۲-۳ پیشینه پژوهش

۲-۳-۱ پژوهش های انجام شده در خارج از کشور

ریچارد(۲۰۱۳) به بررسی رابطه ریسک عملیاتی و محافظه‌کاری حسابداری پرداخت و نتایج پژوهش، اهمیت نقش اقتصادی که محافظه‌کاری حسابداری در کاهش عدم تقارن اطلاعاتی بازار سرمایه در ارتباط با ریسک عملیاتی دارد را نشان می‌دهد.

سان و ژو[۵۵](۲۰۱۲) نقش محافظه‌کاری در سویه پیش ­بینی‌های افشا شده توسط مدیریت را بررسی کردند و ‌به این نتیجه رسیدند در صورت افزایش محافظه‌کاری در سال‌های قبل پیش ­بینی سود توسط مدیریت دارای سویه خوش­بینانه است.

احمد و دوئلمان[۵۶](۲۰۱۲) رابطه اطمینان بیش از حد مدیریت با محافظه ­کاری حسابداری را بررسی کردند و نتایج نشان داد اطمینان بیش از حد مدیریت بر محافظه ­کاری حسابداری اثری منفی دارد و نظارت خارجی این اثر منفی را کاهش نخواهد داد.

چان[۵۷]، و همکاران(۲۰۰۹) به بررسی ارتباط محافظه‌کاری مشروط و غیرمشروط بر هزینه سرمایه پرداختند و ‌به این نتیجه رسیدند که محافظه‌کاری غیر شرطی به کیفیت بهتر اطلاعات حسابداری و هزینه سرمایه کمتر منجر خواهد شد ولی محافظه‌کاری شرطی به کیفیت پایین­تر اطلاعات و هزینه سرمایه بیشتر منجر خواهد شد.

گارسیا و همکاران(۲۰۱۰) ارتباط بین محافظه ­کاری و کارایی سرمایه ­گذاری را بررسی کردند و دریافتند که بیشتر شرکت­های محافظه­کار تمایل کمتری به سرمایه ­گذاری بیش از حد و کمتر از حد دارند. علاوه بر این یک رابطه مثبت میان محافظه ­کاری و بهره ­وری یافتند و هیچ گونه شواهدی مبنی بر اینکه شرکت­های محافظه­کارتر در طرح­های ریسک­پذیرتر سرمایه ­گذاری می‌کنند، نیافتند.

پائیک و همکاران[۵۸](۲۰۰۷) تاثیر محافظه‌کاری بر پایداری سود را بررسی کردند. آن ها در پژوهش خود به

این نتیجه رسیدند که سودهایی که محافظه‌کاری بیشتری دارند نسبت به سودهایی که محافظه‌کاری کمتری دارند ناپایدارتر هستند.

۲-۳-۲ پژوهش­های انجام شده در داخل کشور

شهبازی و مشایخی(۱۳۹۳) به بررسی رابطه­ نسبت بدهی، اندازه و هزینه سرمایه شرکت با محافظه‌کاری مشروط و غیرمشرط پرداختند و نتایج نشان می‌دهد بین محافظه‌کاری مشروط و غیرمشروط با نسبت بدهی، رابطه­ای مثبت و معنادار وجود دارد و بین محافظه‌کاری غیرمشروط و اندازه شرکت رابطه­ منفی معناداری وجود دارد. و رابطه معناداری بین محافظه‌کاری مشروط و غیرمشروط با هزینه سرمایه وجود ندارد.

اسدی و بیات(۱۳۹۳) به بررسی تأثیر محافظه‌کاری بر پیش ­بینی‌های مدیریت از سود پرداختند و نتایج نشان می‌دهد با افزایش سطح محافظه‌کاری خطای پیش ­بینی سود مدیریت کاهش می‌یابد.

مشایخی و مطمئن(۱۳۹۲) به بررسی رابطه ریسک سیستماتیک و محافظه‌کاری مشروط پرداختند و نتایج نشان می‌دهد بین ریسک سیستماتیک و محافظه‌کاری رابطه­ منفی و معناداری وجود دارد.

خوش­سیما و شهیکی­تاش(۱۳۹۱) به بررسی تأثیر ریسک‌های اعتباری، عملیاتی و نقدینگی بر کارایی نظام بانکداری پرداختند نتایج پژوهش حاکی از این است که ارتباط معناداری بین ریسک اعتباری، ریسک عملیاتی و ریسک نقدینگی و کارایی در نظام بانکداری وجود دارد.

