تعریف عملیاتی: در این پژوهش، شرایط کاری از طریق گویه ­های ۱۲، ۱۳ و ۱۴ پرسش­نامه مدیریت منابع انسانی سنجش می­ شود.

عملکرد سازمان:

تعریف مفهومی: واژه عملکرد بیشتر به فرایند و بازده یک سیستم اشاره می­ کند و فعالیتی است که هم برای انجام کاری صورت ‌می‌گیرد و هم نتیجه آن فعالیت ‌می‌باشد (قادری و همکاران، ۱۳۹۰). عملکرد حدی است که کارمند الزامات شغلش را برآورده می­ کند. سازمان با عملکرد برتر، سازمانی است که در یک دوره زمانی بلندمدت از راه توانایی انطباق مناسب با تغییرات و واکنش سریع ‌به این تغییرات، ایجاد ساختار مدیریت منسجم و هدفمند، بهبود مستمر قابلیت ­های کلیدی و رفتار مناسب با کارکنان به عنوان اصلی­ترین دارایی، به نتایجی بهتر از سازمان­ های همتراز دست می­یابد (Val, 2010: 12).

تعریف عملیاتی: عملکرد سازمانی در این پژوهش از طریق پرسشنامه ۱۵ سوالی سنجش می­ شود.

روش اجرای تحقیق:

جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه کارکنان ۲۹ تعاونی تولید کشاورزی استان گیلان است که ۱۰۵۲۳۸۴ نفر می­باشند که از این تعداد ۷۴۹۵۵۶ نفر مرد و ۳۰۲۲۰۳ نفر زن می‌باشند.

که نمونه مورد مطالعه ۵۱۴ نفر ‌می‌باشد که از این تعداد ۱۵۹ نفر زن و ۳۵۵ نفر مرد ‌می‌باشد.

روش نمونه گیری تصادفی- طبقه ای است. در بسیاری از تحقیقا انسانی، محقق مایل است نمونه تحقیقی را به­گونه ­ای انتخاب کند که مطمئن شود زیر گروه­ ها با همان نسبتی که در جامعه وجود دارند، به عنوان نماینده جامعه، در نمونه نیز حضور داشته باشند. روش نمونه گیری طبقه­ای در مطالعه­هایی که محقق قصد مقایسه زیر گروه ­های مختلفی را داشته باشد، مناسب است. به­ طور خلاصه، در روش نمونه گیری طبقه­ای محقق مطمئن است که نمونه انتخاب شده ‌بر اساس ویژگی­ها و عواملی که اساس آن طبقه ­بندی بوده ­اند، نماینده واقعی جامعه مورد نظر است.

جهت گردآوری اطلاعات مورد نیاز تحقیق بعد از مطالعه کتابخانه ­ای بر مبنای مبانی نظری، از یک پرسش­نامه استاندارد استفاده گردید. پرسش­نامه مذکور شامل سه بخش ‌می‌باشد. بخش اول پرسش­نامه شامل پرسش­های عمومی در خصوص ویژگی­های فردی دارای ۵ سؤال که شامل جنسیت، سن، سطح تحصیلات، رشته تحصیلی و سابقه خدمت پاسخ ­دهندگان است. بخش دوم شامل پرسش­نامه استاندارد ۱۴ سؤالی مطابق با ابعاد مدیریت منابع انسانی و بخش سوم شامل پرسش­نامه استاندارد ۱۵ سؤالی مطابق با ابعاد عملکرد سازمانی است.

در تحقیق حاضر روش‌های آماری تحقیق به دو بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی تقسیم می‌شود:

الف) آمار توصیفی: در بخش آمار توصیفی، به منظور توزیع پاسخ‌گویان به تفکیک ویژگی‌های مختلف تحقیق، از روش‌های آماری همچون فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار و … استفاده شد.

ب) آمار استنباطی: در بخش آمار استنباطی نیز به فراخور نوع اهداف تحقیق، از آزمون های t تک نمونه، T برای گروه ­های مستقل و f، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون به روش گام به گام استفاده شد. جهت محاسبه از نرم افزار SPSS بهره­مند شدیم.

قلمرو تحقیق

تحقیق نقش اقدامات مدیریت منابع انسانی بر عملکرد سازمانی در سال تحصیلی ۱۳۹۲-۱۳۹۱ در تعاونی­های تولید کشاورزی استان گیلان صرورت گرفته است.

فصل دوم

مبانی نظری و پیشینه پژوهش

مقدمه

امروزه سازمان­ها در موقعیت رقابتی قرار دارند. شدت رقابت هر ساله افزایش می­یابد و سازمان­ها برای بقای خود به بهبود عملکرد سازمانی نیاز دارند، سازمان­ های کسب و کار با رقابت شدید بازار و سازمان­ های خدمات عمومی با تنگناهای اقتصادی از یک سو و توقعات اجتماعی از سوی دیگر مواجه هستند. ادعا شده است که موثرترین راه به دست آوردن مزیت رقابتی در شرایط فعلی کارآمدتر کردن کارکنان سازمان است و نظام مدیریت منابع انسانی در هر سازمانی با توجه به پویایی سازمان و تغییرات مستمر محیطی نمی­تواند یک پدیده ساکن و ثابت باشد، لذا کارآمد کردن کارکنان بدون اعمال مدیریت منابع انسانی استراتژیک امکان­ پذیر نخواهد بود. سازمان­ها نیاز دارند که برای مدیریت، افراد خود را هر چه بیشتر با رویکرد راهبردی انطباق دهند به موجب اتخاذ رویکرد راهبردی به نظر می­رسد که آن ها قادر باشند افراد را به عنوان راهبرد برای کسب مزیت رقابتی مورد ملاحظه قرار دهند.

در این میان عملکرد سازمانی به عنوان خروجی و نتیجه حاصل از فعالیت­های سازمان­ها و نهادها، محوری­ترین و با اهمیت­ترین جنبه سنجش میزان موفقیت آن ها است. مفهوم عملکرد سازمانی بیانگر این است که آیا کارها به خوبی انجام می­ شود و آیا اهداف مورد نظر حاصل ‌شده‌اند؟ آیا اهداف حاصل شده در چارچوب بودجه تدوین شده و به صورت کارا به دست آمده است؟ آیا تبعات جانبی پیش ­بینی نشده­ای رخ داده است؟ آیا رشد و بهبود سازمان ادامه خواهد داشت؟ (Scotti, 2004). بر این اساس در این فصل ابتدا به بررسی مدیریت منابع انسانی (مبانی و مفاهیم مدیریت منابع انسانی، تاریخچه و فعالیت­های مدیریت منابع انسانی و …) پرداخته شد. در ادامه فصل مفهوم عملکرد سازمانی و مفاهیم مرتبط بحث شد در نهایت، مطالعات تجربی و پیشینه پژوهشی موضوع پژوهش مورد بررسی و تحلیل قرار می‌گیرد.

بخش اول: مدیریت منابع انسانی

مبانی و مفاهیم مدیریت منابع انسانی[۱]

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...