SVM2)
۳-۲-۲-۳- توالی بردار صفر متغیر (SVM3)
این طرح مدولاسیون SVM در شکل (۳-۱۰) نشان داده شده است، همانطور که میبینیم بردارهای صفر بصورت تناوبی و بترتیب در سیکلهای سوئیچینگ اعمال شده اند. این طرح مدولاسیون در مقایسه با دیگر طرحها دارای تلفات سوئیچینگ کمتر است ولی THD بالاتری دارد.
شکل ۳-۱۰- طرح مدولاسیون توالی بردار صفر متغیر (SVM3)
۳-۲-۲-۴- توالی بیشترین جریان بدون سوئیچینگ (SVM4)
این طرح مدولاسیون SVM در شکل (۳-۱۱) نشان داده شده است. در این طرح برای پایین آوردن تعداد دفعات سوئیچزنی و در نتیجه کاهش تلفات سوئیچینگ، بردارهای صفر بگونهای انتخاب میشوند که کمترین تعداد سوئیچزنی را داشته باشیم. با توجه به اینکه SSV های همسایه فقط در حالت سوئیچهای یک ساق با یکدیگر اختلاف دارند، بنابراین با بهره گرفتن از تنها یکی از بردارهای صفر( یا )، در یک ناحیه خاص، نیاز به سوئیچینگ در یکی از ساقها نیست (مطابق شکل
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
(۳-۱۱)). بدلیل آنکه تلفات سوئیچینگ با دامنه جریان عبوری در هنگام سوئیچزنی متناسب است، سوئیچزنی در این روش در ساقی کمتر زده می شود که جریان بیشتری را عبور میدهد و این از امتیازات این طرح مدولاسیون است.
شکل ۳-۱۱- طرح مدولاسیون توالی بیشترین جریان بدون سوئیچینگ (SVM4)
۳-۳- حالت اشباع SVPWM ]7[
برای تولید یک بردار فضایی دوار با اندازه ثابت، همانطور که در شکل (۳-۱۲) نشان داده شده است، بردار مرجع باید در دایره ای محاط از ۶ ضلعی محدود شود.
شکل۳-۱۲- دایره محاط از ۶ بردار پایه ]۷[
به هرحال امکان وجود این میباشد که مدولاسیون به حالت اشباع (over-modulation) برود، در این حالت بردار مرجع از مرز ۶ ضلعی خارج میشود. برای بخشی که داخل ۶ ضلعی قرار دارد نحوه محاسبات زمان ها مثل قبل میباشد و برای قسمت های خارجی بردار مرجع توسط ۶ ضلعی محدود میشود. در این حالت هیچ T0 و جود ندارد. در شکل (۳-۱۳) نمونه ای حالت over-modulation به نمایش در آمده است.
شکل۳-۱۳- Over-modulation در SVM ]7[
وقتی بردار مرجع از ۶ ضلعی خارج میشود و اصطلاحاً over-modulation رخ میدهد باعث میشود موج خروجی از حالت سینوسی خارج گردد.
شکل۳-۱۴- خط سیر از سه ولتاژ متفاوت بردار های مرجع ]۷[
شکل۳-۱۵- فاز ولتاژ بردارهای مرجع ]۷[
شکل۳-۱۶- نمایش جزئیات شکل(۳-۱۵) ]۷[
۳-۴- روش کنترلی مبتنی بر مدل متوسط
متوسطگیری از فضای حالت (SSA) در [۳۵] توسط میدلبروک و کاک بنا نهاده شد و به طور گستردهای برای مدلسازی مبدلهای DC-DC بکار رفته است. در روش متوسطگیری از معادلات حالت ناپیوسته زمانی در یک سیکل سوئیچینگ برای دستیابی به معادلات حالت پیوسته زمانی متوسط گرفته می شود. در روش SSA فرض می شود که شکل موجهای پاسخ معادلات حالت متوسط بسیار نزدیک به متوسط شکل موجهای واقعی هستند.
-۱-۴-۳ متوسط گیری از STATCOM
در ]۲۸[ تکنیک متوسطگیری به معادلات حالت ناپیوستهی STATCOM اعمال شده و مدل متوسط STATCOM که پیوسته میباشد استخراج شده است و یک مدل مداری متوسط نیز پیشنهاد شده است .در شکل (۳-۱۷) یک STATCOM سه فاز که شامل یک مبدل منبع ولتاژی است و بوسیلهی اندوکتانس و مقاومت سری به شبکه قدرت سه فاز سه سیمه متصل شده، نشان داده شده است.
شکل۳‑۱۷- STATCOM متصل به شبکه قدرت
معادلات حالت STATCOM که بهعلت وجود توابع سوئیچینگ در آن ناپیوسته هستند، در رابطه (۳-۱۷) آمده است :
(۳‑۱۷) |
سیگنالهای ورودی و همچنین متغیرهای حالت و مقادیر مختلف ماتریسهای A و B به صورت زیر میباشند.
, |
بردار S(t) توابع سوئیچینگ STATCOM میباشد. معادله حالت (۳-۱۷) علاوه بر اینکه غیر خطی است و تابعیت زمان دارد، ناپیوسته نیز میباشد. دلیل ناپیوستگی این معادله همان توابع سوئیچینگ STATCOM میباشد.
در اینگونه سیستمها به دلیل وجود سوئیچینگها، پاسخ بسیار کند است. چرا که در یک سیکل قدرت، میبایست سیگنال سوئیچینگ به فواصل زمانی مشخص تقسیم شود و در هر یک از این فواصل زمانی معادله حالت حل شود و تمامی جوابهای بهدست آمده در سیستم قرار گیرد. هدف از متوسطگیری این است که با حفظ تمام خصوصیات، حجم معادلات حل شده دیفرانسیل کاهش یابد. همچنین از حالت گسستهای که سیستم داشت به حالت پیوسته برویم. در روش متوسط تغییرات آنی یک سیگنال بررسی نمی شود بلکه متوسط تغییرات سیگنال در یک بازهی زمانی (پریود متوسطگیری) در نظر گرفته می شود. متوسط سیگنال x(t) در بازهی زمانی τ بصورت زیر تعریف می شود :
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 09:46:00 ب.ظ ]
|