بارنیو و کائو در تحقیقی که با عنوان “آیا عدم قطعیت اطلاعات در پاسخ سرمایه‌گذاران نسبت به پیش‌بینی تحلیلگران از تجدید ارائه صورت‌های مالی تاثیر می‌گذارد؟” در سال ۲۰۰۹ انجام شده است، پس از آزمون فرضیات ‌به این نتیجه دست پیدا کردند که سرمایه‌گذاران درباره شرکت‌هایی که صورت‌های مالی تجدید ارائه شده دارند، قبل از مبادرت به سرمایه‌گذاری به ویژگی‌های بیشتری توجه می‌کنند.

کولینز و همکاران در تحقیقی که با عنوان “تاثیر تجدید ارائه صورت های مالی بر روی گردش جریان‌های نقدی شرکت و پاداش هیئت مدیره” در سال ۲۰۰۸ انجام شده است، پس از آزمون فرضیات ‌به این نتیجه دست پیدا کردند که بین اخراج مدیر مالی و کاهش مزایای مدیریت با تجدید ارائه صورت‌های مالی که به سبب تقلب‌ در صورت‌های مالی رخ داده است، رابطه وجود دارد.

گراهام[۲۳] و همکاران در تحقیقی که با عنوان “گزارش‌گری نادرست شرکت‌های پیمانکاری و وام بانکی (استقراض)” در سال ۲۰۰۸ انجام شده است، پس از آزمون فرضیات ‌به این نتیجه دست پیدا کردند که شرکت‌هایی که تجدید ارائه صورت‌های مالی ‌داشته‌اند در هنگام دریافت وام، با نرخ بهره بیشتر، زمان سررسید کوتاه‌تر، وثیقه‌ بیشتر و محدودیت‌های بیشتر مواجه می‌شوند.

شولز در تحقیقی که با عنوان “ماهیت در حال تغییر و پیامدهای عمومی تجدید ارائه صورت‌های مالی شرکت‌ها” در سال ۲۰۰۸ انجام شده است، پس از آزمون فرضیات ‌به این نتیجه دست پیدا کردند که بازار سرمایه به تجدید ارائه صورت‌های مالی واکنش منفی نشان می‌دهد و شدت این واکنش در موارد مرتبط با تقلب در صورت‌های مالی و یا مواردی که باعث شناسایی درآمد توسط شرکت می‌شود، بیشتر است.

اموا در تحقیقی که با عنوان “تجدید ارائه و واکنش سهام‌داران، نقش بازدارنده حقوق صاحبان سهام و نظام حاکمیت شرکتی” در سال ۲۰۰۸ انجام شده است، پس از آزمون فرضیات ‌به این نتیجه دست پیدا کردند که بازار سهام نسبت به تجدید ارائه صورت‌های مالی واکنش منفی نشان می‌دهد و این واکنش منفی بازار سهام، در مواردی شدیدتر است که مزایای اعطایی به مدیریت (به ویژه پاداش هیئت مدیره وابسته به سهام) بیشتر باشد و یا شرکت کمیته حسابرسی مستقل نداشته باشد.

روتنستین در تحقیقی که با عنوان “تغییرات در نظام حاکمیت شرکتی به دنیال تجدید ارائه سود” در سال ۲۰۰۸ انجام شده است، پس از آزمون فرضیات ‌به این نتیجه دست پیدا کردند که نظام حاکمیت شرکتی پس از تجدید ارائه‌ صورت‌های مالی که منجر به کاهش سود انباشته شرکت‌ها می‌شود، دستخوش تغییر خواهد شد.

لیو در تحقیقی که با عنوان “عواقب تجدید ارائه صور‌ت‌های مالی برای حسابرسان و مدیران رده بالا” در سال ۲۰۰۷ انجام شده است، پس از آزمون فرضیات ‌به این نتیجه دست پیدا می‌کنند که در شرکت‌هایی که تجدید ارائه صورت‌های مالی ‌داشته‌اند، سهام‌داران تمایل به تغییر حسابرس شرکت، تغییر مدیرعامل شرکت و تغییر مدیر مالی شرکت دارند.

رومانوس در تحقیقی که با عنوان “تاثیر کیفیت سود بر واکنش سرمایه‌گذاران و تحلیل‌گران متعاقب اعلان تجدید ارائه صورت‌های مالی شرکت‌ها” در سال ۲۰۰۷ انجام شده است، پس از آزمون فرضیات ‌به این نتیجه دست پیدا کردند که کیفیت سود شرکت‌ها، قبل از تجدید ارائه صورت‌های مالی بر واکنش بازار نسبت به تجدید ارائه صورت‌های مالی تاثیر دارد.

