تجزیه و تحلیل اطلاعات به عنوان بخشی از فرایند تحقیق، یکی از پایه های اصلی تحقیق محسوب می شود.در تحقیق حاضر موضوع نقش مشارکت شهروندان در مدیریت مطلوب شهری مورد بررسی قرار گرفته است. امروزه مشارکت یکی ازمفاهیم عمده واصلی توسعه پایدار وکلید اصلی مدیریت موفق شهری به شمارمی رود. مدیران و برنامه ریزان شهری همواره سعی کرده اند تا با جلب مشارکت های مردمی به اهداف خود در زمینه اجرای طرح ها و برنامه ها به بهترین نحو ممکن نائل آیند. تجربیات کشورهای مختلف نشان می دهد، کشورهایی که در زمینه تأمین مشارکت مردم موفق بوده اند، عمدتاً موفقیت خود را مدیون ایجاد نوعی ارگان محلی (دولت محلی) با اقتدار بالنسبه زیاد می دانند.عمده ترین عامل تأمین مشارکت، آگاهی و علاقه مردم و حاکمیت فرهنگ تعلیم و همیاری در جامعه است. تا زمانی که نتوان مردم را به این باور و یقین کشاند که با مشارکت، تعاون و همیاری،می توان به جامعه ای مرفه تر و سعادتمند دست یافت و تا زمانی که نتوان فرهنگ خود محوری و خودپسندی را در جامعه از میان برداشت، تأمین مشارکت مردم امکان پذیر نخواهد بود.برای آنکه مشارکت شهروندان دارای تأثیرگذاری صحیح باشد، لازم است شهروندان درهمه مراحل برنامه ریزی ، طراحی و ارزیابی برنامه ها با پروژه های شهری در گیر شوند. توفیق کامل یک پروژه شهری بعضاً متناسب با میزان مشارکت ذینفعان آن پروژه یعنی شهروندان می باشد. از جمله پیامدهای این رابطه دو سویه ( مشارکت شهروندان درمدیریت شهری ) می توان علاوه بر تقویت ساز وکارهای دموکراسی شهری و توفیق بیشتر دستیابی به توسعه پایدار به تقویت حس مکان و حس اعتماد و تعلق اجتماعی به شهر وزندگی شهری و بسط توانایی های شهروندان اشاره نمود . مهمتر از همه اجرای این مدیریت هماهنگ و مشترک باعث کاهش چشمگیر هزینه های خدمات شهری می‌گردد چرا که شهروندان در این سیستم مدیریت، شهر خود راهمانند خانه خود می دانند و به همان میزان در حفظ و نگهداری و توسعه آن احساس مسئولیت می نمایند. بر این اساس، موضوع مورد مطالعه در شهرپل سفیدبا توجه به فرضیه های تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است. داده های مورد نیاز، از طریق مطالعات و بازدیدهای میدانی و تکمیل دو پرسشنامه ی مجزا (شهروندان و کارشناسان)از طریق فرمول کوکران با حجم نمونه ای بالغ بر۳۶۰ شهروند و۳۰کارشناس به شیوه ی تصادفی ساده جمع آوری گردید. میزان روایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت. روایی بدست آمده در پرسشنامه ی شهروندان ۰٫۷۰ و در پرسشنامه ی کارشناسان۰٫۷۶ می باشد که بیانگر روایی قابل قبول پرسشنامه است.

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

۴-۲-آمار توصیفی و تحلیل متغیر های زمینه ای نمونه ی مورد مطالعه در تحقیق (پرسشنامه ی شهروندان)
۴-۲-۱-جنس:
در ارتباط با شاخص فوق،بیشترین درصد مربوط به پرسش شدگان مرد با ۶۴٫۷درصد بوده است.
جدول۴-۱- جنس مربوط به پرسش شدگان

شاخص فراوانی درصد
مرد ۲۳۳ ۶۴٫۷
زن ۱۲۷ ۳۵٫۲
جمع کل ۳۶۰ ۱۰۰

منبع:یافته های تحقیق
۴-۲-۲-سن:
در ارتباط با شاخص فوق، بیشترین گروه سنی ۳۵-۲۶ سال با ۳۳٫۳ درصد و کمترین گروه سنی شهروندان در رده ۷۰-۵۶ با ۸٫۴ درصد بوده است.
جدول ۴-۲- سن مربوط به پرسش شدگان

سن فراوانی درصد
کمتر از۲۵ ۱۰۷ ۲۹٫۷
۳۵-۲۶ ۱۲۰ ۳۳٫۳
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...