اعتمادی و فرج­زاده و دهکردی(۱۳۹۱) به بررسی رابطه مدیریت سود و ساختار سرمایه بر محافظه‌کاری سود پرداختند و ‌به این نتیجه رسیدند که اولاً مدیریت سود سبب افزایش محافظه‌کاری می‌گردد و ثانیاًً شرکت­هایی که اقدام به مدیریت سود کاهشی می‌کنند سود محافظه ­کارانه­تری را گزارش می‌کنند و ثالثاً شرکت­هایی که از طریق اقلام تعهدی مثبت اقدام به مدیریت سود افزایشی می‌کنند محافظه‌کاری کمتری را اعمال می‌کنند و نهایتاًً ساختار سرمایه بر محافظه‌کاری سود مؤثر است.

فصل سوم

روش اجرای پژوهش

۳-۱ مقدمه

پژوهش علمی عبارت است از مشکل­گشایی و پیگیری یک روش گام­به­گام، منطقی و بررسی برای شناسایی مشکل، گردآوری داده ها، تجزیه و تحلیل داده ها و استنتاج متغیر از آن ها. از این رو پژوهش علمی صرفاً مبتنی بر تجربه یا برداشت‌های شخصی و درک مستقیم نیست، بلکه هدفمند و دقیق است(سکاران، ۱۳۸۴، ۱۳). چگونگی گردآوری شواهد و داده ها و تحلیل و تبدیل آن ها به یافته ها در فرایند پژوهش را روش­شناسی پژوهش می‌نامند. این سوال که چگونه داده ها گردآوری شوند و مورد تحلیل قرار گیرند، به طوری که ابهام حاصل از آن­ها به حداقل ممکن کاهش یابد، همان روش­شناسی پژوهش است. بر این اساس روش پژوهش وسیله یا طریقه تعیین این امر است که چگونه یک فرضیه پژوهش مورد تأیید قرار می‌گیرد و یا رد می­ شود. به عبارت دیگر روش پژوهش­، چارچوب عملیات یا اقدام‌های انجام شده برای تحقق هدف جهت بررسی فرضیه‌های پژوهش را فراهم می‌کند(آذر و مومنی، ۱۳۷۹، ۵۶).

در این فصل به روش­شناسی پژوهش پرداخته می­ شود که فرایند پژوهشی را هدایت نموده و پژوهشگر را جهت به­دست آوردن شناخت از موضوع و نتیجه ­گیری یاری می‌کند. برای این منظور در ابتدا به روش پژوهش­، جامعه آماری‌، نمونه آماری‌، متغیرهای پژوهش و در ادامه به ابزار گردآوری داده ها و در نهایت به روش تجزیه و تحلیل داده های جمع ­آوری شده اشاره می­ شود.

۳-۲ روش پژوهش

۳-۲-۱ روش پژوهش از نظر هدف

این پژوهش از منظر هدف از نوع پژوهش­های کاربردی است. پژوهش کاربردی تلاشی برای یافتن پاسخی برای حل یک معضل و مشکل عملی، که در دنیای واقعی وجود دارد، ‌می‌باشد. این پژوهش از نتایج پژوهش­­های بنیادی به منظور بهبود و به کمال رساندن رفتارها، ‌روش­ها، ‌ابزارها، وسایل، تولیدات، ساختارها و الگوهای مورد استفاده جوامع انسانی استفاده می­ نماید. در واقع یک پژوهش کاربردی پژوهشی است که از اطلاعات واقعی و روش‌های مختلف آماری برای رد یا عدم رد فرضیه‌ها استفاده می‌گردد و در حوزه تئوری اثباتی قرار می‌گیرد.

۳-۲-۲ روش پژوهش از نظر نحوه اجرا

این پژوهش از این رو که در پی یافتن رابطه معنا­داری بین متغیرهای پژوهش ‌می‌باشد و همین­طور به مطالعه حدود تغییرات متغیر وابسته با توجه به حدود تغییرات متغیرهای مستقل می‌پردازد، در زمره پژوهش‌های توصیفی- پیمایشی و از نوع همبستگی قرار دارد.

۳-۲-۳ روش انجام پژوهش از نظر منطق اجرا

انجام این پژوهش در چارچوب استدلالات قیاسی– استقرائی (استقراء به معنی از جزء به کل رسیدن) می‌باشد، بدین معنی که مبانی نظری و پیشینه پژوهش از راه مطالعات کتابخانه‌ای، مقالات و سایت‌ها در قالب قیاسی و گردآوری اطلاعات برای تأیید یا رد فرضیه‌ها در قالب استقرائی می‌باشد.

۳-۳ ابزارهای جمع‌ آوری اطلاعات

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...