ژا نگ در تحقیقی که با عنوان “تجدید ارائه حسابداری و هزینه تامین مالی از طریق استقراض (ایجاد بدهی)” در سال ۲۰۰۶ انجام شده است، پس از آزمون فرضیات ‌به این نتیجه دست پیدا کردند که دارندگان اوراق قرضه (که با فروش اوراق قرضه به آن‌ ها تامین مالی انجام شده است) نسبت به اعلان تجدید ارائه صورت‌های مالی شرکت واکنش منفی نشان می‌دهند و خواستار نرخ بهره بیشتر و مدت بازپرداخت کمتر اوراق قرضه شرکت‌ها می‌شوند.

۲-۵-۴- بررسی خلاصه برخی از تحقیقات انجام‌شده درباره اعتبار هیئت مدیره

سیانسی،کاپلان واستیون (۲۰۱۰) به بررسی تاثیر اعتبار هیئت مدیره وارائه دلیل برای عملکرد آتی ضعیف شرکت ومدیریت پرداختند. نتایج آن ها نشان داد ۱) توضیحات مدیریت بر قضاوت سرمایه گذاران از عملکرد آینده شرکت مؤثر است ، ۲) وجود اعتبار قبلی مدیریت یک ویژگی پایدار است حتی زمانی که مدیریت توضیح غیرمحتملی ارائه دهد ، ۳) ارائه توضیحات قابل قبول، اعتبار مدیران را بهبود می بخشد.

لفرت (۲۰۰۷) به بررسی استقلال هیئت مدیره، عملکرد شرکت و تمرکز مالکیت پرداخت و با بهره گرفتن از داده های ۴ساله برای۱۶۰شرکت ‌به این نتیجه رسید که افزایش در نسبت اعضای غیرموظف هیئت مدیره باعث افزایش ارزش شرکت می شود . زمانی که نسبت اعضای غیرموظف و اعضای حرفه ای به طور جداگانه مورد تجزینه و تحلیل قرار می گیرند تنها نسبت اعضای غیرموظف هیئت مدیره است که ارزش شرکت را تحت تاثیر قرار می‌دهد .

رضائی و حیدرزاده ۱۳۹۲ در تحقیقی تحت عنوان تاثیر اعتبار هیئت مدیره بر بیش و کم سرمایه گذاری اذعان داشتند بیش (کم) سرمایه گذاری با بازده غیرعادی انباشته رابطه مثبت و معنادار دارد و تاثیر اعتبار هیئت مدیره بر این رابطه مثبت و معنادار است و موجب کاهش بازده غیرعادی انباشته و کارایی بازار سرمایه می شود .

توماس اومر و همکاران (۲۰۱۱) به بررسی تاثیر اعتبار هیئت مدیره بر کیفیت گزارشگری با تأکید بر ارائه مجدد صورت های مالی پرداختند و نتایج آن ها نشان داد که شرکت های با اعتبار بیشتر ، از کیفیت گزارشگری بالاتر برخوردارند و همچنین دریافتند که بین اعتبار هیئت مدیره و ارائه مجدد صورت های مالی رابطه معکوس و معنادار وجود دارد.

ژانگ و همکاران (۲۰۰۴) در تحقیقات خود تحت عنوان اعتبار هیئت مدیره و کیفیت سود ، پس از آزمون فرضیات ‌به این نتیجه دست یافتند که هیئت مدیره معتبر تر از کیفیت سود بالاتری نسبت به هیئت مدیره نامعتبر برخوردارند.

ژانگ و اشیک علی (۲۰۱۳) در بررسی های خود در خصوص تاثیر دور تصدی هیئت مدیره بر مدیریت سود ، دریافتند که در شرکت ها با حاکمیت ضعیف هیئت مدیره در سال اول تصدی سود بیشتری را برای کسب اعتبار و اثبات توانایی‌های خود شناسایی می‌کنند.

توماس اومر و همکاران (۲۰۱۳) در تحقیق دیگری تحت عنوان تاثیر اعتبار هیئت مدیره بر حقوق صاحبان سهام ، پس از آزمون فرضیات بیان داشتند که اعتبار هیئت مدیره موجب افزایش هزینه حقوق صاحبان سهام و همچنین افزایش تقارن اطلاعاتی می‌گردد.

گری و همکاران (۲۰۰۷) به بررسی عملکرد شرکت ها با هزینه اعتبار هیئت مدیره پرداخته و دریافتند که اعتبار هیئت مدیره بر هزینه های مدیریتی در زمانی که حاکمیت شرکتی مطلوب نمی باشد ، مؤثر است و همچنین اندازه بانک ها بر اعتبار هیئت مدیره می افزاید.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...