دانلود فایل های پایان نامه با موضوع طراحی پایهی حلقهی ... |
-
-
-
-
-
-
-
- نمزدایی با استفاده از نفوذ گاز در غشاء
-
-
-
-
-
-
کاربردهای صنعتی این نوع نمزدایی از گاز بسیار محدود میباشد. البته اگر چه تحقیقات نشان دادهاند که نیروی پتانسیل این روش در مقایسه با واحد نمزدایی با گلایکول بسیار اقتصادیتر و با تجهیزات کمتری میباشد، البته این مزیتها هنگامی معنی پیدا میکند که فرایند مورد نظر منفرد و یک طرفه باشد و سیستم احیاء مطرح نشود[۹].
در این فرایند، برای کاهش میزان آب از حدودppm١٠٧٠ به ppm١٠۴٠ در گازی با جریان mmscmd/ day7-10و فشارMPa ٧، هدردهی گاز برابر با ٢/۴ و میزان سطح مورد نیاز
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
m2١۴٣٠ میباشد[۱۰].
-
-
-
-
-
-
-
- نمزدایی توسط واکنشگرهای جامد
-
-
-
-
-
-
در این روش مادهی شیمیایی کلریدکلسیم به صورت جامد با آب ترکیب شده و محلول آبنمک تولید می کند. کلریدکلسیم تازه بصورت متناوب وارد برج خشککن میشود و پس از واکنش، آبنمک تولیدی خارج میشود. این روش به علت مصرف زیاد کلریدکلسیم و ناپیوسته بودن سیستم کمتر در پروسههای گاز طبیعی کاربرد دارد و در واحدها و سیستمهای آزمایشگاهی از آن استفاده میشود.
جدول(۱-۲): خصوصیات گلایکولهای مورد استفاده در فرایند نمزدایی گاز
شکل(۱-۳): نمایی ساده از فرایند نمزدایی گاز طبیعی توسط تریاتیلنگلایکول
محتوای آب موجود درگاز طبیعی اشباع تحت تاثیر ترکیب گاز میباشد. با افزایش غلظت ناخالصیهای گاز مانند CO2 و H2S افزایش غلظت آب تعادلی را خواهیم داشت، مخصوصاً در فشارهای بالاتر از psia1000 این پدیده توسط Robinson et al به صورت معادلهی تجربی بیان شده است. برای فشارهای psia1000 تا psia10000 و غلظتهای گاز اسیدی تا ۴۰% (در متان خشک) دادههایی در جدول ۱-۳ آمده است. جهت درونیابی مقادیر دیگر ترکیب گاز، میتوان اثر CO2 به تنهایی را برابر با ۷۵/۰ اثرH2S دانست. دادهها و روابط دیگری در این زمینه در کتاب Engineering Data Book(1987) GPSA [11] و توسط
Maddox et al. [12]. ارائه شده است. محتوی آب اشباع با افزایش غلظت CO2 و کاهش فشار افزایش مییابد. مقادیر مربوطه را در شکل ۱-۴ میبینیم. بحثهای جزئیتر محتوای آب موجود در گاز طبیعی دیاکسیدکربندار توسطDiaz et al. داده شده است[۱۳].
در سیستم جداسازی آب از گاز طبیعی اغلب از گلایکول استفاده میشود. ارزش گلایکول بسیار بالا میباشد و لذا باید احیاء گلایکول هم به خوبی صورت گیرد که این کار در واحد احیاء سیستم نمزدایی انجام میشود .در این سیستمها به دلیل اثرات حرارتی، گلایکولها هرزرفت قابل ملاحظهای دارند که برای جلوگیری از آن در همان واحد تمهیدات خاصی اندیشیده میشود.
جدول(۱-۳): تأثیر سولفیدهیدروژن و دیاکسیدکربن بر محتوای آب گاز طبیعی اشباع
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-09-28] [ 10:28:00 ب.ظ ]
|